The Other Side

Начало » Новини » Медии » “Expedition One” от METALITE в „Картини от една изложба”

“Expedition One” от METALITE в „Картини от една изложба”

Почерпете ни!

Почерпете жадния редактор и екипа на The Other Side! Благодарим и наздраве!

1,00 €

Концерт на Faun в София

Концерт на Cavalera в София

Концерт на Toxic Holocaust в София

Trap Fest 2024

Мото-рок фест Предел 2024

Предаването за концептуални албуми „Картини от една изложба” с водещ Сергей Шишов представя “Expedition One” от METALITE. Събота, 22:00 ч., програма „Хоризонт” на Българското национално радио.

В следващото издание на „Картини от една изложба“ ще представим най-новия албум “Expedition one“ („Първа експедиция“) на шведската група METALITE, издаден през януари тази година.

Групата е основана в Стокхолм през 2015 г., те виждат себе си като съвременна Power Metal формация с електронни влияния, най-вече на Trance Music от началото на XXI век, за да представят солидна и мелодична звучност, сходна с тази на добре познатите ни AMARANTHE, STRATOVARIUS и WITHIN TEMPTATION.

В четвъртия си студиен албум, озаглавен “Expedition one“, METALITE ни разказват историята за група изследователи, надпреварващи се с времето за да намерят нова планета за своята цивилизация. Действието всъщност се развива на нашата планета след около 30 години.

Metalite - Expedition One

Metalite – Expedition One

Идеята за „прозрачния гражданин“ (според терминологията на Joel R. Reidenberg), при която изчезва границата между личната и публичната информация, се превръща в горчива реалност, като физическите и психическите условия все повече определят живота ни.

Начело с петима „командири“, екип от ренегати, състоящ се от бивши служители на разузнаването и военни, плюс ръководители на отцепили се технологични компании, планират експедиция за оцеляване до далечни планети. Тяхната мисия е да пренесат човечеството от нашата разрушена планета до нов свят, с надеждата, че ще се развие нов живот. Започва едно фантастично приключение с много неочаквани преживявания и напълно ново разбиране на тайните на живота.

Китаристът Edwin Premberg, основател и ръководител на METALITE, заявява:

„Това е първият път, когато съчинихме концептуален албум, въпреки че предишните три хората ги приемаха, че също са такива (и аз бях сред тях). И след като хората мислеха, че е така, решихме този път да създадем история, която да минава през песните от самото начало. В действителност не беше толкова различно, когато ставаше дума за композиране. Само малко. На нас ни хареса идеята да създадем концептуален албум, защото ни даде сплотена история и по-дълбока тема. Това беше творческо предизвикателство, което ни принуди да мислим отвъд рамките и да разширим границите на нашата музика.

Скоро след издаването на „A Virtual World“ („Виртуален свят“) започнахме да пишем материала за „Първа експедиция“, това беше в началото на 2023 г. и отне месеци, за да завършим албума. Бяхме нетърпеливи да изследваме различни музикални територии и да се потопим в идеята за новия ни албум.

Така се получи „Expedition One“ като истински концептуален албум, чието действие се развива през 2055 г. Историята проследява група пътешественици, тръгнали на мисия да открият друг свят отвъд нашата Слънчева система, където срещат предизвикателства и мистерии, правят изкушаващи разкрития, проявяват смелост и устойчивост по пътя си.

Става въпрос за човешката еволюция и факта, че ние винаги търсим лесния изход, дори когато това очевидно не е най-добрият за нас вариант. Наши приятели често са ни казвали, че песните ни имат кинематографично качество, така че искахме да напишем вълнуваща история с характерни образи, която да свърже тематично предишните ни албуми, да има прояви на героизъм в търсенето на смисъла в една огромна вселена.

Когато феновете описват нашата музика като притежаваща кинематографично качество, те имат предвид епичния обхват, драматичните мелодии и завладяващите елементи на разказване на истории в нашата музика. Нашата музика често предизвиква образи и емоции – толкова ярки, колкото саундтракът към филм или видео игра“ – завършва Edwin Premberg.

Албума “Expedition one“, или „Първа експедиция“, ще чуем в предаването “Картини от една изложба” на програма “Хоризонт”, събота, 1 юни, след новините от 22:00 ч.


Елате в Telegram канала на The Other Side чрез следния линк t.me/theothersidezine и/или се абонирайте за нашия бюлетин!


Вашият коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Telegram канал на The Other Side

Метълургия

Концерт на Austere в София

Концерт на Батюшка в София

Enter your email address to follow this blog and receive notifications of new posts by email.

Присъединете се към 204 други абонати

Sofia Metal Fest 2024

Концерт на Cytotoxin в София

Концерт на Eluveitie в София

Концерт на Evergrey в София

Статистика

  • 701 955 hits