The Other Side

Начало » Концертни репортажи » Галерии » Triple Thrash Terror (INFEST, ZOMBIE ATTACK, MASS CONFUSION)

Triple Thrash Terror (INFEST, ZOMBIE ATTACK, MASS CONFUSION)

Категории

Архив


Очевидно за активно посещаващата концерти аудитория етикетът „Metal” e привлекателен. Поради това, започнаха да се появяват събития, чиято същност представлява недоразумение от мащабите на това да си поръчаш сьомга с аспержи и да ти донесат цаца с праз… Нулев шанс това да ви се случи на събитие, организирано от Metal Force HMC! Ако отидете на тяхно събитие, което се казва „Triple Thrash Terror”, това означава, че ще чуете Triple Thrash Terror.

Infest

Infest

Горе-долу съм запознат с репертоара на тазвечершните групи и се питам какво ще правим след 22:00 ч., ако събитието е от 20:00 ч.? Имам достатъчно време да размишлявам върху това, както и върху задоволството си от предлаганите напитки в клуб Live & Loud

Mass Confusion

Mass Confusion

Не знам защо, но MASS CONFUSION се представиха доста небрежно-репетиционно на юбилея на Metal Force HMC на 03(02-04).09.2016 г. в местността „Бяла река“,  Калофер. Съвършено различно застават момчетата в 21:20 ч. на сцената в клуба. Доста добре звучащ натурален thrash metal, поднесен със забележително майсторство и без традиционното за много групи вторачване в грифовете. Заедно с трашърските китари в музиката им е попил и доста пънк. След приятна разходка из творчеството си забиват и пънкарията си „Орисия”. Искрената ярост и алкохолният пънк на северозападната траш школа са представени перфектно. А първото авторско парче на MASS CONFUSION носи белезите от слушане на ранната SEPULTURA и всичко това ми напомня на пътя, извървян от CIROZA.

Mass Confusion

Mass Confusion

Натовареността на събития из столичните клубове повели този концерт да съвпадне с един друг концерт, посветен на паметта на небезизвестния барабанист на CIROZA, RAMPART, DEMENZIA, THE A.X.E. PROJECT и други – Пешко. Позволявам си да посветя този репортаж на него!

Mass Confusion

Mass Confusion

След като врачанската банда забива „Remember The Fallen”, вокалистът им и китарист – Момчил Вълков се вдъхновява и удря още един кавър на SODOM. Когато Blasphemer (ех-AXECUTOR) чу, че го викат, той удари едно рамо зад микрофона! MASS CONFUSION ни представят и най-новото си парче – сериозна KREATOR-ска рифовка, след което излизат от сета си с кавър на EXODUS. Неочаквано качествено, поне за мен, представяне отвори сетивата ни за още Thrash!

Mass Confusion

Mass Confusion + Blasphemer

Сетлист MASS CONFUSION:

 1. Red Sky
 2. Your Fate
 3. Confusion In Reality
 4. Орисия (Destiny)
 5. Feeling To Kill
 6. Remember The Fallen (SODOM cover)
 7. Blasphemer (SODOM cover)
 8. Revenge for The Pain
 9. Aggression
 10. Stigmatizer
 11. A Lesson In Violence (EXODUS cover)
Zombie Attack

Zombie Attack

В 22:25 ч. на сцената са украинските Ultra Speed Thrash Core маниаци от ZOMBIE ATTACK. Те веднага започват да изчегъртват от инструментите си скоростни стружки с пънкарска мелодичност и вплетени Grind бургии. Тази формула много бързо се изчерпва и те го обръщат на VENOM-ски Speed Rock`n`Roll със сатанинско-бирени текстове. Минималистичната скоростна концепция и строго агресивните вокали бързо уморяват заформилия се мош-пит. Песента „Nuclear Disaster” се отличава в творчеството им като по-добра и сериозна композиция. Момчетата не се стърпяват и забиват един THE EXPLOITED за финал така, че когато ги викаме на бис, те вече са се изчерпали като подготвен репертоар и слагат точка на 40 минутното си участие.

