The Other Side

Начало » Българска сцена » “Blue & White” на RAXELMAD в “Картини от една изложба”

“Blue & White” на RAXELMAD в “Картини от една изложба”

Distorted Reality & Day Of Execution (new album release party)

Категории

Архив


Васил Джиджев (RAXELMAD) от детски години е съпричастен към магията на музиката – дядо му проф. Тодор Джиджев е сред най-ярките имена в българската фолклористика и това дава тласък за неговото развитие, макар и в друга стилистика.

Първите си стъпки в музиката Васил прави през 1994 г. с уроци по синтезатор, после продължава тази линия при Валентин Лазаров, след което записва специалност „Компютърно музициране“ към Нов български университет при проф. Симо Лазаров. Своето творческо кредо определя като музикант и автор в стиловете ембиънт, електро, текхаус и фюжън.

Raxelmad - Blue & White

Raxelmad – Blue & White

Ето как Васил Джиджев ни въвежда в дебютния си албум “Blue & White” („Синьо и бяло“):

„Идеята за албума „Синьо и бяло“ започна да се оформя през 2010 г. Опитах се да предам борбата на противоположностите, желанието да намериш пътя към доброто със средствата на електронната музика и съвременните технологии. Силата на електронното звукоизвличане за мен се оказа най-подходяща в подкрепа на основната идея.

Представям си как мисловно музиката ни води към асоциативното осъзнаване на идеята.От друга страна семантичното значение на присъстващото в заглавието „синьо“ ни навежда към свободата, необходимата за всеки, а бялото – към чистотата на духа. В албума е въплътено съчетанието на стиловете ембиънт и спейс, за да се постигне усещането за доближаване до природата и необятния космос.“

Албума “Blue & White”, или „Синьо и бяло“, чийто авторски права Васил Джиджев предоставя на БНР, ще чуем в събота, 28 януари – в предаването “Картини от една изложба” на програма “Хоризонт” на БНР, след новините от 21:00 ч. и това ще бъде неговата премиера.


Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: