The Other Side

Начало » Новини » Медии » “Blood on the Tracks” от Bob Dylan в „Картини от една изложба”

“Blood on the Tracks” от Bob Dylan в „Картини от една изложба”

Почерпете ни!

Почерпете жадния редактор и екипа на The Other Side! Благодарим и наздраве!

1,00 €

Концерт на Vader в София

Концерт на Cavalera в София

Концерт на Toxic Holocaust в София

Trap Fest 2024

Мото-рок фест Предел 2024

Предаването за концептуални албуми „Картини от една изложба” с водещ Сергей Шишов представя “Blood on the Tracks” от Bob Dylan. Събота, 22:00 ч., програма „Хоризонт” на Българското национално радио.

Американецът Bob Dylan, поет, автор на песни и певец, e смятан за един от най-великите на всички времена, основна фигура в популярната култура за период повече от 60 години, определян за една от най-влиятелните личности на ХХ век. Неговите текстове включват различни политически, социални, философски и литературни влияния, противоречащи на конвенциите на поп музиката и насочващи към процъфтяващата контракултура.

Получава множество награди, включително Президентския медал на свободата на САЩ, десет отличия Grammy, Golden Globe и Oscar. Dylan е въведен в Залата на славата на рокендрола, Залата на славата на авторите на песни в Нашвил и Залата на славата на авторите на песни. Бордът на наградата Pulitzer през 2008 г. му присъди специално отличие, а през 2016 г. Bob Dylan получи Нобеловата награда за литература „за това, че е създал нови поетични изрази в рамките на великата американска песенна традиция“.

През пролетта на 1974 г. Dylan остава в Ню Йорк за няколко седмици, докато посещава уроците по изобразително изкуство на художника Norman Raeben. Впоследствие Dylan признава заслугата на Raeben в интервюта за трансформирането на разбирането му за времето и през лятото на 1974 г. започва да пише поредица от песни в поредица от три малки тетрадки, които използват новите му знания:

„Raeben ме научи как да виждам по начин, който ми позволяваше да правя съзнателно това, което несъзнателно чувствах… Когато започнах да го правя, първият албум, който стана, беше „Blood On The Tracks“ („Кръв върху следите“). Всички са съгласни, че беше доста различен и различното в него е, че има код в текста и също така няма усещане за време“.

Bob Dylan - Blood on the Tracks

Bob Dylan – Blood on the Tracks

Албумът става известен със своите интроспективни и често меланхолични текстове, с теми за любовта, загубата, отмъщението и разкаянието.

В своите мемоари от 2004 г., “Chronicles, Vol. 1“, Dylan заявява, че песните в този албум нямат нищо общо с личния му живот, и че любовните истории в него са вдъхновени от разказите на Антон Чехов.

„Blood On The Tracks“, или „Кръв върху следите“,  е признат за един от най-добрите албуми на Dylan както от критици, така и от фенове, а различни публикации оттогава го посочват като един от най-великите албуми на всички времена. Има търговски успех, достигайки номер 1 в Billboard 200, с двоен платинен сертификат за най-малко два милиона продадени копия в Съединените щати. През 2015 г. е въведен в Залата на славата на Grammy.

Ще го чуем в предаването “Картини от една изложба®” на програма “Хоризонт”, събота, 15 юни, след новините от 22:00 ч.


Елате в Telegram канала на The Other Side чрез следния линк t.me/theothersidezine и/или се абонирайте за нашия бюлетин!


Вашият коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Telegram канал на The Other Side

Метълургия

Концерт на Austere в София

Концерт на Батюшка в София

Enter your email address to follow this blog and receive notifications of new posts by email.

Присъединете се към 204 други абонати

Sofia Metal Fest 2024

Концерт на Cytotoxin в София

Концерт на Eluveitie в София

Концерт на Evergrey в София

Статистика

  • 699 684 hits