The Other Side

Начало » Новини » Медии » “Картини от България” на студенти от НБУ в “Картини от една изложба”

“Картини от България” на студенти от НБУ в “Картини от една изложба”

Категории

Архив


Предаването за концептуални албуми „Картини от една изложба” с водещ Сергей Шишов представя “Картини от България” на студенти от НБУ. Събота, 21:00 ч., програма „Хоризонт” на Българското национално радио.

В навечерието на нашия национален празник 3 март, тази година решихме в „Картини от една изложба“ да дадем възможност за изява на представители на младото поколение на България.

И така, дванадесет студенти от специалност „Компютърно музициране” на Нов български университет с преподаватели проф. д-р Симо Лазаров и гл. ас. д-р Росица Бечева се наемат да пресъздадат с изразните средства на електрониката красивите моменти и преживяванията си при съвместните им обиколки из България, правейки концерти и създавайки неповторимата атмосфера на творческия си устрем.

Картини от България

Картини от България

Многообразието на живота, преживян от младия човек, съзерцавайки действителността в България, и превъплътен през очите на младостта, ни повежда към техния свят на творчески идеи, изграден с желание за съзидание и надежда за бъдещето.

Това многообразие на образите предполага разностилни композиции, носещи специфична звукова среда, но обединени от темата за България. Същевременно всеки от младите хора по своему чувства това привличане към природата, към историята, към хората. И всеки по своему изразява това отношение.

В техния проект откриваме като в обща изложба различни похвати, изразяващи личното им отношение. Пречупена през призмата на динамичния живот, музиката ни въвежда във вселената на фантазията, в мисловните усещания на всеки от творците, за да се видим като в огледало как изглеждаме и каква е днешна България през техните очи.

Премиерата на албума „Картини от България“ ще се състои в предаването “Картини от една изложба” на програма “Хоризонт” на БНР на нашия национален празник 3 март, събота, след новините от 21:00 ч.


Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: