The Other Side

Начало » Ревюта » ENTRENCH „Violent Procreation“, War Anthem Records 2014

ENTRENCH „Violent Procreation“, War Anthem Records 2014

Норвежките авангардисти VULTURE INDUSTRIES се завръщат в София

Категории

Архив


Entrench - Violent Procreation

Entrench – Violent Procreation

Полагайки основите на ENTRENCH, Fredrik Pellbrink (g., v.) е имал онова младежко стремление към максимална агресивност. Това се е отразило на стила на бандата и до ден днешен. Умереното чувство за трашарски рифове се задушава от разнопосочни екстремни инвенции.

Музиката на шведското трио захапва с агресивен Thrash/Death от първата секунда. Но повече се лута между двете, отколкото да има стабилна концепция. Записът е своеобразен поклон към класическите Death Metal групи с режещия си китарен звук. Повече ултра-бързи и малко бавни моменти са разхвърляни из албума. Рифуването е взето от най-доброто в Thrash Metal-а и изпълнено с много хъс и прецизност. В желанието си да постигнат почти задгробно звучене на вокалите, групата е прибегнала до ефекти при записването им, които са абсолютно статични за цялото времетраене на албума и вместо да внушат страхопочитание, доскучават като предупреждение от компютъра ви. А композициите са по-дълги от стандартното и  еднообразието завладява атмосферата като в някои от Thrash вдъхновените творби на DARK THRONE. Четвъртия трак, пък излиза с дълга атмосферична аутродукция, чиито смисъл не се долавя. Въпреки постигнатите скорости, богатството на композициите не е толкова голямо и през по-голямата им част „чегъртането“ е върху ограничен брой тонове, които просто подлагат на hall-ираните вокали.

Забележителен е нестандартния подход в обложките на ENTRENCH, както и цялостната им визия. Музикално те също имат свои специфики, но голяма част от творчеството им е колаж от идеи. Колаж, реден с ожесточеност, но и разхвърляност. Определено имат и добри музикални идеи, но още не могат да ги вплетат в добри композиции. Във „Violent Procreation“ има нещо очарователно, но му липсва цялостното излъчване.

Rock Thrashler (7.3/10)

news_top_thepowerofmetal_grey


Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Промяна )

Connecting to %s

%d bloggers like this: