The Other Side

Начало » Интервюта » FATAL NATION: Реалните страни на човешкото битие в метафорични формули

FATAL NATION: Реалните страни на човешкото битие в метафорични формули

Почерпете ни!

Почерпете жадния редактор и екипа на The Other Side! Благодарим и наздраве!

1,00 €

Концерт на Decapitated в София

Концерт на Wolfheart в София

Концерт на Pero Defformero и Обратен Ефект


Азербайджанската Groove Progressive Alternative Metal група FATAL NATION през есента на 2021 г. трябваше да тръгне на кратко европейско турне, като бяха потвърдени дати в България, Румъния, Унгария, Австрия и Чехия. Уви, обстановката около пандемията остави границите затворени. И все пак, бандата бе любезна да даде интервю за нашата медия.

Здравейте, представете групата на читателите на The Other Side…

– Здравейте. Група FATAL NATION е основана през 1999 г. в град Баку. Първоначално свирихме в жанра Thrash Metal с елементи на Death Metal, но в процеса на израстване на групата вкусовете на членовете на FATAL NATION се промениха, съответно това не можа да не се отрази на самия ѝ стил. Практикувахме такива стилове като Hardcore и Nu Metal. Също така, имаше промени в състава, някой си тръгваше, но всеки участник допринасяше с нещо ново. И затова FATAL NATION съществува в продължение на 22 години, и нямаме намерение да спираме.

Планирахме това интервю по повод вашето европейско турне през септември. За съжаление, до нас достигна информацията, че се е наложило отлагането му… Каква е причината?

– Да, за съжаление, наложи се да пренесем турнето за по-късен период, защото към момента на началото му нашите сухопътни граници така и не бяха отворени поради нестабилната ситуация с коронавируса в цял свят.

Кога, все пак, планирате да осъществите това турне?

– Ако не възникнат някакви допълнителни затруднения покрай пандемията, през пролетта на 2022 г.

Ще пътувате сами или ще имате специален гост?

– За това все още се водят преговори с няколко групи, както местни, така и чуждестранни. Но, мислим, задължително да имаме специален гост.

Fatal Nation

Fatal Nation

Готвите за издаване албума „Metaphors“ – това самостоятелно издание ли е или ще го издаде лейбъл?

– Издаването на албума все още е процес, и съвсем скоро ще бъде издаден от музикалния лейбъл M&O Music (Франция).

Къде и как го записахте?

– Целият процес на запис и продукция се случи в Radio&Video Production в Баку. Направихме огромна работа с аранжиментите, звученето и т.н., а с миксирането и мастеринга ни помогна нашият приятел от Москва Anar Demirgaya в Rockwell Studio.

По време на записите случи ли се нещо интересно или куриозно?

– Нямаше особено открояващи се случки, защото извършвахме много прецизна работа над албума, над всяка песен в частност, но ние винаги се стараем всички процеси да бъдат максимално весели и завладяващи 🙂

Разкажете за текстовете на песните. За какво се пее в тях?

– Основно се обръщаме към реалните страни на човешкото битие и засягаме насъщните за хората жизнени въпроси, и подаваме всичко това в метафорични формулировки, което може да бъде забелязано и от наименованието на нашия предстоящ албум – “Metaphors”.

Как феновете могат да се сдобият с вашата музика?

– След издаването на албума от M&O Music, той ще бъде достъпен за закупуване на всички музикални платформи, също така на физически носители. Цялата информация по придобиването на нашата музика задължително ще се появи след официалното издание.

Разкажете за сцената на Азербайджан. Какви интересни групи има там? Концерти, фестивали?

– Преди пандемията доста често се провеждаха рок концерти и фестивали от всякакъв вид, организирани предимно от местните групи, свирещи различни жанрове, от Soft и Hard Rock до Death Metal. За съжаление, в днешно време у нас много малко групи свирят жанра метъл, може да се каже, че на практика ги няма. Но се надяваме, че скоро тази тенденция ще се промени и в нашата страна ще се появят множество достойни групи, ситуацията с тежката музика в нашата страна ще се промени към по-добро.

Имате два прекрасни видео клипа. Имате ли планове за заснемането на още?

– Да, планираме на по-късен етап, като минимум още един клип за някое от нашите парчета, които планираме за следващия албум… защото в съвременната реалност, във века на интернет и социалните мрежи, с помощта на качествени клипове е по-лесно е да донесем до слушателя в целия свят нашето творчество.

FATAL NATION… Каква е историята на това име?

– След като се събрахме като група, дълго мислихме за името, но нито един вариант не ни устройваше. И в един прекрасен ден, на една репетиция на някой му хрумна това словосъчетание, даже не помним кой го предложи, но това название ни се стори доста епично и всеобхватно, и решихме на го вземем.

Знаете ли нещо за българската метъл сцена?

– За съжаление, нищо конкретно, но знаем, че в Източна Европа има много яки банди, и сме уверени, че България не е изключение, а по-нататък, надяваме се, ще се запознаем с вашата сцена по-отблизо.

А за самата България?

– Само в общи линии, предимно от училищната програма по история, но ще се радваме в бъдеще да се запознаем със страната ви отблизо.

Как виждате FATAL NATION след 10 години?

– Стараем се да не правим каквито и да е далечни прогнози за групата, но съвсем сериозно имаме за цел да продължим и занапред да правим повече музика, албуми, клипове, концерти на живо и турнета, естествено, без определени амбиции, и това, естествено, е за любимата банда, целим се в конкретни резултати.

Забравих ли да ви питам нещо?

– Даже не знаем. Но ако има въпроси към нас, винаги с удоволствие ще отговорим на тях, винаги сме готови за общуване. Надяваме се в съвсем скоро време да дойдем във вашата страна с участия, и с удоволствие да си поговорим с вас на живо, надълго и нашироко.

Какво е вашето послание към феновете и читателите на The Other Side?

– Ще се радваме да ви видим всички на нашите концерти в България, надяваме се, че след това интервю ще имаме повече слушатели във вашата страна. Бъдете с музиката и бъдете щастливи! 🙂

Последни думи…

– Keep calm and listen to Fatal Nation \m/

Благодаря за интервюто, до нови срещи на сцената!

Въпросите зададе и преведе отговорите: Mrazek, жаден редактор


Елате в Telegram канала на The Other Side чрез следния линк t.me/theothersidezine и/или се абонирайте за нашия бюлетин!


Вашият коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Telegram канал на The Other Side

Метълургия

Купи билет за концерта на Finntroll в София

СЕВЕРИЯ и FREIJA с концерти в Пловдив и Бургас през април

Enter your email address to follow this blog and receive notifications of new posts by email.

Присъединете се към 205 други абонати

Sofia Metal Fest 2024

Концерт на Hate в София

14 години SEVI

Статистика

  • 694 336 hits