The Other Side

Начало » Новини » Медии » “Картини от България – 2” на студенти от НБУ в “Картини от една изложба”

“Картини от България – 2” на студенти от НБУ в “Картини от една изложба”

Купи билет за Broken Silence Black Death Metal Fest 2020

Категории

Архив


Предаването за концептуални албуми „Картини от една изложба” с водещ Сергей Шишов представя “Картини от България – 2” на студенти от НБУ. Събота, 21:00 ч., програма „Хоризонт” на Българското национално радио.

Преди време поканихме дванадесет студенти от специалност „Компютърно музициране” на Нов български университет с преподаватели проф. д-р Симо Лазаров и гл. ас. д-р Росица Бечева да пресъздадат с изразните средства на електрониката красивите моменти и преживяванията си при съвместните им обиколки из България, правейки концерти и създавайки неповторимата атмосфера на творческия си устрем в албума „Картини от България“.

Продължението на този албум „Картини от България – Втора част“ на двама от тези студенти – Васил Джиджев и Мартин Александров – сега решихме да представим като част от програмата на Международния форум – фестивал „Вселената на компютърната музика“.

Картини от България - 2

Картини от България – 2

Многообразието на живота, преживян от младия човек, съзерцавайки действителността в България, и превъплътен през очите на младостта, ни повежда към техния свят на творчески идеи, изграден с желание за съзидание и надежда за бъдещето.

Това богатство на образите предполага разностилни композиции, носещи специфична звукова среда, но обединени от темата за България. Същевременно всеки от двамата по своему чувства това привличане към природата, към историята, към хората, и по свой начин го изразява.

В техния проект откриваме като в обща изложба различни похвати, които изразяват личното им отношение. Пречупена през призмата на динамичния живот, музиката ни въвежда във вселената на фантазията, в мисловните усещания на всеки от творците, за да видим днешна България в огледалото на техните очи.

Това е вторият авторски албум на Васил Джиджев – Raxelmad и първият за Мартин Александров. Васил споделя, че с цел постигане на професионално звучене, за него от особено значение е работата с електронни инструменти и софтуер от най-висок клас. Мартин пък е китарист и композитор с интереси в областта на филмовата музика, а вдъхновение за творбите си черпи от художествената литература и митологията.

Съдържанието на албума включва общо 17 авторски композиции, от които първите 10 са на Васил Джиджев – с елементи на Ambient, електро-фънк и Chill Out, Science Fiction Music и 7 композиции на Мартин Александров – с елементи на Ambient, филмова музика, Science Fiction Music, и със симфонично звучене.

В този проект на двамата музиканти може да бъде открита не само идеята за жанрово разнообразие, използването на богат инструментариум, но и умело прилагане на специфични за електронната и компютърната музика похвати.

Албума „Картини от България – Втора част“ ще чуем в предаването “Картини от една изложба” на програма “Хоризонт” на БНР идната събота, след новините от 21:00 ч. И така, студенти ще звучат на Студентския празник 8 декември.


Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Diablery, Shadowcraft, Occultum, and Belgarath live in Sofia

Enter your email address to follow this blog and receive notifications of new posts by email.

Join 149 other followers

Статистика

  • 440 204 hits
%d блогъра харесват това: