The Other Side

Начало » Интервюта » Райна Ангелова: Пето издание на фестивала Мездра Рок ще има!

Райна Ангелова: Пето издание на фестивала Мездра Рок ще има!

Почерпете ни!

Почерпете жадния редактор и екипа на The Other Side! Благодарим и наздраве!

1,00 €

Концерт на Decapitated в София

Концерт на Wolfheart в София

Концерт на Pero Defformero и Обратен Ефект


За своята 20-годишна история The Other Side неведнъж подкрепя малки и не толкова малки фестивали и концерти из цялата страна, водени от желанието да се гради рок и метъл сцена. Едно от тези събития е рок фестивалът в Мездра. Точно преди четири години и 10 дни на нашите страници се появи интервюто с организаторката Райна Ангелова, в което тя с болка обяснява защо следващо издание няма да има. Но ето, че цикълът на обществените отношения се завърта и сега имаме новина.

Здравей, Райна, читателите на The Other Side те познават покрай нашето сътрудничество за рок феста в Мездра… Преди няколко години ти ни обясни, защо няма да има пето издание, но ето, че пето издание ще има, макар и с няколко години закъснение. Какви са новините?

Здравейте отново на всички читатели на The Other Side, новините са повече от прекрасни. Ако преди 4 години бях заявила, че пето издание няма да има, но днес съм повече от категорична, че продължаваме напред!

Благодарение на г-н Аспарухов, който отново застана начело в Община Мездра. Този човек откакто се помня, винаги е подкрепял рок събитията в града, защото обича и уважава младите хора!

Мездра Рок

Разбирам, че си се преборила за финансиране за поредното издание на фестивала. Какво ти струваше?

За сега нищо не ми струва, тепърва ще плащам с безсънни нощи, главоболия и тревоги, но пък всяко едно усилие си заслужава в името на каузата, в името на радостта и забавата на нашите гости! Тази емоция няма цена…

Смятам, че за тези години в който се занимавам с този проект се представих добре, и точно за това се довериха отново на мен! За което съм благодарна на всеки един човек, който е застанал до мен.

Мездра Рок

Можеш ли да разкриеш подробности за събитието? Кога ще се проведе? Къде? Колко дни ще продължи?

Събитието беше предвидено за 22 май,но се оказа, че тогава съвпада с мотосъбора във Враца, решихме да отложим датата за 29 и 30 май 2020 г.

Това са официалните дати, а мястото на което ще сглобим сцената е местността „Емирски мост“ – като ориентир за тези, които не са идвали там, ще кажа, че това е по старият път за Враца. Ние ще се погрижим да сложим обозначителни табели.

И това издание ли ще е със свободен вход?

Да и това издание ще бъде със свободен вход!

Мездра Рок

Кои групи ще се качат на сцената в Мездра?

Групите, които ще забият при нас на това издание са PERO DEFORMERO, ОБРАТЕН ЕФЕКТ, СЕВЕРОЗАПАДНЯЦИТЕ, ЕРИДАН, ODD CREW, FYELD, LAB FOR MADNESS, SIMAI, OLDENWOOD, КАТОРГА, ROADWIRE. Това е официалната програма, но си запазвам правото на промени.

Как избра групите-участници?

С повечето имахме уговорка от последното издание преди 4 години, но след като дошлият за малко на власт Генади Събков, не пожела да продължи нашето дело, а аз съм човек, който държи на своите уговорки, реших да си я изпълня сега! За което не съжалявам, вярвам в професионализма на всеки един от участниците, дори и в най-младите ROADWIRE, те са от нашият град и знам, че ще ни представят достойно! Доста конкурси спечелиха за кратък период от време и това ни даде още един повод да ги потърсим.

Преди години изданията на фестивала бележеха значително рокерско и моторджийско присъствие. Дали тази традиция ще продължи?

Абсолютно всеки е добре дошъл при нас! 80% от живота ми е изминал в тези среди и повечето ми приятели са на две колела, така, че очаквам сериозно присъствие, но времето ще покаже.

Да не пропускаме и това, че мотото на този фестивал е „Заедно срещу войната на пътя“. Ще има водосвет и традиционният курбан, който ще раздадем за здраве с надеждата, че войната на пътя ще взима все по-малко и малко жертви.

Мездра Рок

Как виждаш бъдещето на рок фестивала в Мездра?

Не искам да фантазирам, но знам, че с това издание ще изкачим накуп няколко стълбички. Въпрос на време е да повдигнем летвата с още две, три позиции и сами ще видите съвсем скоро, че Мездра може да е малък град, но знае как да бъде гостоприемен и как да забавлява своите гости!

Нашето интервю приключва, но какво е твоето послание за нашите читатели?

Бъдете внимателни на пътя, все някъде има някоя гад, която ви обича! Чакам всички на 29 и 30 май на Ловното стрелбище в Мездра! Курбан, бира и жица ще има за всички от сърце!

Mrazek


Елате в Telegram канала на The Other Side чрез следния линк t.me/theothersidezine и/или се абонирайте за нашия бюлетин!

 


Вашият коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Telegram канал на The Other Side

Метълургия

Купи билет за концерта на Finntroll в София

СЕВЕРИЯ и FREIJA с концерти в Пловдив и Бургас през април

Enter your email address to follow this blog and receive notifications of new posts by email.

Присъединете се към 205 други абонати

Sofia Metal Fest 2024

Концерт на Hate в София

14 години SEVI

Статистика

  • 694 304 hits