The Other Side

Начало » Българска сцена » COMASUMMER и NERRVES на съвместно турне

COMASUMMER и NERRVES на съвместно турне

Distorted Reality & Day Of Execution (new album release party)

Категории

Архив


На 18 ноември софийската сайкъделик-гараж рок група COMASUMMER стартира своето второ турне в страната и чужбина, непосредствено преди да започнат записите на следващия им албум, който се очаква да бъде издаден през 2017 г. Този път към тях се присъединява гръцката гараж-пънк банда NERRVES.

Comasummer and Nerrves on tour

Десетдневното турне на COMASUMMER и NERRVES е организирано изцяло от музикантите и обхваща градове в България, Сърбия, Унгария и Гърция. Ето какъв е техният график:

18 ноември – София, България – Mixtape 5, B-Side
19 ноември – Пловдив, България – Void
20 ноември – Ниш, Сърбия – Feedback
21 ноември – Белград, Сърбия – Elektropionir
22 ноември – Зегед, Унгария – Grand Café Várkert
23 ноември – Печ, Унгария – Pécsi Est Café
24 ноември – Зайчар, Сърбия – Omladinski centar Zaječar
25 ноември – Солун, Гърция – Υπόγειο
26 ноември – Серес, Гърция – Στο Κλειδί του ΦΑ

Comasummer

Comasummer

COMASUMMER е създадена в началото на 2014 г. в София. Tе смесват Psych, Garage, Desert Rock и Shoegaze елементи, за да създадат звукова амалгама, която остава в съзнанието на слушателите. Дебютният им албум “Out of the Sun” е издаден в края на 2015 г. от американския лейбъл Custom Made Music. Той получава позитивна критика в страната и чужбина и заема челни места в специализирани класации в Англия, САЩ, Чили и Русия. Групата е споделяла сцена с THE SHIVAS, WHERESWILDER, THE NOISE FIGURES, TEMPLE OF THE SMOKE и множество български музиканти. Турнето с NERRVES е третото представяне на COMASUMMER извън България, след концертите им в Македония с THE BLACK SWELLS и балканското им турне с WHERESWILDER през пролетта на 2016 г. В момента групата е в състав: Пламен Печин, Николай Каракехайов, Владимир Лалов, Десислава Петкова и Иван Шентов.

NERRVES e Garage-Punk група, създадена през 2013 г. в Атина, Гърция. Бандата започва като трио, състоящо се от Jox, Stevum и NickDi, а по-късно към тях се присъединява Jiomy на електрически орган. Чрез инструменталите си те споделят своята любов към американските ъндърграунд музиканти от 80-те, както и към новата вълна на гаражния рок и пънк, докато вокалните им партии са вдъхновени от съвременното течение Neo-Psychedelia. Групата е делилa сцена с банди като HEATERS, SPECTRES и PARQUET COURTS, както и с множество от гръцките си колеги.

Nerrves

Nerrves

Техният дебютен EP се нарича “Pest” и е издаден на 7-инчов винил през 2014 г. Албумът е продуциран от John Vulgaris от Bazooka в студио Dia de Los Muertos Recordings. В момента работят над нов албум. Настоящото им турне с COMASUMMER е първото турне на NERRVES извън Гърция, а концертът им в София е техният дебют в чужбина. Това е една от малкото групи, които можете да видите в България, чиито вокали са поети изцяло от барабаниста.

След лайв изпълненията на групите в София и Пловдив, двете вечери ще продължат с рокенрол селекция от екипа на Rocket Psyence – колектив от музиканти и DJ-и, създаден през 2015 г. в София. Стартирал като проект на Пламен (COMASUMMER), Мартин (DOESN’T FROGS) и Владимир (COMASUMMER), колективът реализира концертите Rocket Psyence Night и промото на “Out of the Sun” на COMASUMMER, а през пролетта на 2016 г. идеята прераства в Rocket Psyence Fest с участие на български и чуждестранни имена. Турнето на COMASUMMER и NERRVES, както и серията от DJ партита в бар Ателието и други столични заведения, на които може би сте попадали през последните месеци, са изцяло DIY инициативи на Rocket Psyence.

Comasummer and Nerrves in Sofia


Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: