The Other Side

Начало » Новини » Медии » “Картини от една изложба” ще представи албума “A Feast of Consequences” на FISH тази събота

“Картини от една изложба” ще представи албума “A Feast of Consequences” на FISH тази събота

Почерпете ни!

Почерпете жадния редактор и екипа на The Other Side! Благодарим и наздраве!

1,00 €

Концерт на Decapitated в София

Концерт на Wolfheart в София

Концерт на Pero Defformero и Обратен Ефект


Fish - A Feast of Consequences

Fish – A Feast of Consequences

Шотландският музикант FISH дълго време носи впечатленията от посещението си през 2011 г. във Франция, където го кани неговият приятел SIMON MOSTON, изследовател на събитията от Първата световна война в района на Сома (Франция) между 1 юли и 18 ноември 1916 г., – една от най-мащабните и скъпоструващи битки.

FISH прекарва една седмица в местността  „Гората на Фуру“ (на френски – Bois des Foureaux, която на английски е добила известност като „High Wood“) и това не е случайно. И двамата му дядовци – William Dick и William Paterson – са участвали именно тук в най-кръвопролитните сражения тогава. По ирония на съдбата и дядото на сегашната му приятелка Simone се е бил тук, но от германска страна.

И така FISH замисля проект, централната тема в който е именно битката при „HIGH WOOD“, но не само това ще открием тук, и ето как започва създаването на албума “A FEAST OF CONSEQUENCES” през 2012 година:

„Започнах да си водя записки с отделни текстове и музикални фрази и така се формираха първите кристали от този албум. Продуцентът CALUM MALCOLM се включи в подготовката и да си призная, изненадах се от това, колко се въодушеви от концепцията и музикалните насоки, които му представих. И двамата виждахме този проект в руслото на PINK FLOYD и албумите “Wish You Were Here”, “Animals” и “The Wall”, които изиграха огромна роля за формирането ни като музиканти. Основният похват при писането на текстовете на отделните песни, който използвах, е вариации на тема „какво би станало, ако“ и това се отнася не само до събитията от Първата световна война, но и при представянето на различни сценарии в личен, политически, социален и екологичен аспект. Възможностите, които ми се разкриха при работата със симфоничен оркестър в България (Пловдивската филхармония – б.а.), ми дадоха също така нови идеи за включването  на различен инструментариум и си мисля, че при записването през 2013 година успяхме да създадем звукова картина, каквато не бях правил досега.“

Албума „A FEAST OF CONSEQUENCES” или “ПИР НА ПОСЛЕДСТВИЯТА“, който може да наредим сред най-доброто от FISH въобще,  ще  чуем в предаването „Картини от една изложба” по програма „Хоризонт” на БНР, в събота, 27 септември, след новините в 21 ч.


Вашият коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Telegram канал на The Other Side

Метълургия

Купи билет за концерта на Finntroll в София

СЕВЕРИЯ и FREIJA с концерти в Пловдив и Бургас през април

Enter your email address to follow this blog and receive notifications of new posts by email.

Присъединете се към 205 други абонати

Sofia Metal Fest 2024

Концерт на Hate в София

14 години SEVI

Статистика

  • 694 515 hits