The Other Side

Начало » Новини » Медии » “The Garden” от UNITOPIA в “Картини от една изложба”

“The Garden” от UNITOPIA в “Картини от една изложба”

Купи билет за Broken Silence Black Death Metal Fest 2020

Категории

Архив


Предаването за концептуални албуми „Картини от една изложба” с водещ Сергей Шишов представя “The Garden” от UNITOPIA. Събота, 21:00 ч., програма „Хоризонт” на Българското национално радио.

Музикантите от австралийската група UNITOPIA се опитват да предизвикат в сърцето и душата на слушателя ярки образи и да провокират с теми за забързаното темпо на живота и човешките взаимоотношения, политическите и социалните сблъсъци, представени изключително в положителна и възвисяваща светлина.

В музикално отношение те възприемат стила Progressive Rock като рамка, в която включват елементи от такива жанрове като класическа музика, World, Jazz, Hard Rock и Groove.

Във втория студиен албум на UNITOPIA“The Garden” („Градината“) – откриваме идеята за пътешествие във времето и пространството, като отправна точка е една „градина“, която предоставя сцена за полета на фантазията, за размисли около живота и смъртта, за нещата, които ни нараняват и начините да ги преодолеем.

Unitopia - The Garden

Unitopia – The Garden

Пианистът и китаристът Sean Timms споделя:

„Заедно с певеца Mark Trueack пишем всички текстове за UNITOPIA. Ние двамата гледаме нещата от различен ъгъл. Обикновено Mark съчинява моментално текстовете, докато аз имам нужда да работя повече време върху тях. За мен е много важно поетичният образ да бъде възможно най-точно представен. Вдъхновението за Mark идва от неговите сърдечни преживявания, докато аз се вдъхновявам от четене, наблюдения и житейски опит. Основните теми на нашите текстове са в доста широк диапазон, но като цяло се стремим да изразим положително отношение към тях. Има твърде много отрицателни неща около нас, затова искаме да поддържаме положителното. Дори когато всичко изглежда мрачно, все пак си мислим, че може да се намери светлина в края на тунела. Някои слушатели може да смятат, че това не е възможно или твърде опростено. Може и да е така, но това няма да промени нашия подход към текстовете ни. Искаме слушателят да бъде извисяван от нашата музика, и да пишем положителни текстове е един от начините да го направим.

Песента „Градината“ се появи след като с Mark видяхме реклама за фестивала „Градината на неземните удоволствия“ и си спомнихме за картината „Градината на земните удоволствия“ от Hieronymus Bosch. Това стана отправна точка за текста, в който се опитахме да представим някакво странно, фантастично и чудновато място, където човек може да отиде и напълно да забрави заблудите си, да се отдаде на всяка своя прищявка и да изпълни всяко свое желание. Същевременно ние знаем, че понякога нещата, които са приятни, не винаги са добри за нас. По този начин водим постоянна борба между удоволствията на живота и грижата за ума, тялото, душата и емоциите.

В други песни пък се виждаме как летим със самолет или сърфираме в океана, но има и теми за това какво се случва с нас, когато умрем, за стремежа ни да бъдем себични и какво би станало със света, ако поне малко променим тази нагласа, за паденията ни в житейските ситуации и начините да ги преодолеем, за любовта, която не познава времеви и пространствени ограничения, за високия дух на миньорите от рудника в Beaconsfield, Тасмания, които прекараха 321 часа в затворено пространство, – всичко това събрано в нашата градина“ – завършва Sean Timms.

Албума “The Garden” или „Градината“ ще чуем в предаването “Картини от една изложба” на програма “Хоризонт” на БНР в събота, 17 март, след новините от 21:00 ч.


Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Diablery, Shadowcraft, Occultum, and Belgarath live in Sofia

Enter your email address to follow this blog and receive notifications of new posts by email.

Join 151 other followers

Статистика

  • 448 203 hits
%d блогъра харесват това: