The Other Side

Начало » Новини » Медии » “662” от Christone “Kingfish” Ingram в “Картини от една изложба”

“662” от Christone “Kingfish” Ingram в “Картини от една изложба”

Почерпете ни!

Почерпете жадния редактор и екипа на The Other Side! Благодарим и наздраве!

1,00 €

Концерт на Maltworm и Deadscape в Троян

LEFT TO DIE с концерт в София на 30 март

Концерт на Yarotz в София


Предаването за концептуални албуми „Картини от една изложба” с водещ Сергей Шишов представя “662” от Christone “Kingfish” Ingram. Събота, 16:00 ч., програма „Хоризонт” на Българското национално радио.

С телефонния код 662 се избират шест области от северната част на щата Мисисипи, включително град Clarksdale, където блус виртуозът Christone “Kingfish” Ingram е роден и израснал. Градът е родно място и на едновремешните евтини заведения juke joint и Red’s, в едно от които Christone има първото си представление само на 11 години. Този телефонен код е създаден през 1999 г., същата година, когато е роден звездният блусар Kingfish, носител на наградата “Grammy”, и покрива като територия по-голямата част от това, което обикновено в музикален план приемаме за делтата на Мисисипи. Мнозина наричат тази територия Мека на дългогодишната музикална блус традиция, но за Ingram това е неговият дом.

Дебютният му албум „Kingfish“ е издаден през 2019 г. и с него обикаля внушителна поредица клубове и концертни зали в САЩ, в част от които е съпровод на VAMPIRE WEEKEND, Jason Isbell, Eric Gales и Buddy Guy, а и участва в техните албуми.

След турнето 21-годишният младеж се завръща в родния си град и започва да разсъждава върху впечатленията си от последните две години, белязани от загубата на най-големия му поддръжник – майка му.

Албумът „662“ е композиран по време на Covid 19 пандемията – от май до септември 2020 г. – като проект с много личен отпечатък, в който Christone “Kingfish” Ingram представя своята история на блуса, и именно с него прави пробив на световната сцена през 2021 г. 

Christone “Kingfish” Ingram - 662

Christone “Kingfish” Ingram – 662

„Първото нещо, за което хората си мислят, когато чуят за Clarksdale, е блусът, но те имат предвид само музиката – казва Christone. – Исках да покажа, че в блуса има малко по-дълбоки неща, които се дължат на текста.“

Така в песента „662“, с която започва албумът, Ingram умишлено вмъква елементи от културата на афроамериканците от делтата на Мисисипи, „родината на блуса“. Ето как описва мястото, което го е отгледало, в едноименната песен: „Много хора стават рано / Много хора се надигат / Имат църква на всеки ъгъл“. И добавя в интервю: „Всичко това е вярно. В 5:30 сутринта чувате коли, хората напускат домовете си, за да тръгнат на работа. И наистина има църкви на всеки ъгъл. Виждате хора, седнали на верандата си, и когато минавате покрай тях, те ви махат – това е културата на Мисисипи“.

В албума има и по-интимни моменти от живота му. Песни като „That’s All It Takes“ и „You’re Already Gone“ засягат любовния му живот. В дебютния му албум чухме нещо подобно, но той признава, че тогава е имал само едно романтично изживяване, от което е черпил вдъхновение. Тук, в „662“, с повече преживян опит, Ingram се гмурка по-дълбоко в най-великото чувство.

Като най-младият музикант, подписал договор с легендарната чикагска фирма „Alligator Records“, Christone се чувства отговорен да предаде вековната блус традиция на следващите поколения. За него е важно да подчертае, че в основата си блусът е протестна музика. „Не пеем само „О, любимата ми ме напусна“, казва той. „Заради всичко, което се случва в света днес, искам да пренеса традицията на блуса като протестна музика“.

Ingram с дълбоко уважение споменава разнообразните си влияния, сред които са блус музикантите Robert Johnson, Lightnin’ Hopkins, BB King и Muddy Waters. Но той също така отбелязва въздействието на рок-изпълнители като Jimi Hendrix, които допринасят за формирането на динамичния му звук. На основата на различни епизоди от своите музикални спомени Kingfish пренася блус традицията, която си струва да се съхрани за онези, за които смята, че имат най-голяма нужда от нея.

„Не виждам нищо лошо в добавянето на нови аромати модерна музика към блуса. Особено Hip-Hop, подобно на легендата Miles Davis, защото това е един от начините, по които чувствам, че наистина мога да достигна до младите си връстници. И след като ги разбера по този начин, мога да седна с тях и да им разкажа как наистина е възникнал блусът“.

Албума “662“, отличен с наградата “Grammy” за най-добър съвременен блус албум на 3 април 2022 г., ще чуем в предаването “Картини от една изложба” на програма “Хоризонт” на БНР в събота, 7 май, след новините от 16:00 ч.


Елате в Telegram канала на The Other Side чрез следния линк t.me/theothersidezine и/или се абонирайте за нашия бюлетин!


Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Telegram канал на The Other Side

Метълургия

Концерт на Eufobia, Polygon и Shambless в Пловдив

Tankard идват на Running Free Festival 2023

Enter your email address to follow this blog and receive notifications of new posts by email.

Присъединете се към 199 други абонати

Концерт на Vomitory в София

Концерт на Cult Of Occult в София

RSS Метълургия

 • Метълургия еп. 15, 02.02.2023
  Бяха представени новите издания на унгарската Death Metal група COFFINBORN и българите OLDENWOOD. Слушателите ще чуха нова музика от CANDLEMASS, GREH, ENSLAVED,  SINNERY и разбераха новини за предстоящите събития на живо. В предаването звучаха песни на K.O.R.A., EUFOBIA, MALTWORM, DEADSCAPE, ATTAXIC, HATE CAMPAIGN и др.  […]
 • Метълургия еп. 14, 26.01.2023
  Бяха представени актуалните издания на норвежките трашери UNDER THE OAK и канадската Sludge група ALIENATOR. Върнахме се в „нулевите“ години с ANAL DISSECTED ANGEL и INNERHELL. Слушателите чуха нова музика от VISITANT, OBITUARY, TROLLFEST,  C.E.F.A и разбераха новини за предстоящите концертни събития. В предаването звучаха песни на VRANI VOLOSA, EUFOBIA, MAL […]
 • Метълургия еп. 13, 19.01.2023
  Бяха представени актуалните издания на испанската Doom/Stoner група BIS·NTE и канадските трашери SCARS OF ATHROPY. Слушателите чуха нова музика от BLAZE OF SORROW, OBITUARY, NANOWAR OF STEEL и разбераха новини за предстоящи концерти. В предаването звучаха песни на TROLLFEST, FORGOTTEN FORESTS, VELIAN, BENDIDA, YAROTZ, SÓLSTAFIR и др.  […]
 • Метълургия еп. 12, 12.01.2023
  Бяха представени песни от новите албуми на GRÁ, IRON KINGDOM и ANACHRONISM. Слушателите чуха новите сингли на KATATONIA, TROLLFEST, HUNTING GIANTS и SLEGEST, ще разберат новини за предстоящи концертни събития. В предаването ще звучи музика на MALTWORM, 37 BLACK, DEADSCAPE, VELIAN, EMBRACE BY DARK и др.  […]

W.A.S.P. отлагат юбилейното си турне за 2023 г.

Статистика

 • 650 125 hits
%d блогъра харесват това: