The Other Side

Начало » Ревюта » LICH KING „Do-Over“, Evil EyE Records 2014

LICH KING „Do-Over“, Evil EyE Records 2014

Категории

Архив


Lich King - Do Over

Lich King – Do Over

След поредица от силни албуми, отмина доста време откакто LICH KING са в регресивна линия на развитие. Операцията по индуциране на свежи сили в групата тече от 2011-2012 г. и последните й проявления са два сингъла (единя от които слага финала на новото им издание). С намирането на нов издател, американците са на път да напомнят по-често за себе си. Новото им ЕР е опипване на почвата за фенската маса на трашърите и включва в себе си три нови песни (1, 2, 3), три алтернативни версии на вече издавани парчета (4, 6, 7) и кавър на VAN HALEN.

Независимо какво е спъвало групата, новото им издание ги представя като мощна Thrash Metal банда. Заиграването със символиката на D.R.I. не е само графична. Бързите равноделни песни на LICH KING винаги са имали връзка с ранната вълна на Crossover-а. Подхода при тях, обаче, е по-трашърски, с повече усет към мелодията и с впечатляващи сола. Тази класическа постановка на квинтета ги поставя сред значимите имена във вълната от възродители на Thrash Metal-а.

Последните три трака включват Ultra-Groove Crossover отношение, олекотяващо изданието и придаващо специфично настроение. Кавърът е доволно окепазен, кабаретната част в „Black Metal Sucks“ е повече от намигане, а едноминутното завършващо парче е повече от красноречиво. След такова ЕР, доверието в групата е възстановено. Само изчезването на оригиналното лого малко ме притеснява.

Rock Thrashler (8.8/10)

news_top_thepowerofmetal_grey


Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d блогъра харесват това: