The Other Side

Начало » Новини » Медии » “ScissorGames” от GHOST OF THE MACHINE в “Картини от една изложба”

“ScissorGames” от GHOST OF THE MACHINE в “Картини от една изложба”

Почерпете ни!

Почерпете жадния редактор и екипа на The Other Side! Благодарим и наздраве!

1,00 €

Концерт на Maltworm и Deadscape в Троян

Концерт на Ashes Of Ares

Концерт на Yarotz в София


Предаването за концептуални албуми „Картини от една изложба” с водещ Сергей Шишов представя “ScissorGames” от GHOST OF THE MACHINE. Събота, 21:00 ч., програма „Хоризонт” на Българското национално радио.

Преди време в „Картини от една изложба“ представихме британската Progressive Rock група от West Yorkshire – THIS WINTER MACHINE. До 2020 г. те регистрират два впечатляващи албума, правят въздействащи представяния на концерти, поканени са да свирят с някои от най-големите от целия спектър на рока – от MARILLION до URIAH HEEP и MAGNUM.

Миналата година обаче се появява нова формация от членовете на същата тази група, но без певеца Al Winter, когото заместват с Charlie Bramald, слабо познат ни от проекта за изпълнения на кавъри HARMONY OF SPHERES. С този състав издават през юни 2022 г. дебютния си албум “ScissorGames“, или „Игри с ножица“.

Ghost of the Machine - ScissorGames

Ghost of the Machine – ScissorGames

Charlie Bramald е автор на по-голямата част от текстовете за този албум, а останалата част от групата се заема с музиката и аранжиментите. Charlie споделя, че поне половината музика е написана преди да се присъедини към тях през януари 2021 г., а останалата е направена до лятото на 2021 г.

Това, което ни предлага новата инкарнация, звучи по доста различен начин от музиката на THIS WINTER MACHINEProgressive Rock от най-висока класа, нареден сред постиженията за изминалата 2022 г.

Тематично в „Игри с ножица“ се изследват заплетените линии между любовта и насилието. Без значение колко непреодолима може да изглежда дадена ситуация, посланието за надежда може да ни помогне да намерим смелост да направим най-трудния избор и да прережем конците, които ни сковават.

По този начин албумът обхваща цялата гама от човешки чувства и дори тези на богове и митични същества от „Метаморфозите“ на Овидий; върховете и спадовете, агонизирането когато сме на кръстопът и трябва да избираме; нещата, които ни правят различни; начинът, по който съзнателният ни ум се бори постоянно с глождещите ни съмнения.

Заглавието ни подсказва епизод от албума: това е драматичната история как малтретирана жена е доведена до крайност, замахва и убива насилника с най-близкия остър обект – ножиците.

Албума “ScissorGames“, или „Игри с ножица“, ще чуем в предаването “Картини от една изложба” на програма “Хоризонт” в събота, 1 април, след новините от 21:00 ч.


Елате в Telegram канала на The Other Side чрез следния линк t.me/theothersidezine и/или се абонирайте за нашия бюлетин!

Реклама

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Telegram канал на The Other Side

Метълургия

Концерт на Nile в София

Tankard идват на Running Free Festival 2023

Enter your email address to follow this blog and receive notifications of new posts by email.

Присъединете се към 202 други абонати

Концерт на Watain

Концерт на Cult Of Occult в София

W.A.S.P. в София

Статистика

  • 661 951 hits
%d блогъра харесват това: