The Other Side

Начало » Концертни репортажи » Галерии » Full Metal Mountain 2017 – Откритията (§2;)

Full Metal Mountain 2017 – Откритията (§2;)

Distorted Reality & Day Of Execution (new album release party)

Последни публикации

Категории

Архив


Добрин Дойчинов

Репортажите се посвещават на д-р Добрин Дойчинов – посветен Thrash/Death Metal барабанист, способен програмист и перспективен хирург, който преждевременно ни остави в размисъл.

Hard`n`Punk

Всеки от посетителите на фестивала Full Metal Mountain получи като подарък фестивална чантичка, пълна с различни сувенири и функционални придобивки. Полезността на слънцезащитните приспособления от този пакет успях да оценя с един ден закъснение… Но не поради това, а заради различните участия на интересни групи и по волята на стройността на плана ми на 29 март пренебрегвам Peak Stage и съм на линия за откриването на гиговете на Mountain Stage. От любов към хаоса, обаче, ще ви разкажа за някои групи не в реда, в който съм ги гледал…

Bag and Cup

Bag and Cup

SKYLINE са кавър формация, която има доста отварящи сетове в рамките на фестивала. Когато най-после ги улучвам, те се представят като средностатистическа клубна банда. Освен Hard Rock евъргрийните, сетът им включва по-меки и по-твърди песни, готови за представяне пред подходяща публика. Двамата им вокалисти се редуват да изпълняват парчета, но въпреки ненатоварената си програма и двамата правят доста компромисни вокали. Клавирът е настроен на една доста ретро бленда, която се ползва за всички парчета. А двамата им китаристи се търсят с поглед, за да подобряват синхрона на групата. Е, поне изпълнението е живо и напълно автентично, що се отнася до способностите на групата…

Skyline at Mountain Stage

Skyline at Mountain Stage

Сетлист SKYLINE, Mountain Stage, 29.03.2017:

01. It`s a Long Way To The Top (AC/DC cover)
02. Bang Your Head (QUIET RIOT cover)
03. Highway Star (DEEP PURPLE cover)
04. Ain’t Talkin’ ‘Bout Love (VAN HALEN)
05. Engel (RAMMSTEIN cover)

След така възприетото изпълнение напълно изчезнаха угризенията ми за пропуснати сетове и смело заложих на алтернативните варианти. Чич-метъл изпълненията в стил „Соджу-фоджу” съвсем не са бич само за българската сцена! Говорим за хора, които са свирили само кавъри дори на W:O:A… Нееднократно…

Turbobier

Turbobier

При една такава ситуация нормално е punk-ът да бъде институционализиран на голяма сцена. Metal-Punk веселяците от TURBOBIER ни представят един разпускащ сет на Full Metal Tent, подгрявайки за DORO. Макар изцяло на немски език, момчетата артикулират разбираемо политически некоректните си шеги. Музикално звучат като метализиран вариант на DIE TOTEN HOSEN. Дали заради параметрите на сцената или просто заради супер приятното изживяване, на живо TURBOBIER звучат още по-метално, в сравнение със студийните си записи. Последните им два трака са шумен Heavy Metal с мажорна нотка. Групата представляваше 45 мин. чисто забавление.

Сетлист TURBOBIER, Full Metal Tent, 28.03.2017:

01. Intro
02. Feuerwehrfestl
03. I hoss olle Leit
04. Hånd In Hånd
05. A Mensch is a Mensch
06. Die Bierpartei
07. Sperrstund
08. Arbeitslos
09. Verliebt in einen Kiwara
10. Fuaßboiplotz

За формата и съдържанието

Наред с металните меломани сред феновете се срещат и горещи почитатели на фестивалната култура и екзистенциалното преживяване на фестивал – феномен в профилирането на феновете в едно зряло културно явление. Можеше да бъдат видени елеци с нашивки изцяло на фестивали, с гръб от множество пришити гривни-пропуски за такива.

Temple of Metal

Temple of Metal

В хиндуистката философия има една концепция за това, че всяко място може да бъде превърнато в храм на Вишну. Спокойно можем да заимстваме тази концепция по отношение на метъла! Немалко вдъхновение е демонстрирането на това как светоотразителна жилетка може да се превърне в метъл атрибут с фестивални акценти.

Hard`n`Heavy

Макар че имат пълнокръвен слот на голяма сцена, AXXIS ще свирят пред по-младата публика на ASKING ALEXANDRIA и PARKWAY DRIVE. Затова бързам да ги видя в по-естествената среда на Mountain Stage. Динамичният им Heavy Metal с мелодични рифове влиза свежо. Твърде дългите обяснения между песните и разпяванията сякаш подсказват някаква умора. (По-късно разбрах, че са по средата на натоварено свое турне). Подбраните среднотемпови песни и изявеният клавир вкарват музиката и в Hard`n`Heavy изразността. Сполучливите бек-вокали се контролират, като хармония, от клавира. Шоуто на AXXIS е енергично поднесено, но не толкова, колкото сме ги виждали друг път. Дългите композиции, изсвирени под яркото слънце предразполагаха към релаксация групата на феновете или най-малко – автора.

Axxis at Mountain Stage

Axxis at Mountain Stage

Сетлист AXXIS, Mountain Stage, 29.03.2017*:

01. Heavy Metal Brother
02. Heavy Rain
03. Tales of Glory Island
04. Somebody Died at tha Party

* Поради разсеяността си, авторът не е 100% сигурен в описанието на сетлиста!

Австрийският Heavy Metal квартет ROADWOLF е без дългосвирещ албум засега. Може би точно заради това, тяхното изпълнение бе много ентусиазирано, зареждащо и свежо. Момчетата не могат да скрият своите влияния от WHITESNAKE, MANOWAR, DIO и дори LED ZEPPELIN. Желанието им да обгърнат света на метъла ги е тласнало и в поклон на Glam Metal-вълната по отношение на елементи от сценичното им представяне. Въпреки това, натрапчиви цитати в песните им няма. В една предимно Rock`n`Roll структура се надгражда с класически изразни средства и творческо вдъхновение. Именно ROADWOLF показаха какво заслужава да получава публиката, независимо колко е голяма!

Roadwolf

Roadwolf

Австрийските ентусиасти раздадоха новото си трипесенно демо на фенове от публиката. Въпреки че ме удари по носа, не успях да заловя копие от него… Виждайки желанието ми, един фен ми го подаде с усмивка. Благодаря ти, човече! След гига им, при среща с ROADWOLF, китаристът на групата удари няколко лафа на български и изпя „Аз съм сънчо”!!! Не сподели къде е добил познанията си, но доста ни развесели със заучени поръчвания на бира.

Roadwolf

Roadwolf

Сетлист ROADWOLF, Mountain Stage, 28.03.2017:

01. Never Surrender
02. Unchain the Wolf
03. Wheels of Fire
04. Straight Out of Hell
05. All Hell Is Breaked Loose
06. Missed In The Action

Rock Thrashler


Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Distorted Reality & Day Of Execution (new album release party)

Enthrallment празнуват 20 години

Статистика

  • 370,471 hits
%d bloggers like this: