The Other Side

Начало » Новини » Медии » “The Search of Everything” от John Mayer в “Картини от една изложба”

“The Search of Everything” от John Mayer в “Картини от една изложба”

Купи билет за Broken Silence Black Death Metal Fest 2020

Категории

Архив


Предаването за концептуални албуми „Картини от една изложба” с водещ Сергей Шишов представя “The Search of Everything” от John Mayer. Събота, 21:00 ч., програма „Хоризонт” на Българското национално радио.

„Времето не оставя никакви плодове на дървото“
John Mayer, „You’re Gonna Live Forever in Me“

Стиховете от последния албум “The Search Of Everything” („Търсене на всичко“) на певеца, китариста, композитора и продуцента John Mayer показват съществена разлика от образа на плейбоя хубавец, заемал близо десетилетие първите страници на жълтите издания. Те документират многобройните му връзки с жени, сред които Katy Perry, Kim Kardashian, Taylor Swift, Jennifer Aniston, Cameron Diaz, Jessica Simpson, Jennifer Love Hewitt и т.н., скандалните му подробни описания на практиките му за мастурбация, използвайки фразата „сексуален напалм“ и отнасящи се до неговата мъжка анатомия с определението „бяло превъзходство“.

Всъщност става дума за виртуозен китарист, когото знаем от съвместните му участия с такива блус музиканти като Buddy Guy, B.B. King и Eric Clapton, с джаз легендите John Scofield и Herbie Hancock, за автор на мега хитове със soft-rock, носител на 7 отличия Grammy, любимец на развлекателната индустрия с повече от 30 милиона продажби по цял свят.

John Mayer - The Search For Everything

John Mayer – The Search For Everything

След медийната вихрушка срещу него, довела до яростен остракизъм за расова и сексуална дискриминация, и два несполучливи албума, John Mayer си налага изгнание от светските хроникьори в продължение на 4 години за да се появи в различна светлина с високо бюджетен поп-рок проект, чиято главна цел е да бъде чут, а не продаден.

Тук ще открием откровен поглед към универсалните истини за живота и загубата на някой, който те е накарал да се обърнеш с по-честен поглед към себе си. Макар и да не е казано в прав текст, разбираме, че става дума за отношенията на John Mayer с Katy Perry. Ето какво пише John в Twitter един ден преди издаването на албума през 2017 г.:

„Това е краят на една ера от август 2014 до април 2017 г. Направих този албум за теб. Можеш да чуеш, да видиш и да доловиш себе си в тези песни“.

Но тематиката на албума не е посветена само на скорошната му раздяла с Katy Perry, най-добрите песни се отнасят до нещата от живота, които не можем да контролираме, от раждането до емоционалното ни съзряване. Ето какво разказва помъдрелият John Mayer:

„Най-голямото престъпление за един творец е да не бъде искрен. Започнах да пиша стиховете за „Търсене на всичко“ в банята. Няколко дни пиша, няколко дни – не. Повечето дни не. Продължих да съчинявам всички тези текстове и точно преди да приключа ми изплува фразата „и безкрайното търсене на всичко“. Видя ми се доста на място, макар и дръзко, и звучи като че ли трябва да бъде релефно набрано върху гигантска книга, която двама души не могат да носят. Мислех си, че наистина в момента обобщавам всичко в живота си или всичко в живота ми от деня, в който се родих. Беше като да гледаш нещо отвъд хоризонта и да тръгваш с мисълта „Какво е това? Искам да се забъркам в него. Искам да вляза в него, искам да го направя“. Така че, за добро или лошо, винаги съм правил всичко по този начин и мисля, че в дадения момент от живота ми, в който съм сега, този албум е за да разбера за какво съм на този свят и за какво не съм.

В музикално отношение тук ще откриете различни песни, така че не всичко звучи в един стил, по-скоро е някаква смесица. Искам за всяка песен да може да се каже „Това също е добро“. И това е малко като да съм различен певец във всяка песен. Понякога пея с фалцет, в други дори не звуча като себе си. Понякога пея блус, понякога пея кънтри. Това е като да опитвате от всичко по малко“ – завършва John Mayer.

Пуснат на пазара с предварително издадени две „вълни“ от ЕР, албумът “The Search Of Everything”, или „Търсене на всичко“ бележи завръщането на John Mayer в нов ипостас, с който оглавява класацията US Billboard Top Rock Albums и заема второ място в US Billboard 200.

Този албум, записан с участието на звезден състав музиканти като Al Jardine и Matt Jardine (BEACH BOYS), Sheryl Crow, Steve Jordan и Pino Palladino, ще чуем в предаването “Картини от една изложба” на програма „Хоризонт“ на БНР в събота, 3 август, след новините в 21:00 ч.

 


Елате в Telegram канала на The Other Side чрез следния линк t.me/theothersidezine и/или се абонирайте за нашия бюлетин!


Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Купи промо билет за 20 години The Other Side

10 години Sevi

Enter your email address to follow this blog and receive notifications of new posts by email.

Join 160 other followers

Статистика

  • 485 115 hits
%d блогъра харесват това: