The Other Side

Начало » Новини » Медии » “Out of the Blue” от ELECTRIC LIGHT ORCHESTRA в “Картини от една изложба”

“Out of the Blue” от ELECTRIC LIGHT ORCHESTRA в “Картини от една изложба”

Категории

Архив


Предаването за концептуални албуми „Картини от една изложба” с водещ Сергей Шишов представя “Out of the Blue” от ELECTRIC LIGHT ORCHESTRA. Събота, 21:00 ч., програма „Хоризонт” на Българското национално радио.

През 1977 г. Jeff Lynne от ELECTRIC LIGHT ORCHESTRA се затваря в бунгалото си в швейцарските Алпи и след три седмици и половина представя материала за новия двоен албум на групата.

В него се разказва за опитите на лиричния герой да възвърне любовта си, след като се е „превърнал в камък“ и смята, че всичко е свършило. Тогава разбира, че основните отговори се крият вътре в него и продължава да се бори. И тъкмо когато се чуди колко ще чака своята любов, небето засиява и тя пристига.

ELO - Out of the Blue

ELO – Out of the Blue

За аранжимента на песните Jeff иска да постигне звука на по-голям оркестър, което е невъзможно да се направи само от трите струнни инструмента на ELECTRIC LIGHT ORCHESTRA. Ето защо той решава да включи истински 30-членен оркестър и 20-членен хор. Оркестрациите са дело на Jeff Lynne и пианиста Richard Tandy, подпомогнати от диригента Louis Clark, познат ни от работата си с групата RENAISSANCE.

Албумът “Out Of The Blue” или „Без тъга“ след издаването си на 3 октомври 1977 г. става най-успешният в дискографията на ELECTRIC LIGHT ORCHESTRA с 10 милиона продажби по цял свят до наши дни и е обявен за албум на годината.

Ще го чуем в предаването “Картини от една изложба®” на програма “Хоризонт” на БНР в събота, 29 декември, след новините от 21.00 ч.


Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

DISTORTED REALITY и ZAPLAXA на 24 ноември в София

Статистика

  • 416 722 hits
%d блогъра харесват това: