The Other Side

Начало » Новини » Медии » “Love’s River” от Laura Sullivan в “Картини от една изложба”

“Love’s River” от Laura Sullivan в “Картини от една изложба”

Telegram канал на The Other Side

BESTIA ATER представят на живо албума си Anno.Bestia.Chrysallis

Концертът на FLESHGOD APOCALYPSE и EX DEO в София се мести за 2021 г.

Категории

Архив

TIAMAT в София на 29 октомври 2021 г.


Предаването за концептуални албуми „Картини от една изложба” с водещ Сергей Шишов представя “Love’s River” от Laura Sullivan. Събота, 21:00 ч., програма „Хоризонт” на Българското национално радио.

Laura Sullivan започва да свири на пиано на четиригодишна възраст и за първи път взема уроци в семейната ферма в Северна Калифорния. Неин учител е майка ѝ Carol Purdy, известна като писател на книги за деца. „У нас в детските ми години често звучеше музика и много пъти свирехме заедно“ – спомня си по-късно Laura. Тя става автор на музикалния съпровод към хитовия телевизионен сериал “So You Think You Can Dance” („Мислиш си, че можеш да танцуваш“), както и за поредица игрални филми. Музиката й се издава и разпространява от нейната независима звукозаписна компания Sentient Spirit Records.

Ето как обяснява интереса си към жанра New Age:

„Вече бях студентка в колеж, където станах бакалавър по музика, и свирех на пиано свои собствени кратки композиции. Имах идея да направя албум и разговарях с мои приятели как да го запиша. Един от тях ми каза „О, това е в стила на George Winston и и е new age музика“. А аз отвърнах „О, наистина ли? Добре тогава“. Бях чувала музиката му, но не бях наясно, че се нарича new age. Хареса ми стила. Като студентка бях аранжирала няколко композиции с класическа музика и открих, че го правя по грешен начин. За мен беше просто забавно да свиря мелодии. Бях силно повлияна от класическото си обучение и затова започнах с класически мелодии.“

В албумите на Laura Sullivan прави впечатление холистичният подход към въздействието на музиката върху човека, за чиято цел прилага успокояващи музикални композиции на пиано. Без помощта на текстове тя успява да предаде на слушателя всяка своя емоция, преживяна по време на процеса на композиране. В нейната музика откриваме изобилие от красота и елегантност и тя доказва, че не е нужно да свирите силно, за да бъдете чути. Не е нужна сложност или използване на много ефекти.

Laura Sullivan - Love’s River

Laura Sullivan – Love’s River

А ето какво споделя за своя седми студиен албум “Love’s River” („Реката на любовта“):

„В живота си се опитвам се да постигна баланс както със семейството си, като например да намеря дрехите на малката ми дъщеря, така и да продължа да правя музика. Пиша също така текстове за един издател в Ню Йорк, правя музика за телевизионни предавания, като се опитвам да продължа и в таза насока. По правило винаги създавам нещо след вдъхновение и чувствам много по-голяма свобода, когато създавам проект, който да е мой собствен проект. Така стана с „Реката на любовта“. Важно е, че намерих начин всичко да идва от сърцето ми, от това, което искам да изразя като творец. Опитах се да направя албума концептуален и песните да се съчетаят по някакъв начин. Стана много забавно.

Що се отнася до избора на заглавията на пиесите – това се случва в процеса на съчиняване на музиката, в зависимост от образите, които ми идват наум, докато оформям идеите си за мелодиите и хармонията. Същото се отнася до събитията в живота ми, емоциите, които изпитвам от тях. Ще откриете, че те присъстват по мой си начин в музиката ми“ – завършва Laura Sullivan.

Заглавията на отделните изпълнения ни пренасят в света на романтиката с тайни от дълбините, желанието на глухарчето, потока лунна светлина, историята за дъжда и снеговалежа във водата.

За участие в този албум Laura Sullivan кани отличения с Grammy изпълнител и основател на Windham Hill Records, легендарния Will Ackerman. Той свири на акустична китара в пиесата „Blessed“ („Блажен“), както и продуцира четири от композициите в албума. Друга знаменитост е Nancy Rumbel, тя е участник в популярния дует TINGSTAD AND RUMBEL, а тук се изявява на обой и английски рог, към която ще добавим Jeff Oster на флигорна и тромпет, носител на наградите „Албум на годината“ и „Най-добър съвременен инструментален албум“ от NewAgeReporter.com, световноизвестния виолончелист Eugene Friesen, също с Grammy, член на Paul Winter Consort, и изтъкнатата изпълнителка на английски рог Jill Haley.

Албума “Love’s River” („Реката на любовта“), отличен с наградата Grammy за най-добър New Age албум, ще чуем в предаването “Картини от една изложба” на програма “Хоризонт” на БНР в събота, 9 май, след новините от 21:00 ч.


Елате в Telegram канала на The Other Side чрез следния линк t.me/theothersidezine и/или се абонирайте за нашия бюлетин!


Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Концерт на Concrete, Day Of Execution и Terravore във Варна

Концерт на Katatonia в Пловдив на 17 септември

Enter your email address to follow this blog and receive notifications of new posts by email.

Join 185 other followers

Devin Townsend Live in Sofia 2022

PARADISE LOST в София на 1 декември 2021 г.

Opeth в София на 25 септември 2021 г.

Статистика

  • 578 904 hits
%d блогъра харесват това: