The Other Side

Начало » Българска сцена » РЕВЮ в клуб Joy Station на 17 март

РЕВЮ в клуб Joy Station на 17 март

Distorted Reality & Day Of Execution (new album release party)

Категории

Архив


На 17 март, петък, на сцената на Joy Station ще чуете „класическите“ парчета на РЕВЮ, които ще внесат много енергия, музика и свободен дух. Ако искате да чуете на живо песни като „Ала Бала“, „Директор на водопад“, „Чичо“ и „Цветя от края на 80-те“ със сигурност не трябва да пропускате това събитие.

Първи на сцената ще се качат талантливите музиканти от NO MORE MANY MORE, които ще представят клипа на парчето „Утре е ден“, което е част от чисто новият им албум, излязъл преди седмица.

Началото е от 21:00 ч., билети се продават в мрежата на Eventim, Фантастико и на място.

Ревю в клуб Joy Station на 17 март

Историята на РЕВЮ започва още през 1985 г., когато Васил Гюров, Димитър Воев и Кирил Манчев създават група КАЛЕ. Първата официална изява на групата е през 1987 г. на Първия софийски рок фестивал. След третото парче изключват микрофоните им и ги свалят от сцената. Причината е, че парчетата са предизвикателни и дръзки за времето си. През 1988 г. КАЛЕ се разпада, възкръсвайки малко по-късно същата година в двете най-култови групи в България за този период – РЕВЮ и НОВА ГЕНЕРАЦИЯ.

След създаването на РЕВЮ от Васил Гюров, Кирил Манчев, Бойчо Карабойчев и Милена Славова през 1988 г. През следващата 1989 г. групата записва един албум, съдържащ емблематични за времето си парчета, сред които „Ала Бала“, „Директор на водопад“, „Чичо“ и др., както и парчета, записани на репетиции като „Цветя от края на 80-те“ и „Без адрес“. В края на 1990 г. след участие на музикален фестивал в Корея музикантите прекратяват изявите си и решават да търсят реализация в чужбина.

РЕВЮ се завръщат през 2001 г., когато Милена и Васил Гюров се събират отново и заедно с Михаил Пешев (Нова Генерация) издават албума „10”. В края на 2016 г. групата издаде албума си „Революция“, който набира популярност след представянето си в НДК.

Бандата е в състав:
Кристина Серафимова – вокали
Веселин Йовчев – китари
Деян Драгиев – барабани
Васил Гюров – бас и вокали


Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: