The Other Side

Начало » Новини » Медии » “Хора и богове” от Константин Джамбазов в „Картини от една изложба”

“Хора и богове” от Константин Джамбазов в „Картини от една изложба”

Почерпете ни!

Почерпете жадния редактор и екипа на The Other Side! Благодарим и наздраве!

1,00 €

Концерт на Maltworm и Deadscape в Троян

Концерт на Ashes Of Ares

Концерт на Yarotz в София


Предаването за концептуални албуми „Картини от една изложба” с водещ Сергей Шишов представя “Хора и богове” от Константин Джамбазов. Събота, 16:00 ч., програма „Хоризонт” на Българското национално радио.

В дните около на Деня на светите братя Кирил и Методий, на българската азбука, просвета и култура и на славянската книжовност, ще дадем гласност на още един изявен български музикант. Варненецът Константин Джамбазов, рок китарист, композитор и мултиинструменталист, е добре известно име в рок средите.

Той свири в редица рок-групи: ХАДЕС (1986-1988 г. и 2010-2011 г.), ОДЕСОС (1988-1989 г.), ТОТАЛ (1990-1993 г.), ДЖЕКИЛ ХАЙД (1994-1998 г.), АМЕТИСТ (2001-2003 г.), АЛИБИ БЕНД (2004-2005 г.), ФОБОС (2007-2011 г.). От 1994 г. работи също така като студиен музикант заедно с пианиста-композитор и диригент Нелко Коларов (ИМПУЛС, РОБИН ГИБ, БРЕЙЗЪН АБАТ). Помним го и като соло-певец и китарист по време на концерта на Николо Коцев със Симфоничния оркестър на БНР с диригент Емил Табаков през септември 2012 г.

Константин Джамбазов - Хора и богове

Константин Джамбазов – Хора и богове

Ето какво споделя Константин за албума „Хора и богове“: „Още свирех с групата JEKYLL HYDE (арт група от Варна, с Росен Ангелов – вокал и текстописец, и Николай Марков – клавири, композитор и текстописец). Тримата бяхме много запалени по KANSAS, STYX, YES и др. представители на прогресив рока и композирахме музика в този стил. Заедно с Росен решихме да направим по-голям проект, прог-албум, в който всички песни да са свързани тематично, смислово и музикално. Започнахме усилено да творим и доста от идеите на “Humans and Gods” или „Хора и богове“ се родиха тогава. Впоследствие съдбата ни пръсна по различни краища на света. Росен се пресели да живее трайно в Англия, Николай заживя в Америка, аз пътувах много по Европа, но си останах в България.

През 2003 г. работих заедно с певеца-китарист Николай Райков (ДИАНА ЕКСПРЕС) по съвместния ни албум „Clearland-Gift from Time”. Райков също беше за идеята да реализираме започнатия замисъл за “Хора и богове” (неслучайно той пее част от четвъртата песен – „Вярната посока”), но след това отиде да работи с групата ДИАНА ЕКСПРЕС и проектът отново бе замразен.

През 2007 година реших окончателно да изсвиря, изпея и запиша сам този проект, защото текстовете и музиката, които бяхме написали с течение на годините, абсолютно заслужаваха да имат реализация и слушатели. Така след две години труд албумът беше факт.“

Темите в албума са за живота и смъртта, за хората и тяхната вяра, разсъждения и бит – всичко това представено в стихове от лирическия герой, който е човек, задаващ си куп въпроси, на които иска да намери отговорите…

Албума „Хора и богове“ ще чуем в предаването “Картини от една изложба” на програма “Хоризонт” в събота, 27 май, след новините от 16:00 ч.


Елате в Telegram канала на The Other Side чрез следния линк t.me/theothersidezine и/или се абонирайте за нашия бюлетин!

Реклама

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Telegram канал на The Other Side

Метълургия

Концерт на Nile в София

Tankard идват на Running Free Festival 2023

Enter your email address to follow this blog and receive notifications of new posts by email.

Присъединете се към 202 други абонати

Концерт на Watain

Концерт на Cult Of Occult в София

W.A.S.P. в София

Статистика

  • 661 956 hits
%d блогъра харесват това: