The Other Side

Начало » Новини » Медии » “Zero Gravity (Rebirth and Evolution)” на TURILLI / LIONE RHAPSODY в “Картини от една изложба”

“Zero Gravity (Rebirth and Evolution)” на TURILLI / LIONE RHAPSODY в “Картини от една изложба”

Почерпете ни!

Почерпете жадния редактор и екипа на The Other Side! Благодарим и наздраве!

1,00 €

Концерт на Maltworm и Deadscape в Троян

Концерт на Ashes Of Ares

Концерт на Yarotz в София


Предаването за концептуални албуми „Картини от една изложба” с водещ Сергей Шишов представя “Zero Gravity (Rebirth and Evolution)” на TURILLI / LIONE RHAPSODY. Събота, 22:00 ч., програма „Хоризонт” на Българското национално радио.

През 2018 г. участниците в италианската Symphonic Power Metal група RHAPSODY след множество трансформации решават да се обединят за юбилейно турне по повод на 20-годишнината от издаването на първия им албум, да затворят страницата в съвместната си история и всеки да продължи по своя път. За първи път от седем години китаристът Luca Turilli свири с певеца Fabio Lione и неочаквано за тях самите откриват, че съвместното им музициране има бъдеще. Неговите основи те полагат с дебютния албум “Zero Gravity (Rebirth and Evolution)”, или “Нулева гравитация (прераждане и еволюция)”, на формацията TURILLI / LIONE RHAPSODY.

Ето какво разказва Luca Turilli в интервю: „Това със сигурност е особен албум за всички нас. Той е с оригинална, разнообразна, модерна, интензивна, симфонична и Progressive Rock музика, изградена около вокалните умения и уникалния талант на Fabio. Накратко, това е албум на прехода от Power/Speed Metal в миналото ни към ново поколение модерен симфоничен метъл, предлагащ ни нови вълнуващи артистични стимули, по-широки перспективи и бъдещи възможности. След прощалното турне приехме да бъдем част от това ново приключение само ако можехме да реализираме дебютен албум като този, по-близо до музиката, която обичаме да слушаме в днешно време. Ние отказахме всякакви компромиси и каквато и да е лесна търговска сделка. Времето тече бързо и в този момент от нашия живот, както винаги досега, избрахме да създадем музика, извираща от сърцето и душата ни, тъй като изкуството винаги трябва да се римува със сърцето. С ниско настроени китари и рифове à la RAMMSTEIN, вокални аранжименти à la QUEEN, прогресивната елегантност на DREAM THEATRE, мощната, но ефирна и извисена атмосфера на групи като NIGHTWISH и WITHIN TEMPTATION, електронна музика, етноинструменти от различни географски области на нашата прекрасна планета, ние вече нямаме художествени граници, доверяваме се на нашите фенове, и тяхната финансова подкрепа за това е само началото!“

Turilli / Lione Rhapsody - Zero Gravity (Rebirth and Evolution)

Turilli / Lione Rhapsody – Zero Gravity (Rebirth and Evolution)

Fabio Lione допълва: Zero Gravity (Rebirth and Evolution) е албумът, който винаги сме искали да направим и е ново начало за нас, наистина има много нови неща вътре и със сигурност нещо уникално и оригинално. Всяка песен предлага различно музикално приключение, този албум е свеж, разнообразен, модерен, интензивен, симфоничен и прогресивен. Сигурен съм, че повечето слушатели ще бъдат изненадани и ще изпитат удоволствие от разнообразието и различните „цветове“, които предлагаме в песните. Благодарение на нашите фенове успяхме да имаме страхотна продукция и перфектен албум, с който да поемем по новия си път с тази уникална група и звук!“

А ето какво съдържат песните по думите на автора на текста и музиката Turilli„За мен е невъзможно да слушам елементарни текстове. Съдържанието трябва да е наситена с метафори, символика, алегории; всички тези граматически начини да изразите себе си, без да използвате примитивен език. В Zero Gravity говорим за наука, метафизика и подобни неща, така че просто би било нелепо да говорим за тези неща, използвайки съвсем елементарен език. Текстовете за мен са много важни, по-важни дори от самата музика.

Няма да чуете истории за дракони, решихме да се настроим към емоционалното изпълнение на Fabio, за да подчертаем текстовете, вдъхновени от свещената геометрия, квантовата физика и тайните на древната мъдрост, разказваща за човека и неговия драматичен процес на самореализация след преживяване на вътрешен трус и непреодолимата необходимост да се придвижи отвъд илюзията на двойствеността. Напомняме и за капаните, свързани с материалните страни на живота, които пречат да се достигне по-високо ниво на съзнание и да се намери неговото място в геометрията на съществуването“ – завършва Luca Turilli.

В записите са привлечени бившите членове на старата RHAPSODY – Dominique Leurquin, Patrice Guers и Alex Holzwarth, хор и солистите Elize Ryd (AMARANTHE), Mark Basile и Simone Mularoni (DGM).

Албума “Zero Gravity (Rebirth and Evolution)”, или “Нулева гравитация (прераждане и еволюция)“, ще чуем в предаването “Картини от една изложба” по програма „Хоризонт“ на БНР в събота, 28 септември, след новините от 22:00 ч.


Елате в Telegram канала на The Other Side чрез следния линк t.me/theothersidezine и/или се абонирайте за нашия бюлетин!

Реклама

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Telegram канал на The Other Side

Метълургия

Концерт на Nile в София

Tankard идват на Running Free Festival 2023

Enter your email address to follow this blog and receive notifications of new posts by email.

Присъединете се към 202 други абонати

Концерт на Watain

Концерт на Cult Of Occult в София

W.A.S.P. в София

Статистика

  • 661 959 hits
%d блогъра харесват това: