The Other Side

Начало » Новини » Медии » “Hollow Bones” от RIVAL SONS в “Картини от една изложба”

“Hollow Bones” от RIVAL SONS в “Картини от една изложба”

Категории

Архив


Предаването за концептуални албуми „Картини от една изложба” с водещ Сергей Шишов представя “Hollow Bones” от RIVAL SONS. Събота, 21:00 ч., програма „Хоризонт” на Българското национално радио.

„Ние не се опитваме да копираме някой друг, не искаме да подражаваме на някого, да се къпем в лъчите на чужда слава – твърдят музикантите от калифорнийската Rock група RIVAL SONS. – Обичаме кралете BEATLES, ROLLING STONES, LED ZEPPELIN, WHO, CREAM, THE DOORS и просто свирим музиката, която усещаме“.

От тази любов се ражда своеобразният звук бандата – чувствен, технически издържан Blues Rock, който предизвиква признанието на слушателите, критиката и на групи като BLACK SABBATH, DEEP PURPLE, AC/DC, ALICE COOPER, AEROSMITH, KID ROCK, JUDAS PRIEST, SAMMY HAGAR, които ги канят да свирят на техните турнета.

Хиляди са Rock групите, които съобщават за своето съществуване всеки ден, но малко са тези, чийто официален дебют, подобно на RIVAL SONS, да е обявяван за „пробив на годината“ (това е твърдение на I-Tunes за 2011), „най-продаван“ (от световния лидер за онлайн продажби Amazon за 2011), да са наричани “най-добри новаци“ от Classic Rock Society за същата 2011 г.).

Rival Sons - Hollow Bones

Rival Sons – Hollow Bones

RIVAL SONS впечатляват с доста неща: с невероятния глас на певеца Jay Buchanan с бленда, близка до тази на Robert Plant от LED ZEPPELIN, с желанието да записват live, едновременно в студиото, без компютърна намеса, че сред другите източници на вдъхновение споменават писателите William Burroughs, Charles Bukowski, Radhanatha Swami, Herman Hesse и филмите на Quentin Tarantino.

Ето какво пишат и говорят за тях телевизията CBS: “Сякаш ни идва от Бога, че се намери банда от хард рока, която да заяви своето присъствие по толкова ярък начин“, списанието New Musical Express: „Тези калифорнийци наистина имат здрави топки“, а Metro Magazine твърди: „Зашеметяващ усет за динамика“, Daily Telegraph добавя: RIVAL SONS представят прераждане на класическия рок“ и накрая списание Q: „Те ни побъркаха с мощен звук и емоционално заредено присъствие с позьорство и перчене на сцената. Рифовете им ни кънтяха в главите и усещането, че си прекарваме адски добре, ни обзе“.

Певецът Jay Buchanan ни въвежда в петия студиен албум на RIVAL SONS ето така: „Във всеки албум, който сме издали, разкриваме част от същността на групата. В “Hollow Bones” („Кухи кости“) най-после освобождаваме безпощадния див звяр, който отдавна върлуваше между ребрата на RIVAL SONS, бушувайки да бъде пуснат на свобода“.

В този проект калифорнийците ни представят широк кръг от теми: мястото на човека в обществото, бъдещето на всеки един, уважението към другите и духовността, проблемите на работниците, любовта.

Албума “Hollow Bones” или „Кухи кости“ ще чуем в предаването “Картини от една изложба” на програма “Хоризонт” на БНР в събота, 10 март, след новините от 21:00 ч.


Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d блогъра харесват това: