The Other Side

Начало » Ревюта » DYING GORGEOUS LIES „First World Breakdown“, Massacre Records 2015

DYING GORGEOUS LIES „First World Breakdown“, Massacre Records 2015

Distorted Reality & Day Of Execution (new album release party)

Категории

Архив


Dying Gorgorous Lies - First World Breakdown

Dying Gorgorous Lies – First World Breakdown

След като са се борили сами за музиката си в продължение на 4 години, DYING GORGEOUS LIES са забелязани от Wacken Fondation и Massacre Records. Подписвайки договор в края на 2013 г. германците успяват да ни зарадват с втория си дългосвирещ албум.

Въпреки, че гласовите данни на Lisa „Liz Gorgeous” Minet се доближават до тези на Sabina Classen (HOLY MOSES), квинтета твори в по-мелодичните измерения на Thrash Metal-а. Подчертаната и специфично за всяка песен мелодия е отличителна черта в композирането на групата. Бързите песни и здрави рифове не пречет на тази спецификация. В този смисъл DYING GORGEOUS LIES продължават една традиция в немския Thrash, водена от не много популярни имена, като BLACKEND и RECKLESS TIDE – групи, които за съжаление не са действащи към настоящият момент. Това отваря нишата за подстила, но и не дава сигнали за излизането му от маргинално положение.

Без да са някакво бляскаво достижение DYING GORGEOUS LIES влизат в списъка на самобитните групи, неползващи цитати. Значителна е и „прилепчивостта“ им за ухото, като няма да отблъснат и феновете на агресивния риф. Агресивните вокали звучат много съвременно. Мелодиите демонстрират музикален усет и умело боравене с изразните средства. Между бързите парчета германците посягат и към среднотемпови решения – сигурен признак за зрялост! Някои Heavy Metal фигури не напуксат полето на Thrash-а, а агресивният глас не се подхлъзва към metal-core обезличаване.

DYING GORGEOUS LIES ни предлагат една богата картина на немски мелодичен Thrash Metal, какъвто повечето нови издания не предлагат. Музиката им все още трудно завладява по категоричен начин, но заявката за нещо по-голямо е хвърлена с „First World Breakdown“.

Rock Thrashler (8.8/10)

news_top_thepowerofmetal_grey


Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: