The Other Side

Начало » Българска сцена » BESTIA ATER: Раждането на страховете

BESTIA ATER: Раждането на страховете

Почерпете ни!

Почерпете жадния редактор и екипа на The Other Side! Благодарим и наздраве!

1,00 €

Концерт на Decapitated в София

Концерт на Wolfheart в София

Концерт на Pero Defformero и Обратен Ефект


Във виртуалното студио на The Other Side са Кирил Кирилов и Динко Димов, старите бойци на българската екстремна сцена, които представят новия си проект, записите на чийто дебютен албум завършват в студиото. Последни приготовления, телефонната жица ни свързва без шумове, жадният редактор натискам “Запис”. Уважаеми читатели, за мен е чест да представя BESTIA ATER, които дадоха първото си интервю за нашата медия.

Здравейте, представете групата и членовете ѝ.

Киро: Здравей, Гого, поздрави за списанието/сайта The Other Side. Много съм доволен, че първото интервю ще бъде дадено за теб, защото сме си дългогодишни приятели. Аз съм Кирил Кирилов от… основател на HYPERBOREA. 20 години Death Metal история, имам много концерти както в чужбина, така и в България. Повечето хора знаят за какво става дума. Басистът Динко Димов, който е основен двигател на този мой проект, също е бил част от HYPERBOREA, бил е четири години басист там. А другите двама души са гост-музиканти: барабанистът Филип Филипов и китаристът Вили Нешев.

Динко: Художник съм по професия и музикант по сърце. Близо 30 години се занимавам със свирене на бас. Като погледнем назад в годините, съм участвал в различни проекти, като най-дълго съм свирил в HYPERBOREA, тогава композирах цял албум за групата. Помолиха ме да композирам музика, защото бяха изпаднали в творческа дупка, така да го кажем. Аз на драго сърце се съгласих и композирах цял албум, от него останаха една-две песни, и те решиха, че това не е тяхната музика. Но всъщност стана така, че новият им албум Umbra”, който излезе сега, по техни думи, това което са ми споделили, е силно повлиян от нещата, които аз съм композирал за групата по онова време и също така ме помолиха да им дам една песен, от тези които навремето композирах, това е последната песен “Atavistic Fear”, която е в албума.

Какви са новините при вас?

Киро: Сега в момента приключваме записите на дебютния албум. Името на групата е BESTIA ATER, което буквално означава “черен звяр”, името на албума е “Anno . Bestia . Chrysallis”. Цялата музика е композирана от Динко Димов, художественото оформление е изцяло негов продукт. В един момент бях решил да не се занимавам с музика, но старата краста пак ме завладя и започнах да обмислям да си направя проект. Всичко това се случи през 2016 г., която се оказа много тежка за мен, в личен и здравословен план, отделно всичките други неща, които се случиха с HYPERBOREA… няма да ги обсъждам нещата, няма смисъл. Това, което правим в момента, ще бъде на едно световно ниво.

Bestia Ater

Bestia Ater

Трябва ли да гадая за стила? Death Metal?

Киро: По-скоро е Blackened Death Metal. В смисъл, не е Black/Death… няма да казвам групи, ще чуеш. Да кажем Black и Death, с модерно звучене, пак си е oldschool, като старите истински банди, на които всички се кефим, в едно накуп. Някаква мешавица се е получила, която си е уникална и оригинална, и не може да се каже, че прилича на нещо конкретно, просто навява спомени за различни любими групи.

Динко: Музиката е точно това, което се разбрахме в началото с Киро да бъде – музика без никакви компромиси – най-добрият стил на старите групи, които всички харесваме, без абсолютно никакви компромиси, агресивна, динамична. Агресивна музика – това е на едно от първите места по важност. Технична също така, но атмосферична. Когато слушателят я слуша музиката, той трябва да поглъща нейното внушение. Затова аз така направих композициите, за да бъдат наистина агресивен Death Metal, но с Black Metal атмосфера. За да постигнем този ефект на масивност на внушението. Ядрото, нахвърлянето на скицата, на всички песни бе композирано за няколко месеца, и в един период от март миналата година до този март, за една година, аз завърших абсолютно всички песни, изпипани докрай, Вили Нешев ги научи и в момента вече ги работим на следващо ниво.

А текстовете? Кой ги пише? Какво послание носят?

Динко: Текстовете са в най-добрата традиция на oldschool дет метъла, окултната тематика. Киро ги е писал всички текстове. Агресивни, мрачни текстове. Това не са някакви текстове, които да бъдат изключително извисени като философско внушение, такива неща, защото нашите виждания за Death Metal са, че това е агресивна музика, и вокали, и всички останали инструменти, взети в едно, трябва да имат точно това внушение. Да не се разводнява цялостното внушение на музиката с някакви философски текстове. Текстовете са окултни, oldschool, Death Metal, такива, каквито знаем от нашите любими групи от началото на 90-те години.

Bestia Ater - Anno . Bestia . Chrysallis

Bestia Ater – Anno . Bestia . Chrysallis

Какво изразява художественото оформление на обложката?

Динко: Самата картина, самото излъчване на артуърка изразява едно чудовище, едно същество, което идва от светлината към мрака, към огъня, и все едно да си го представим, че незнанието и невежеството раждат страховете. Фактически от това същество излизат множество по-малки същества, които фактически са страховете, които се раждат при съчетаването на невежеството и незнанието.

А кога се очаква да излезе дебютът?

Киро: Аз се надявам до месец – месеци и половина да сме свършили. Максимум два, да кажем. Два месеца даже са много.

Сами ли ще го издадете или ще търсите лейбъл?

Киро: За момента не преговаряме с лейбъл. Мисля да го издадем ние на физически носител. По-натам ще решим как да процедираме и дали ще търсим лейбъл.

А планирате ли да излизате на живо?

Киро: Да! Абсолютно! Има няколко концерта и фестивала, в които съм се прицелил, но да видим какво ще се случи покрай обстановката, която е в световен мащаб.

Отправете вашето послание до читателите на The Other Side…

Киро: Моето послание е такова: нека всички почитатели на метъл музиката останат такива завинаги, да бъдат абсолютно отдадени на тази своя страст, да продължават напред. Най-вече да са живи и здрави! Както и вашия екип!

Динко: На читателите на The Other Side пожелавам много да слушат музиката, която обичат, екстремната музика, защото това е музика, която в своята цялост съчетава едва ли не всички други стилове. Това е богата музика, която заслужава своето внимание. И нека феновете бъдат наистина живи и здрави, да се радват на качествена музика. Ние ще ги зарадваме с нещо, което са чакали дълго време.

Mrazek, 28 май 2020 г.


Елате в Telegram канала на The Other Side чрез следния линк t.me/theothersidezine и/или се абонирайте за нашия бюлетин!


5 коментара

  1. […] за групата: Интервю с BESTIA ATER Фотогалерия: BESTIA ATER на Sea Of Black Festival 2020 в […]

    Харесвам

  2. […] за групата: Интервю с BESTIA ATER Фотогалерия: BESTIA ATER на Sea Of Black Festival 2020 в […]

    Харесвам

  3. […] за групата: Интервю с BESTIA ATER Фотогалерия: BESTIA ATER на Sea Of Black Festival 2020 в […]

    Харесвам

  4. […] за групата: Интервю с BESTIA ATER Фотогалерия: BESTIA ATER на Sea Of Black Festival 2020 в […]

    Харесвам

  5. […] за групата: Интервю с BESTIA ATER Фотогалерия: BESTIA ATER на Sea Of Black Festival 2020 в […]

    Харесвам

Вашият коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Telegram канал на The Other Side

Метълургия

Купи билет за концерта на Finntroll в София

СЕВЕРИЯ и FREIJA с концерти в Пловдив и Бургас през април

Enter your email address to follow this blog and receive notifications of new posts by email.

Присъединете се към 205 други абонати

Sofia Metal Fest 2024

Концерт на Hate в София

14 години SEVI

Статистика

  • 694 318 hits