The Other Side

Начало » Българска сцена » 30 години група АТЛАНТИК

30 години група АТЛАНТИК

Почерпете ни!

Почерпете жадния редактор и екипа на The Other Side! Благодарим и наздраве!

1,00 €

Концерт на Maltworm и Deadscape в Троян

Концерт на Ashes Of Ares

Концерт на Yarotz в София


За група АТЛАНТИК, цялата 2013 г. премина под знака на тридесетгодишнината им. Редица концерти бяха обявени като юбилейни и представящи новия им албум „Конникът на смъртта“. Знам, че момчетата бяха планирали грандиозен спектакъл към края на годината, на който специални гости трябваше да бъдат групи и музиканти, които през годините са споделяли сцената с ветераните. Изглежда такъв концерт не е реализиран в планираните мащаби и неговия по-скромен брат се случи на сцената на клуб ROCKit.

Атлантик

Атлантик

Без съмнение, за това събитие трябва да благодарим на Звездомир Керемидчиев (АХАТ, АНАЛГИН) от името както на феновете, така и на самите юбиляри. Освен като мениджър на събитието, той заби и с АНАЛГИН в края на тази вечер.

Sheky And The Bloodrain

Sheky And The Bloodrain

Малко преди 22:00 ч., след мистериозно свое изчезване, на сцената се качиха SHEKY AND THE BLOODRAIN. Шеки (които бе и рожденник от един момент нататък…) и бандата му извървяха пътя от хиперактивната клоуниада до доброто сценично поведение. Освен доброто свирене, имаше и визия и характерния за фронтмена хумор между песните. Представени ни бяха композиции, както с английски, така и с български текстове – малко аморфни рок-метъл парчета, но доста добре стоящи за клубна обстановка. Предложените кавъри на ФСБ и QUEEN също бяха подходящи за повдигане на настроението. Шоуто бе осакатено единствено от взирането в стойката с текстове на някои парчета. След 7 песни, последната, от които бе „Show Must Go On“, 40 минутния им сет завърши и бяха изпратени с овации.

Димитър Димитров - основател на Атлантик

Димитър Димитров – основател на Атлантик

Изненадващо или не, група АТЛАНТИК се качиха втори на сцената малко преди 23:00 ч. Въпреки, че бяха обявили, че ще свирят и кавъри, като юбиляри със сериозен стаж, те казаха от сцена, че ще наблегнат на авторското си творчество. По-ранни и по-късни power metal парчета бяха прекъснати от емоционално изказване на човека зад барабаните – Иван Лазаров. Макар и да се представяха със самочувствие, вокалистът им Александър Младенов твърде често обръщаше гръб на публиката. След осем песни, последните две от които с английски текстове, основателят и китарист на бандата – Димитър Димитров доста срамежливо поиска одобрение от феновете и след като го получи, приключи сета изненадващо скоро с кавър на DEEP PURPLE „Perfect Strangers“.

В 23:50 вече наблюдавахме група ТОРНАДО. Забележителни като инструменталисти и с чудесен певец зад микрофона, групата успя да демонстрира изключително качественото озвучаване в клуба. Доста прилепчивата им клубна музика за ухото, обаче е далеч от моите вкусове и в съчетание с направо захаросаните им любовни текстове ми позволява да се поразсеям. Момчетата не досаждат с програмата си и след изпълнението на радио-хита им „Свободен“ (5) отстъпват сцената към 00:15 ч.

Аналгин

Аналгин

След 00:30 ч. Звезди и АНАЛГИН доказват, че не са случайна група. Въпреки, че студийните им записи за мен са твърде алтернативни, на сцена те раздават чиста метъл енергия, с много движение и приятно шоу. В началото на сета чухме добре познати песни, а към края му, една поредица от нови композиции, които предстоят да бъдат издавани. Едно лежерно отношение без излишни претенции, някак доближи публиката до групата. Кавър на OZZY „Perry Maison“ (7) заключи музикалната част на събитието в 01:10 ч.

Така понятията „юбилеен концерт“ и „разнообразен клубен фест“ се сляха в едно.

Rock Thrashler

04.12.2013 г., Клуб Rock It, София

Реклама

1 коментар

  1. […] забиха много здраво и саундът беше страхотен. Ти отрази събитието подобаващо, за което ти благодарим. Много сме […]

    Харесвам

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Telegram канал на The Other Side

Метълургия

Концерт на Nile в София

Tankard идват на Running Free Festival 2023

Enter your email address to follow this blog and receive notifications of new posts by email.

Присъединете се към 202 други абонати

Концерт на Watain

Концерт на Cult Of Occult в София

W.A.S.P. в София

Статистика

  • 661 595 hits
%d блогъра харесват това: