The Other Side

Начало » Концертни репортажи » Галерии » Maximum Rock Festival – вторият ден също донесе емоции (и сълзи)

Maximum Rock Festival – вторият ден също донесе емоции (и сълзи)

Telegram канал на The Other Side

Sea Of Black Festival 2021

Концертът на FLESHGOD APOCALYPSE и EX DEO в София се мести за 2021 г.

Категории

Архив

TIAMAT в София на 29 октомври 2021 г.


My Dying Bride

My Dying Bride

Дойде време да напиша повече за този фестивал, случил се в столицата на северната ни съседка. Вече отразихме участията на ATROCITY и SAMAEL предния ден, сега ще разкажа това, което видях и почувствах през втория. Самото събитие се проведе в един краен, индустриален район на Букурещ (което не пречеше на петлите да кукуригат в 5 часа сутринта). Залата се казва „Turbohalle“ и е част от и сега действащ завод – представлява преправен цех с много простор. Организацията бе перфектна, дружелюбни стюарди и охрана, отнасящи се с много внимание. Единствено, както спомена Диана, в залата се пушеше, което придаваше малко неприятно усещане.

Abigail

Abigail

Нямах възможността на гледам всичко, затова си избрах някои групи, които да видя и отразя. Бях слушал румънците ABIGAIL, още по времето на най-първата ксероксна книжка на The Other Side (май съм им писал ревю), така че, точно в 18:00 ч. (а организаторите много стриктно спазваха графика!) се заредих пред сцената. На първата си песен момчетат излязоха с маски и забиха мощен Doom Metal в стила на ранните PARADISE LOST. Уви, тази група не е много идвестна у нас, но лично аз се надявам българските фенове да имат възможността да се запознаят по-добре с нея. Нататък свалиха маските и продължиха в това темпо, нито бързо, нито бавно, но може би по-добър местен съпорт на MY DYING BRIDE не би могло и да има. Уви, озвучителите малко омазаха нещата – забелязах, че единият китарист пее бек вокали, но изобщо не се чуваше. Но като цяло, добро представяне.

Leaves' Eyes

Leaves’ Eyes

След кратка пауза и излизане на чист въздух и ударното вкарване на няколко бири от местния супермаркет, се връщам за да гледам Liv Kristin и LEAVES’ EYES. Ще избързам и ще споделя, че имах щастието да я гледам два дни подред и преживях наистина прекрасни мигове. Тази жена е легенда в сцената, излъчваща особена енергия, даваща максималното от себе си, както на сцената, така и когато се среща с феновете. Ще оставя повече думи за софийския концерт. Все пак, тук програмата бе фестивална, сцената по-голяма, докато в София концертът бе клубен, но пък имаше по-голяма близост между изпълнители и публика. В Букурещ, както и в София, Liv и Alexander бяха неотразими, техният вокален дует е запазен еталон.

The 69 Eyes

The 69 Eyes

Отново си направих пауза и дойдох за финландците THE 69 EYES. Малко диско ми дойдоха, очаквах повече мрак у тях, не знам, на мен ми е странно тази група да предхожда MY DYING BRIDE, но карай. Love Metal да има.

My Dying Bride

My Dying Bride

И ето, кулминацията на втората вечер! На сцената са британските законодатели на Doom метъла. От този момент аз забравих къде съм, какво става… MY DYING BRIDE обръщат душата наопъки, вадят емоциите. Аз се размазах. Добре че бях без очила – сълзите бликнаха свободно… Не знам как да го опиша. Накрая успях да снимам сет листата, вижте там кои бяха парчетата, макар че имам някакъв спомен че не бяха в този ред. Имаше ли значение? Все се надявам, че тази група ще посети и нашата страна.

My Dying Bride - Setlist

My Dying Bride – Setlist

The drum show

The drum show

В паузите между групите, на отделна сцена във фоайето имаше дръм шоу – различни барабанисти тропаха и забавляваха публиката. Огромни щандове с мърчандайзинг, даже приемаха кредитни и дебитни карти, което по нашите ширини още не се случва, има от какво да се поучим. Бирата се продаваше за фестивални жетони, 1 жетон е 7 леи, 1 бира е един жетон. Направи ми професионал отношение на организатори и охрана. Имаше постоянна грижа феновете да получават вода, един от охранителите постоянно раздаваше пластмасови шишета на особено разгорещилите се. И двата дни имаше солидно българско присъствие сред публиката. Наздраве!

Merchandise zone

Merchandise zone

Това е, споделих своите впечатления. Извинявам се на участниците, които съм пропуснал, следващия път повече.

Turbohale

Turbohalle

Mrazek

Снимки: Mrazek & Диана Чавдарова

Букурещ, Turbohalle


2 коментара

  1. […] трагична участ, подобно на това, в каквото изпаднах когато слушах на живо MY DYING BRIDE… или на Doom Over Sofia… и след […]

    Харесвам

  2. […] трагична участ, подобно на това, в каквото изпаднах когато слушах на живо MY DYING BRIDE… или на Doom Over Sofia… и след […]

    Харесвам

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Трибют на Metallica от Hammerhead

Концерт на Katatonia в Пловдив на 17 септември

Enter your email address to follow this blog and receive notifications of new posts by email.

Join 186 other followers

Devin Townsend Live in Sofia 2022

PARADISE LOST в София на 1 декември 2021 г.

Opeth в София на 25 септември 2021 г.

Статистика

  • 585 496 hits
%d блогъра харесват това: