The Other Side

Начало » Новини » Медии » “Chinese Democracy” на GUNS ‘N’ ROSES в „Картини от една изложба“

“Chinese Democracy” на GUNS ‘N’ ROSES в „Картини от една изложба“

Категории

Архив


Последният студиен албум на GUNS‘N’ROSES се появява след 14 години работа върху него, съпроводена с множество смени на музикантите, мениджърите, а и наложилите се пълни презаписи в последните години. Всъщност работата върху него започва още през 1994 г., веднага след издаването на „The Spaghetti Incident“ (1993).

В интервю за списанието Rolling Stone певецът Axl Rose споделя: „Работим върху 32 песни, от които 26 вече са готови. Това е сложен албум, опитвам се да направя нещо доста различно. Част от аранжиментите звучат все едно са на Queen и сигурно някои ще си кажат „това не е GUNS‘N’ROSES, нито Axl Rose“. Сигурен съм обаче, че всеки ще намери няколко песни, които да му харесат„.

Guns'N'Roses - Chinese Democracy

Guns’N’Roses – Chinese Democracy

Текстовете на песните отразяват преживяванията на Axl през последните 15 години и добре се съчетават с музиката, в чийто записи участват внушителен брой музиканти, за да се реализира визията му.

Темите наред с личните проблеми на Axl включват препратки към John Lennon и Mark Chapman, който в момента на убийството е носил със себе си книгата „The Catcher in the Rye“ или „Спасителят в ръжта“ на J. D. Salinger, откриваме посланията на Martin Luther King, а дори се споменава и Американската данъчна администрация…

А защо албумът носи заглавието „Китайска демокрация“, отговаря авторът Axl Ros: „Китай е трудно за живеене място. Мнозина от нас в САЩ си нямат представа в какъв свят живеем и не мислят за онези, които имат далеч по-лоша съдба. Китайският народ е държан в послушание пред заплахата от затвор или смърт, което за нас е невъобразимо. На тях им остава само да съчиняват литература и да правят филми и да се надяват да се подобри ситуацията някой ден.“

Албума “Chinese Democracy” или „Китайска демокрация“ ще чуем в предаването „Картини от една изложба“ на програма „Хоризонт“ на БНР в събота, 14 май, след новините в 21:00 ч.

 


Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d блогъра харесват това: