The Other Side

Начало » Ревюта » SOFISTICATOR „Death by Zapping“, Earthquake Terror Noise 2014

SOFISTICATOR „Death by Zapping“, Earthquake Terror Noise 2014

Категории

Архив


Sofisticator - Death By Zapping

Sofisticator – Death By Zapping

В Италия се няблюдава едно роене на лейбъли, които издават Thrash Metal. Увеличава се и броят на италианските траш групи, които излизат на светло. Увеличения обем продукции често не е свързан с висококачествени предложения, но това натрупване неминуемо ще доведе до появата на силни групи. Ето и още едно име в този контекст:

Без да изневеряват на стила си, SOFISTICATOR подобряват музицирането си във втория свой албум, какъвто се явява „Death by Zapping“. За тяхна чест ще кажем, че са надскочили средното равнище на сънародниците си. Този факт, обаче, не е кой знае какво похвала, имайки предвид, че италианските метъл банди често са разочарование. Това, което продължава да дърпа квинтета към посредствеността е непреодоляното еднообразие в техниките на звукоизвличане.

Хубаво е, че при SOFISTICATOR липсват натрапчивите цитати. Среднотемповият им до бърз Thrash Metal е окомплектован с добър набор от авторски рифове. В творчеството им се чува отражението и на VENOM или по-добре да кажем на BULLDOZER. Вокалите също са ориентирани към такъв тип пеене и съответно затъват в еднообразието. Въпреки това отделните песни се различават и албума има какво да предложи като идеи. Има и два подчертано Thrash`n`Roll трака. Различни интродукции и други неспецифични украшения на песните също спомагат за интересното звучене на групата.

Разнообразието е това, което прави SOFISTICATOR доста приятни и симпатични. Сегмента, продължаващ завещаното от BULLDOZER е доста слабо експлоатиран, поради което с охота трябва да приветстваме италианците! Още повече, че имат и собствено музикално покритие на търсенията си. Щипката чувство за хумор, желанието за купон и доста качествените и трашърски обложки също добавят себестойност на изданията им. Вярвам, че това не е последната им дума и с интерес очаквам още от тях.

Rock Thrashler (8.7/10)

news_top_thepowerofmetal_grey


Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Diablery, Shadowcraft, Occultum, and Belgarath live in Sofia

Enter your email address to follow this blog and receive notifications of new posts by email.

Join 149 other followers

Статистика

  • 431 649 hits
%d блогъра харесват това: