The Other Side

Начало » Новини » Медии » “Music Inspired by Middle Earth” от MIDDLE EARTH ORCHESTRA в “Картини от една изложба”

“Music Inspired by Middle Earth” от MIDDLE EARTH ORCHESTRA в “Картини от една изложба”

Почерпете ни!

Почерпете жадния редактор и екипа на The Other Side! Благодарим и наздраве!

1,00 €

HAMMERHEAD (BG) с концерт в памет на Cliff Burton на 27 септември

SÓLSTAFIR са специални гости на концерта на APOCALYPTICA в Пловдив, шоуто се мести на 3 септември

Концертът на TIAMAT в София се мести точно с 1 година – 29 октомври 2022 г.


Предаването за концептуални албуми „Картини от една изложба” с водещ Сергей Шишов представя “Music Inspired by Middle Earth” от MIDDLE EARTH ORCHESTRA. Събота, 21:00 ч., програма „Хоризонт” на Българското национално радио.

„Още през 70-те години се запознах с творчеството на J.R.R. Tolkien и то винаги е било част от моето вдъхновение, породи силна страст и просто трябваше да намеря начин да извадя всичко това на преден план. Често пъти ми казват, че пиша „кинематографична“ музика и това наистина е така. Винаги си имам някакъв „филм“, който се върти в моето въображение, когато композирам и свиря, така беше и сега“ – заявява американският мулти инструменталист David Arkenstone, предизвикал жив интерес сред нашите слушатели, които дълго след емисиите с представянето на неговите албуми ни пишеха за ярките си впечатления, и продължава – „Историите на Tolkien намират място в душата ми, породени от желанието ми да се отправя към приключение. Представям си мястото, където бих искал да отида, или приключението, което бих искал да направя, оставям въображението ми да се освободи и то да ме води. И много често отивам там. Имам голям късмет, че много хора обичат да тръгнат по този път заедно с мен“.

David е известен е като майстор на великолепни музикални пейзажи, в които успешно прилага инструментариум от електронната и симфоничната музика и всички жанрове между тях. Той има впечатляваща кариера, която включва повече от 100 албума, 20 хита в Billboard, музикални съпроводи за филмови и телевизионни постановки, реклами и компютърни игри (Warcraft, Starlight Inception, Wizard Quest), паметни представления в нюйоркската зала Radio City Music Hall и амфитеатъра Hollywood Bowl, музикален съпровод към десетки игрални и документални филми, и музика за олимпийските игри, която се използва и до днес.

Middle Earth Orchestra - Music Inspired by Middle Earth

Middle Earth Orchestra – Music Inspired by Middle Earth

David и съпругата му Diane Arkenstone пристъпват с подчертана страст към своя прочит на сагата „Властелинът на пръстените“, озаглавен “Music Inspired By Middle Earth”, или „Музика, вдъхновена от Средната земя“, и я представят като част от по-големия цикъл за „Средната земя“. Както е известно „Властелинът…“ е продължение на „Хобитът“, в която подробно са описани събитията, очертани в последната част на „Силмарилион“ – „За Всевластните Пръстени и Третата епоха на света“.

И нещо важно: David и Diane издават своя албум малко преди да се появи първият филм от екранизацията на кинорежисьора Peter Jackson с музиката на Howard Shore, за да ни увлекат в своя вълнуващ и многостранен импресионистичен изказ на тази очарователна литературна творба, белязан от влиянието на композитора Aaron Copland.

Двамата канят внушителен брой музиканти, част от които са включени в MIDDLE EARTH ORCHESTRA, а другите са солисти на стандартни и екзотични музикални инструменти, а има и хор. Така ставаме съпричастни към сцените от трилогията, представени с ярко обагрени музикални картини от приключенията на героите на Tolkien с магиите и ордите на злодея Саурон в най-характерните моменти от „Задругата на пръстена“, „Двете кули“ и „Завръщането на краля“. По този начин всяка пиеса от проекта се превръща в своеобразен звуков гоблен, който сочно пресъздава различните човешки емоции.

Албума “Music Inspired By Middle Earth”, или „Музика, вдъхновена от Средната земя“, ще чуем в предаването “Картини от една изложба” на програма “Хоризонт” на БНР в събота, 3 юли, след новините от 21:00 ч.


Елате в Telegram канала на The Other Side чрез следния линк t.me/theothersidezine и/или се абонирайте за нашия бюлетин!


Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Telegram канал на The Other Side

Концерт на Акцент

Концерт на Mgla в София

Metal Force HMC обяви четири екстремни концерта тази есен в София

Enter your email address to follow this blog and receive notifications of new posts by email.

Join 195 other followers

Концерт на Primordial в София

Opeth live at Ancient Theatre Plovdiv 2022

W.A.S.P. отлагат юбилейното си турне за 2023 г.

Статистика

  • 639 225 hits
%d блогъра харесват това: