The Other Side

Начало » Новини » Медии » “Wild Is Love” от Nat King Cole в “Картини от една изложба”

“Wild Is Love” от Nat King Cole в “Картини от една изложба”

Категории

Архив


Предаването за концептуални албуми „Картини от една изложба” с водещ Сергей Шишов представя “Wild Is Love” от Nat King Cole. Събота, 21:00 ч., програма „Хоризонт” на Българското национално радио.

Nat King Cole е сред най-популярните и преуспели певци през 40-те и 50-те години на миналия век. Джаз пианист, композитор и певец, той е обичан от широк кръг слушатели заради мекия му копринен глас. Броят на продадените му плочи надхвърля 29 милиона, а той регистрира участие в 28 игрални филма.

През 1954 г. Nat става първият афроамериканец със собствено телевизионно шоу (по NBC), не след дълго се решава да направи първите си изяви и на Broadway с мюзикъла „I’m With You“ („Аз съм с теб“), чиято телевизионна версия “Wild Is Love” по CBC има преди това премиера в Канада през 1961 г.

В основата и на мюзикъла, и на филма е музиката от албума “Wild Is Love” („Дива е любовта“) през 1960 г., издаден в навечерието на сексуалната революция и замислен от Nat King Cole като концептуално произведение.

Nat King Cole - Wild Is Love

Nat King Cole – Wild Is Love

Текстовете разказват историята на един мъж в търсенето на романтичната любов – неговите вълнения и разочарования, радости и скърби – съпроводено от безцеремонно акцентиране върху плътската похот и крайния цинизъм, които биха били напълно недопустими само няколко години по-рано.

Nat пее, измисля речитативи между отделните композиции, прави съпровождащата книжка и кани за съвместна работа Ray Rasch и Dotty Wayne, които съчиняват песните; диригента Nelson Riddle и неговия оркестър с хор, както и Ralph Carmichael с аранжиментите за струнната секция, за се получи един най-успешните им проекти. Години по-късно Nat твърди: „Това беше най-голямата ми тръпка при записването на плочи в цялата ми кариера“.

Албума “Wild Is Love“ или „Дива е любовта“ ще чуем в предаването “Картини от една изложба” на програма “Хоризонт” на БНР в събота, 12 август, след новините от 21:00 ч.


Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d блогъра харесват това: