The Other Side

Начало » От жадния редактор » Не така, господин Харизанов

Не така, господин Харизанов

Почерпете ни!

Почерпете жадния редактор и екипа на The Other Side! Благодарим и наздраве!

1,00 €

Концерт на Decapitated в София

Концерт на Wolfheart в София

Концерт на Pero Defformero и Обратен Ефект


Отмина месец от провеждането на Broken Silence Black Death Metal Fest 2020 в Бургас. Събитието бе знаково, проведе се в условията на невиждана карантина и затворени на практика граници.

Но в момента нямам намерение да правя анализ на самия концерт, само ще споделя един урок, който получих, урок, от когото остава горчивина. Веднага казвам, че от самото начало, когато се заех да помагам на Дечо Харизанов за този фестивал, му казах, че отделям времето си и влагам усилията си без заплащане. Единствената ми молба е, ако имам по-значими разходи по събитието, те да бъдат покривани. Той се съгласи.

Valak_00716

Valak

Спомняте си, как седмица преди феста започнаха да отпадат групи от афиша. Трябваше да реагираме. Аз използвах мое познанство в средите и успях да уредя до Бургас да дойде румънската група VALAK. Преди да ги потвърдим, казах на Дечо какви са условията им: пътни разходи, нощувка, обяд, няколко бири, място за мърч. Поносими условия, които той потвърди.

Няма да се спирам в подробности относно самото провеждане на фестивала, няма да ми стигне и цял ден да го опиша. Но ако има интерес, ще го направя на страниците на The Other Side.

След края на събитието, преди управителката на летния театър да ни прогони с метлата като някакви бездомни кучета, помолих Дечо да даде пътните на румънската група. „Искай им банкова сметка, ще им изпратя парите във вторник“ – на което мениджърът на VALAK отвърна с отказ, защото парите им трябват за да заредят резервоара за обратния път. Понеже групата е пристигнала по моя покана, реших да изтегля едни скатани пари и им ги дадох. А Дечо пое ангажимент да ми се издължи през седмицата.

Schirenc Plays Pungent Stench

Schirenc Plays Pungent Stench; снимка: Албена Цолова-Бета

И друго се оказа, че няма кой да придружи SCHIRENC PLAYS PUNGENT STENCH до летището във Варна (от мениджмента бе поставено условие, представител на промоутъра да ги съпроводи до чекирането), господин Харизанов не бе осигурил придружаващо лице. Реших аз да пътувам до Варна, както се оказа, това бе свързано с още разходи. Поживо-поздраво изпроводих австрийците, пуснах съобщение на мениджъра, че всичко е ток и жица… И се оказа, че до летището не ходи обществен транспорт и единствената алтернатива е такси. Нищо, удоволствието да придружа тези хора си струваше. Пък и прекарах няколко приятни часа във Варна.

Месец след феста реших да попитам Дечо, кога ще ми възстанови парите за румънците. Просто го попитах. И получих отговор, който меко казано ме втрещи.

Clipboard02

Дали това, което последва, е вместо благодарност за свършената работа?

Clipboard01

Да попитам, господин Харизанов като какъв се изявява в град Бургас, че да ми нарежда да го забравя? Като какъв раздава „титли“?

Нека всеки сам си прецени, каква би трябвало да е нормалната реакция, може би по-различна от отправянето на заплахи. Спестих още скрийншотове, защото смятам, че този вулгарен език не е достоен за моята медия.

Доколкото ми е известно, господин Харизанов не се е разплатил по договореното и с българските групи. Те ще преценят как и кога да дадат гласност за ситуацията.

Лично аз смятам, че подобно отношение от страна на Дечо Харизанов е недостойно и обидно.

Гияс Гулиев – Mrazek, жаден редактор

4 август 2020 г., София

Следва

пп. Всяка от засегнатите страни има право на отговор в рамките на добрия тон и грамотно написано изявление.


Елате в Telegram канала на The Other Side чрез следния линк t.me/theothersidezine и/или се абонирайте за нашия бюлетин!

 


6 коментара

  1. Просто спрете да свирите на събития на недоказани пишман промоутърчета, само и само за да има Rock’n’Roll.
    Мога да споделя десетки подобни случаи, на олигофрени като тоя. Хубаво е, че се споделят такива неща.

    Харесвам

  2. CFH каза:

    Тоя си е за е*ане. Съберете се, опънете го, и да си носи титлата „к**ва“.

    Харесвам

  3. Master каза:

    За толкова години не престанаха тези измекярщини.
    Да, групите имат разходи. Да им платиш пътните, престоя и бирите е най-малкото, което заслужават. Нормално би трябвало да получат и хонорар, защото освен сърце влагат и не малко труд, време и пари, за да могат да радват феновете си.
    Когато цакаш групите, цакаш помощниците си, цакаш и феновете си поредният капут. Добре е, че го споменахте, за да го избягваме за в бъдеще!

    Харесвам

  4. Буч Касиди каза:

    Еми догодина фест няма да има.Този се исра още в началото.Добре,че отпаднаха големите имена да няма срам за Бълграия и феновете от такива индивиди,че да дойдат пак или да се реваншират.
    Ами онзи индивид ако не бе превел сумата в сметката на румънците какво щеше да стане „The other side“ виновни за това,че този п*д*р*с се направи на гъз.
    Фест се прави уреди си хонорара на силните банди или чуждите после с BG бандите се разбери.Поне пътни,бири,храна и спане най-малкото не да се скриеш като „джендър“…

    Харесвам

    • bitango каза:

      В мое лице The Other Side покри пътните разходи на румънската банда, както се вика, не се изложихме пред чужденците. Един вид се явявам спонсор, който обаче отнася псувните.

      Харесвам

  5. […] Не така, господин Харизанов […]

    Харесвам

Вашият коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Telegram канал на The Other Side

Метълургия

Купи билет за концерта на Finntroll в София

СЕВЕРИЯ и FREIJA с концерти в Пловдив и Бургас през април

Enter your email address to follow this blog and receive notifications of new posts by email.

Присъединете се към 205 други абонати

Sofia Metal Fest 2024

Концерт на Hate в София

14 години SEVI

Статистика

  • 694 302 hits