Zombie Attack

Zombie Attack

Като класически трашър с активна  социално-политическа позиция, подкрепям украинските банди и отивам да си закупя албума на ZOMBIE ATTACK. Тъй като е едва 5 лв. си закупувам два. Дисковете, които ми дават нямат маркировката, която е поставена на изложения диск, а като обсебен от детайла, аз държа на малката лепенка, обозначаваща, че продуктът е лицензирано издание на CD-ROM! Получавам някакво нескопосано обяснение, но извличам диска от „витрината”. След това с почуда установявам, че дисковете са матрични!?! Неведоми са особенностите на източната търговия…

Zombie Attack

Zombie Attack

Set Nahyi List ZOMBIE ATTACK, Pidar:

 1. Beer and Boobs
 2. WC
 3. Slave Doll
 4. The Beast
 5. Non Serviam
 6. Bo(u)nded By Beer
 7. Hell March
 8. Hell Satan`s Command
 9. Satanic Barbeque
 10. Apocalyptic Rock and Roll
 11. Nuclear Disaster
 12. Suka Blyat??? (THE EXPLOITED cover)
Infest

Infest

В 23:25 ч. застъпват сръбските Deathrash машини от INFEST. Те интерпретират материала си с много hardcore отношение, не само като музика, но и като философия – за братството между феновете и общата сцена. Антирелигиозните послания в текстовете достигат до инфантилен сатанизъм. INFEST поддържат темпото, но рифовката им не е достатъчно прецизна. Агресивните вокали докосват hardcore/punk жанровете. Структурата на песните им е унифицирана и тънките интерпретации в различните парчета представляват само леки корекции по рифовете и различния текст.

Infest

Infest

Сърбите имат сериозно количество издания, но няколкото им свирения в България ги показват като група, която е спряла да се развива. Непрецизното изпълнение изглежда задоволява INFEST и те наблягат на скоростта, без ритъм секцията да е дорасла за това. Достигнали са до една удобна форма на пърформанс, от която не искат да излязат в името на развитието си! Това леко прибира около четиредесетте фена по-назад в клуба. Въпреки това, по време на предвидения бис, Зоран (Vandal) Соколович успява да реализира стандартното си шоу – да свири върху ръцете на феновете.

Infest

Infest

Сетлист INFEST:

 1. Onward To Destroy
 2. Deathrash Sodomy
 3. Of Everlasting Hate
 4. Kill Their Weakness
 5. Slavery to No One
 6. Back to The War
 7. Cold Blood War
 8. Among The Fallen Ones
 9. Destroyer of The Throne

Бис:

 1. Hate is Cold
 2. (Неустановено парче)

Десет минути след като INFEST завършиха техни фенове от сръбски рокерски клуб посетиха концерта… Хвала им!

По-насетне бе проведен културен семинар в The Black Lodge Bar при следния привечерен ред:

01:00 ч. – Песнопойка на отбрани от ценители елитаристични метъл химни.

02:00 ч. – Песнопойка на метъл химните от програмата за 8-ми клас в училищата за 2025 г. (Бъдещите издатели да внимават! Имам пълен списък на траклиста!)

03:00 ч. – Паралелни лекции „Философски аспекти на металното битие”.

04:00 ч. – Полу-безконтактна стимулация на мозъчна активност на MJ, чрез разнопосочни и противоречащи си стимули.

05:00 ч. – Промоция „Resurrection” на The Black Lodge Bar след масово трупополагане, в следствие на флуид-обусловен екзорсизъм.

06:00 ч. – Раздаване на насипните призове „Най-смел таксиметров шофьор”.

Член-кореспондент, академик Rock Thrashler

22.04.2017 Club Live & Loud

23.04.2017 The Black Lodge Bar


Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google+ photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google+. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d блогъра харесват това: