The Other Side

Начало » Българска сцена » AXECUTOR се присъединяват към концерта на TOXIC HOLOCAUST

AXECUTOR се присъединяват към концерта на TOXIC HOLOCAUST

Почерпете ни!

Почерпете жадния редактор и екипа на The Other Side! Благодарим и наздраве!

1,00 €

Концерт на Decapitated в София

Концерт на Wolfheart в София

Концерт на Pero Defformero и Обратен Ефект


AXECUTOR са създадени през лятото на 2010 г. от Tormentor (бас) и Enforcer (китара), с цел отдаване на почит към истинския старошколски метъл. Скоро след това към тях се присъединяват Axecutor (вокал), Witcher (китара) и Калин (барабани). В този състав групата започва да твори авторски материал и да отдава почит към старите банди. Следват редица участия по фестивали и концерти из България. Малко след това се случват известни промени в състава, а именно: Blasphemer Panzer сменя Axecutor зад микрофона, а зад барабаните сяда Vidas и в този състав групата продължава да твори нов авторски материал. През месец май 2012 г. излиза демото „Speed Metal Assault“, записано от китариста на култовата траш шайка от близкото минало КАСАНДРА, Данчо Лазаров. Скоро след това е първото излизане на групата зад граница, а именно в съседна Гърция. Няколко месеца по-късно, от лейбъла Stormspell Records, излиза EP-то „Aggressive Extermination“ с чисто нов материал, като следват доста концерти и участия на редица фестивали у нас, дори и мини-турне в няколко европейски държави, където групата дели сцена с някои култови банди от ъндърграунда като VIOLENTOR, NOCTURNAL и TERRORHAMMER.

Axecutor

Axecutor

През есента на следващата година в редиците на бандата се завръща Axecutor, този път като китарист. В този състав групата, през лятото на 2015 г., взима участие на фестивала Der Detze Rockt в Германия, където дели сцена с легендите GRIM REAPER, DESASTER, SKULL FIST и редица други. Скоро след това е факт и второ европейско турне заедно с чилийците SLAUGHTBBATH, шведските зверове TURBOCHARGED и италианските спийд/трашъри VIOLENTOR. Към момента групата работи върху нов авторски материал, който ще бъде включен в техния предстоящ първи албум.

Toxic Kolocaust and Axecutor in Sofia

Американската Speed/Thrash/Black Metal банда TOXIC HOLOCAUST ще гостува за пръв път в България! Събитието ще се състои на 11 юли в столичния клуб Live & Loud. Билетите са в продажба в мрежата на eTicketsMall и онлайн на liveandloud.net на цена 20 лева, а в деня на събитието, ако има останали билети, ще се продават само на входа на клуба. Предстои обявяване и на още информация около събитието.


Вашият коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Telegram канал на The Other Side

Метълургия

Купи билет за концерта на Finntroll в София

СЕВЕРИЯ и FREIJA с концерти в Пловдив и Бургас през април

Enter your email address to follow this blog and receive notifications of new posts by email.

Присъединете се към 205 други абонати

Sofia Metal Fest 2024

Концерт на Hate в София

14 години SEVI

Статистика

  • 694 538 hits