The Other Side

Начало » Новини » Медии » “Winds of Samsara” от Ricky Kej и Wouter Kellerman в “Картини от една изложба”

“Winds of Samsara” от Ricky Kej и Wouter Kellerman в “Картини от една изложба”

Почерпете ни!

Почерпете жадния редактор и екипа на The Other Side! Благодарим и наздраве!

1,00 €

Концерт на Decapitated в София

Концерт на Wolfheart в София

Концерт на Pero Defformero и Обратен Ефект


Предаването за концептуални албуми „Картини от една изложба” с водещ Сергей Шишов представя “Winds of Samsara” от Ricky Kej и Wouter Kellerman, в събота от 22:00 ч., програма „Хоризонт” на Българското национално радио.

Две от най-ярките личности на ХХ век – Mahatma Gandhi и Nelson Mandela – стават източник на вдъхновение за съвместния проект на индиеца Ricky Kej и южноафриканеца Wouter Kellerman.

„Mahatma Gandhi е вдъхновение за всички хора в Индия – твърди пианистът Ricky Kej, – неговото универсално послание за световен мир, ненасилие и любов е все така важно, както и преди. Ние се опитахме чрез езика на музиката да представим посланието му с такива инструменти като флейтата, китарата, щрайха и човешките гласове. Mahatma Gandhi прекарва повече от двадесет години в Южна Африка и започва пътя си на мирната съпротива там. „Сатяграха“ е философията на Gandhi, която прилага за освобождаването на Индия от британското владичество, но той най-напред се противопостави на расовата несправедливост именно в Южна Африка. Искахме да почетем тази история, този дух и тази връзка между народите в нашата музика. Ние помним неговите думи: Щастието е когато това, което мислиш, това, което говориш и това, което правиш, са в хармония“.

„Фамилното име на Nelson Mandela е Madiba, така се казва и една от композициите в албума – добавя флейтистът Wouter Kellermanи в нея ние с Ricky изразяваме чувствата си на признателност към този велик водач и му отдаваме почит чрез музикална молитва, която съдържа както енергия, така и нежност. Nelson Mandela е бил силно вдъхновен от курса на мирна съпротива, наложен от Mahatma Gandhi, и провъзгласява следните три принципа: освободете себе си, освободете другите, правете го ежедневно. „Madiba“ също отразява връзката на Gandhi с Южна Африка“.

news_Ricky Kej and Wouter Kellerman - Winds of Samsara

news_Ricky Kej and Wouter Kellerman – Winds of Samsara

В музикално отношение проектът „Winds Of Samsara“ („Ветровете на Самсара“) съдържа съчетание на древни индийски песнопения, европейска фолклорна музика, съвременни оркестрови аранжименти и небесни вокални хармонии, които се изпълняват с техническа мощ и вулканична страст. Това е музика, която изразява и се радва на възможността за положителна промяна в света, докато изобразява образи на красиви пейзажи от пустините, от древни индийски дворци и африканската савана.

За глобалното звучене на албума допринасят близо 120 музиканти от 5 континента, които свирят на 50 инструмента и пеят на 5 езика – 2 индийски, два африкански и английски. Близо 2 години трае работата върху композирането, звукозаписа и издаването, и това си струва труда – албумът след появата си веднага заема първото място в класацията US Billboard New Age Albums Chart, и е отличен с наградата Grammy в същата категория.

Албума „Winds Of Samsara“ или „Ветровете на Самсара“ ще чуем в предаването “Картини от една изложба®” на програма “Хоризонт” на БНР, събота, 6 октомври, и този път след новините в 22:00 ч.


Вашият коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Telegram канал на The Other Side

Метълургия

Купи билет за концерта на Finntroll в София

СЕВЕРИЯ и FREIJA с концерти в Пловдив и Бургас през април

Enter your email address to follow this blog and receive notifications of new posts by email.

Присъединете се към 205 други абонати

Sofia Metal Fest 2024

Концерт на Hate в София

14 години SEVI

Статистика

  • 692 222 hits