The Other Side

Начало » Новини » Медии » “Mystic Mirror” от WHITE SUN в „Картини от една изложба”

“Mystic Mirror” от WHITE SUN в „Картини от една изложба”

Почерпете ни!

Почерпете жадния редактор и екипа на The Other Side! Благодарим и наздраве!

1,00 €

Концерт на Vader в София

Концерт на Cavalera в София

Концерт на Toxic Holocaust в София

Trap Fest 2024

Мото-рок фест Предел 2024

Предаването за концептуални албуми „Картини от една изложба” с водещ Сергей Шишов представя “Mystic Mirror” от WHITE SUN. Събота, 22:00 ч., програма „Хоризонт” на Българското национално радио.

Базираното в Лос Анжелис трио WHITE SUN печели през 2023 г. второто си отличие “Grammy” в New Age, Ambient или Chant категорията с албума “Mystic Mirror” („Мистериозно огледало“) и с него ще пристъпим към духовния свят на сикхите, към тяхната монотеистична религия сикхизмът.

В състава влизат певицата и композиторът Gurujas Khalsa, перкусионистът Harijiwan Khalsa и инструменталистът и продуцентът Adam Berry. Досега имат издадени 9 студийни албума и близо 200 песни, с които заемат неколкократно първото място в Billboard.

Първоначално звукът им е откровен New Age, но през годините се развива и включва елементи от други жанрове, като Pop, Latin, Alternative, World и Electronica. Тяхната музика става популярна със своите ясни и изискани вокали, съпроводени от сложни инструменти.

White Sun - Mystic Mirror

White Sun – Mystic Mirror

Gurujas обяснява: „Наистина не зная как най-добре може да се опише нашата музика, с тази смесица от различни стилове и жанрове. Винаги е труден въпрос за мен да отговоря, но ще кажа, че е New Age Pop. В крайна сметка музиката ни идва от място, което не разбирам напълно и няма модел за това, което правим. Ние оформяме музиката точно както музиката оформя нас. Всеки път, когато създаваме песен, чувствам, че е пристигнало нещо ново, нещо, за което може да нямам контекст. Това е моят личен опит.”

В днешно време най-новите идеи може да остареят за сравнително кратко време, за да направят място за следващото голямо нещо. Затова в стремежа си към духовно развитие изследователите често гледат далеч в миналото за вдъхновение. Така WHITE SUN създават в наши дни съвременни версии на древни духовни практики и се докосват до лечебната сила на мантрите от сикхизма.

Gurujas допълва: „Мантрите са се предавали устно през вековете от около 5000 години. Пеенето в този албум е на 600-годишен писмен език, наречен Gurmukhi, който произлиза от още по-стария санскрит с персийски влияния. Този език се използва и в naad yoga, наука за това как звуковите вибрации влияят на тялото, ума и духа чрез използването на мантра. Ние специално искахме да вземем думите на традиционните мантри и да напишем мелодии и да аранжираме музиката така, че да се превърнат в песни с припев и стихове, с различни части в рамките на структурата, и със звуци, които са приятни и благотворни за многократно слушане.“

В албума „Мистериозното огледало“ откриваме три свещени за сикхите текста от тяхната библия Ади Грантх, или Гуру Грантх Сахиб, и те се изпълняват в традицията Шабад Киртан; има и два химна от основателя на сикхизма през ХVI век Гуру Нанак, и един от Гуру Арджан, всичките в съвременна обработка.

И още от Gurujas: “Mystic Mirror“ започва с композицията „Garden“ и ви предлагаме експериментално пътешествие с балади и поп песни, за да завършим с женски хор. Стремежът ни е да правим музика, която да остави слушателя в по-добро, в по-приповдигнато настроение. Ние сме толкова смирени и толкова невероятно благодарни, защото „Mystic Mirror“ влезе в класациите дори на страни като Хонг Конг. За нас е страхотно да видим нашата музика в класациите по света. Нашите фенове се чувстват като едно голямо семейство и съм толкова благодарна, че хората реагират на това, което правим. Когато пиша песен, обикновено започвам с пианото и си я пея на глас. Да видиш как след това стават произведения, които се изстрелват на световната сцена, е чудотворно усещане“ – завършва Gurujas Khalsa.

Албума “Mystic Mirror”, или „Мистериозно огледало“, ще чуем в предаването “Картини от една изложба®” на програма “Хоризонт”, събота, 29 юни, след новините от 22:00 ч.


Елате в Telegram канала на The Other Side чрез следния линк t.me/theothersidezine и/или се абонирайте за нашия бюлетин!


Вашият коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Telegram канал на The Other Side

Метълургия

Концерт на Austere в София

Концерт на Батюшка в София

Enter your email address to follow this blog and receive notifications of new posts by email.

Присъединете се към 204 други абонати

Sofia Metal Fest 2024

Концерт на Cytotoxin в София

Концерт на Eluveitie в София

Концерт на Evergrey в София

Статистика

  • 701 417 hits