The Other Side

Начало » От жадния редактор » Полит(не)коректно

Полит(не)коректно

Почерпете ни!

Почерпете жадния редактор и екипа на The Other Side! Благодарим и наздраве!

1,00 €

Концерт на Decapitated в София

Концерт на Wolfheart в София

Концерт на Pero Defformero и Обратен Ефект


В The Other Side имам един основополагащ принцип, музиката да бъде над политиката. Често за мен, а предполагам за повечето читатели и слушатели, музиката е начин за откъсване от наболялата реалност. Мнозина казват „Не се интересувам от политика!“ – а политиката интересува ли се от вас?

Често се сещам за нашия автор Rock Thrashler и неговото „заболяване от метал“, както и за неговите разсъждения за свободното придвижване (уви станало трудно, но не и невъзможно, поради последните световни събития). Мисля си, че това са нагледни примери как политиката се интересува от нас.

Тази публикация съзряваше в съзнанието ми, повлияна е от музикалните новини от последните месеци. Публикувам видео клипове, които компилират в себе си политически послания от сравнително кратък период. От Швеция, САЩ до Балканите и нашата страна.

Идеята зрееше в жадната ми кратуна, материалите и клиповете се трупат, битката на Тръмп и Байдън става все по-ожесточена и лайнометна. Но спусъкът бе натиснат от нашата родна преса, с „намесата“ на лъчезарния ни министър-председател.

Бойко Борисов навлезе в метъл музиката

Това видео вече го публикувахме, някак си преслушах песента без да се вглеждам. Мой пропуск, срамота! Шведската Progressive Heavy Rock супергрупа SOEN ще издаде петия си дългосвирещ албум „Imperial“ на 29 януари 2021 г. чрез Silver Lining Music. Лирик видеото към песента „Antagonist“ е първият сингъл към изданието.

Включването на премиера-слънце в първия сингъл им създаде определен ажиотаж. Ще гледаме по-внимателно за български следи в следващите им видео продукции.

В моя полит(не)коректен обзор следва бащицата на политическия метъл, а именно Al Jourgensen (MINISTRY). Дългогодишен ветеран-поборник, в спомените ми той заставаше още срещу Буш-старши.

Al Jourgensen - Ministry

Al Jourgensen – Ministry

Две седмици преди президентските избори в САЩ, Al Jourgensen и MINISTRY показаха новото си видео „Git Up, Get Out ‘N Vote“. Песента е част от излезлия през 2012 г. албум „Relapse“.

Оставаме в САЩ и се местим в Чикаго, където AFTERMATH преди дни показаха лирик видео към песента „Pseudocide“, която е част от концептуалния им албум „There Is Something Wrong“, излязъл на 15 февруари 2019 г.

Тук имаме „гръцка следа“ в лицето на фронтмена Kyriakos „Charlie“ Tsiolis, което спомага за прехода към Балканите и неспокойната Елада. Гръцката Groove Metal/Metalcore група MIND TERRORIST представи официално видео към песета „Μήνυμα Ελήφθη“ („Message Received“), която е част от новия им албум „Spiritual Revolution“, излязъл на 23 май 2020 г. чрез One People One Struggle Records.

И ето, че стигнахме и до нашите ширини. Русенската група EXPLICIT представи видео към песента „Bulgarian Idiot“, която е „побългарена версия“ на „American Idiot“ на GREEN DAY.

Друго българско видео, включващо кадри от протестите, е от NO MORE MANY MORE, които показаха видеото към бунтарския си сингъл „Не и този път“.

Това е, благодаря ви за вниманието, прочитането и гледането на видео материала. Напишете в коментарите какво мислите, от и до.

Поздрави,
Mrazek
Жаден редактор


Елате в Telegram канала на The Other Side чрез следния линк t.me/theothersidezine и/или се абонирайте за нашия бюлетин!


1 коментар

  1. bitango каза:

    Харесва ли ви този формат?

    Харесвам

Вашият коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Telegram канал на The Other Side

Метълургия

Купи билет за концерта на Finntroll в София

СЕВЕРИЯ и FREIJA с концерти в Пловдив и Бургас през април

Enter your email address to follow this blog and receive notifications of new posts by email.

Присъединете се към 205 други абонати

Sofia Metal Fest 2024

Концерт на Hate в София

14 години SEVI

Статистика

  • 694 300 hits