The Other Side

Начало » Българска сцена » “Keep Me Calm” на SAINT ELECTRICS в „Картини от една изложба“

“Keep Me Calm” на SAINT ELECTRICS в „Картини от една изложба“

Категории

Архив


Предаването за концептуални албуми „Картини от една изложба” с водещ Сергей Шишов представя “Keep Me Calm” от SAINT ELECTRICS. Събота, 21:00 ч., програма „Хоризонт” на Българското национално радио.

SAINT ELECTRICS само на пръв поглед изглеждат нова група. Всъщност началото е поставено през 2009 г. от Гриша Георгиев (бас китара/основен вокал) и Мирослав Иванов (китара/вокал) в София. С годините през SAINT ELECTRICS минават различни музиканти, докато през 2014 г. към тях се присъединява Деян Драгиев – Даката (барабани) и така тримата оформят сегашния състав на групата. Стилът, в който експериментират, е Indie/Alternative/Stoner Rock.

Гриша Георгиев споделя специално за „Картини от една изложба“: „Избрахме да звучим така, защото стилът ни е комбинация от влиянията, които имаме, а именно рок, фънк, джаз, блус, психеделик и гръндж, на моменти дори прогресив“.

Текстовете на песните отразяват нагласите и настроенията на музикантите в широк диапазон: от недоволство към ставащото в България, през темите за завръщането в родните места, приятелството и предателството, големия банков обир през 1963 г. на Bridego Bridge, Англия, до любовта в различните ѝ прояви.

Saint Electrics - Keep Me Calm

Saint Electrics – Keep Me Calm

Ето как ни въвежда Гриша в тях: „Албума нарекохме “Keep Me Calm” („Дръж ме спокоен“), защото една от песните носи това име. А текста на парчето е на сексуална тематика, например за онези моменти, в които оставаш без дъх по време на любовната игра, а мацката ти изведнъж започва кофти дефанзива и ти се настървяваш все повече и повече….и затова пеем „дръж ме спокоен по-добре, ако ще си играеш с мен! А също така и в социален аспект по-добре да ни държат спокойни, защото сме недоволни от ситуацията в майка България! Този протест се усеща също и в траковете „Pissed Off“ („Ядосан съм“), „Mr.President“ и „Nasty And Dirty“ („Гадно и мръсно“). В „Burning Bitter Sour Romance “ („Изгарям киселата грозна романтика“) става въпрос за саморазрушителна любовна история, в T.T.L.P. пък се пее за приятелството и предателството, но също може да става дума и за доверието в една любовна връзка. „Locked In This Town “ („Заключен в този град“) е песен за завръщането в родното място и спомените, които са останали там, и сред тях споменът за една голяма любов. Музиката може да ви заведе по-далеч в общуването от съвременните телекомуникации, чуйте инструменталното парче „Communication ”– завършва Гриша Георгиев.

Първият сингъл от дебютния им албум е песента „Ядосан съм“, реализирана през пролетта на 2014 г. в БНР. По-късно SAINT ELECTRICS записват целия албум в Народното читалище към гр. Харманли. През май 2017 г. с композицията „Заключен в този град “ печелят специалната награда на БНР – участие в фестивала Eurosonic Noorderslag 2018 (Groningen, Нидерландия).

Албума “Keep Me Calm” или „Дръж ме спокоен“ ще чуем в предаването “Картини от една изложба” на програма “Хоризонт” на БНР в събота, 4 ноември, след новините от 21:00 ч.


Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

DISTORTED REALITY и ZAPLAXA на 24 ноември в София

Статистика

  • 416 627 hits
%d блогъра харесват това: