The Other Side

Начало » Новини » Медии » “Chinese Democracy” на GUNS ‘N’ ROSES в „Картини от една изложба“

“Chinese Democracy” на GUNS ‘N’ ROSES в „Картини от една изложба“

Купи билет за Broken Silence Black Death Metal Fest 2020

Категории

Архив


Последният студиен албум на GUNS‘N’ROSES се появява след 14 години работа върху него, съпроводена с множество смени на музикантите, мениджърите, а и наложилите се пълни презаписи в последните години. Всъщност работата върху него започва още през 1994 г., веднага след издаването на „The Spaghetti Incident“ (1993).

В интервю за списанието Rolling Stone певецът Axl Rose споделя: „Работим върху 32 песни, от които 26 вече са готови. Това е сложен албум, опитвам се да направя нещо доста различно. Част от аранжиментите звучат все едно са на Queen и сигурно някои ще си кажат „това не е GUNS‘N’ROSES, нито Axl Rose“. Сигурен съм обаче, че всеки ще намери няколко песни, които да му харесат„.

Guns'N'Roses - Chinese Democracy

Guns’N’Roses – Chinese Democracy

Текстовете на песните отразяват преживяванията на Axl през последните 15 години и добре се съчетават с музиката, в чийто записи участват внушителен брой музиканти, за да се реализира визията му.

Темите наред с личните проблеми на Axl включват препратки към John Lennon и Mark Chapman, който в момента на убийството е носил със себе си книгата „The Catcher in the Rye“ или „Спасителят в ръжта“ на J. D. Salinger, откриваме посланията на Martin Luther King, а дори се споменава и Американската данъчна администрация…

А защо албумът носи заглавието „Китайска демокрация“, отговаря авторът Axl Ros: „Китай е трудно за живеене място. Мнозина от нас в САЩ си нямат представа в какъв свят живеем и не мислят за онези, които имат далеч по-лоша съдба. Китайският народ е държан в послушание пред заплахата от затвор или смърт, което за нас е невъобразимо. На тях им остава само да съчиняват литература и да правят филми и да се надяват да се подобри ситуацията някой ден.“

Албума “Chinese Democracy” или „Китайска демокрация“ ще чуем в предаването „Картини от една изложба“ на програма „Хоризонт“ на БНР в събота, 14 май, след новините в 21:00 ч.

 


Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Diablery, Shadowcraft, Occultum, and Belgarath live in Sofia

Enter your email address to follow this blog and receive notifications of new posts by email.

Join 151 other followers

Статистика

  • 448 430 hits
%d блогъра харесват това: