The Other Side

Начало » Новини » Медии » “Mythologie” от DELERIUM в “Картини от една изложба”

“Mythologie” от DELERIUM в “Картини от една изложба”

Купи билет за Broken Silence Black Death Metal Fest 2020

Категории

Архив


Предаването за концептуални албуми „Картини от една изложба” с водещ Сергей Шишов представя “Mythologie” от DELERIUM. Събота, 21:00 ч., програма „Хоризонт” на Българското национално радио.

Роденият в Австрия Bill Leeb от канадската група за електронна музика DELERIUM, познат ни също така като член на SKINNY PUPPY и FRONT LINE ASSEMBLY, има продадени около 3 милиона диска, от които над 1 милион са от изданията на DELERIUM.

DELERIUM съществува от 1987 г. и е добре позната с широкия обхват на използвани стилове в електронната музика, най-вече с мрачния и ефирен ембиънт транс, с впечатляващите индустриални звукови картини, но и с прочувствена електронна поп музика. Най-големият им хит всъщност е композицията „Silence“ от 2000 г., която става култова за стила транс, белязана от участието на певицата Sarah McLachlan.

Затова публиката очаква над 2 години появата през 2016 г. на поредния експеримент на DELERIUM в търсенията на нови територии – “Mythologie” („Митология“), който се очертава едновременно любопитен, заплетен и увлекателен.

Delerium - Mythologie

Delerium – Mythologie

„Музикалната индустрия се промени съществено – твърди Bill Leeb. – Ние сме на пазара повече от 30 години и имаме внушителен каталог. Не зная дали е добре непрекъснато да пускаш на всеки две години нещо ново и различно, защото вдъхновението, времевият ресурс и наличните музиканти, включително певци, ни създават понякога непреодолими ограничения. Така или иначе всичко се случва по някаква причина, но аз никога не бях планирал да направя „Митология“ по този начин, първоначалното ни намерение бе да направим инструментален албум и това най-добре личи от композицията „Seven Gates Of Thebes“ („Седемте порти на Тива“), създадена под влиянието на Есхил и неговата трагедия „Седемте срещу Тива“. Всички сили на вселената обаче се задействаха и ми помогнаха да събера най-доброто възможно за неговата подготовка и това стана ново начало за DELERIUM. Включихме пет различни певици от три страни и по този начин песните се превърнаха в основен акцент за албума с определено електронно звучене, по-ефирно, но и по-земно

Подготовката на материала започнах у дома заедно с певицата Phildel – продължава Bill Leeb. – Свиря акорди на пианото и други клавишни инструменти докато ме осени някоя добра идея и я записвам, така направихме първите две песни от албума. Горе-долу по този начин работи и Armin van Buuren, с когото сме партньори отдавна. Rhys Fulber след това обикновено подхваща идеите ни и ги превръща в композиции и песни с целия арсенал от аранжименти, инструментариум и хармония за гласовете. После заедно ги смесваме и пускаме производствения процес в ход, но често се връщаме и преправяме нещата, това обикновено няма край. Този път обаче направихме нещо по-различно – изпратихме песните на певиците и те ги доразвиха, това се оказа изключително ползотворно.

Що се отнася до източниците за вдъхновение за „Митология“, това са игралните филми с историческа тематика, с древногръцки митове и легенди, но по-силно впечатление ми правят музеите за изобразително изкуство и художествените галерии – няма град, където да съм бил и да не съм посетил местните музеи и галерии, обожавам модерното изкуство и епохата на Ренесанса със сцени от митични или библейски истории, това наистина ме вдъхновява“ – завършва Bill Leeb.

Албума “Mythologie” или „Митология“, записан с участието на певиците Jes, Phildel, Mimi Page, Geri Soriano-Lightwood, Jaël и Leah Randi, ще чуем в предаването “Картини от една изложба” на програма “Хоризонт” на БНР, в събота, 24 март, след новините от 21:00 ч.


Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Diablery, Shadowcraft, Occultum, and Belgarath live in Sofia

Enter your email address to follow this blog and receive notifications of new posts by email.

Join 151 other followers

Статистика

  • 448 400 hits
%d блогъра харесват това: