The Other Side

Начало » Интервюта » CHRONOMANCY: Смятаме философията и музиката за сходен стремеж към съвършенство

CHRONOMANCY: Смятаме философията и музиката за сходен стремеж към съвършенство

Telegram канал на The Other Side

Категории

Архив


CHRONOMANCY са Heavy Metal група от Солун, създадена през 2010 г. „Chronomancy“ e изкуството да предвидиш кога настъпва точният момент за всяко действие. Според бандата музиката и философията са едно и също универсално понятие, което намира израз в композициите им. Стремежът им към прецизно музициране ги откъсва от IRON MAIDEN влиянията, характерни голяма част от гръцките банди. Албумът им „Here & Now“ е по хелоуински вглъбен и философски ориентиран. Смяната на вокалиста, също е в положителна посока и отключва по-прогресив същността им. В навечерието на техния първи концерт в България се опитах да изкопча нещо повече за групата от самите тях. Изразявайки се с доста скромни думи, момчетата оставиха повечето неща заключени в музиката си.

news_Chronomancy

R.Th. Това, което чух от вашата музика е задълбочено и с усет към прогресив метала. Това ли беше идеята, когато създадохте групата и кога се сформирахте?

CHRONOMANCY: Групата е създадена през 2010 г., с първоначален план да свири  epic/power metal. Докато имахме много смени в състава през годините, ние непрекъснато творяхме нови песни. Така те придобиха някои неочаквани превъплащения и вдъхновяващо собствено звучене.

R.Th. Две песни от дебютното ви демо фигурират и в описа на новия ви албум. Доколко са се променили между двете издания? Интрото от 2010 г. основа ли е на откриващия инструментал от края на 2012 г.?

CHRONOMANCY: Песните от нашето демо се промениха драстично, докато бъдат претворени в албума! Ние търсехме по-доброто звучене и за това ги оркестрирахме, като добавихме нови пасажи на соло китарата и повече симфонични елементи в почти всяка от тях. Смятаме, че демото ни бе просто една добра основа за нашето израстване и по-добро звучене.

R.Th. Ако не се лъжа, клавиристът ви е най-нов и скорошен член на групата. Кое наложи разширяването на състава?

CHRONOMANCY: Както споменахме, обогатихма песните с много елементи и се появи необходимостта, ако искаме да ги представяме добре на живо, да намерим и клавирист. Това ни дава и шанса да не се ограничаваме при композирането на нови неща и да звучим като себе си!

R.Th. Разкажете нещо повече за философията си, музикалните търсения и нещата, които трябва да знаем за вас!

CHRONOMANCY: Известно е още от името ни, че смятаме философията и музиката за сходен стремеж към съвършенство. Всеки член на групата има свое виждане, като същевременно уважава и гледната точка на другите. В известен смисъл, различията ни се сливат в нашата обща цел. Нашите търсения… Мислим, че вече сме ги достигнали! Но те са неизказуеми в думи и ние ги представяме на нашата публика на концертите си.

R.Th. Кое наложи смяната на вокалиста ви? И какво се случва с бившия?

CHRONOMANCY: Все по-интензивната работа на групата стана причина за трудното решение той да напусне, защото нямаше необходимото време, поради другите си ангажименти. Към момента не се занимава с музика, но ние му желаем успех във всичките му начинания!

R.Th. Актуалният ви албум „Here & Now“ отразява ли по някакъв начин политическата обстановка или е по-философски и иносказателен?

CHRONOMANCY: Политиката никога не ни е интересувала! Ние творим за човешките проблеми и как можем да подобрим живота си със времето. Това ще ви разкаже нашия албум.

R.Th. Географската ни близост ни осигурява известен поглед, но кажете: Как вие оценявате метъл сцената на Солун и региона? Кои ваши колеги бихте ни препоръчали да чуем?

CHRONOMANCY: За съжаление, много от гръцките банди не могат да се съизмерват с модерната европейска сцена. Но са благословени с творчески заряд и имат творчески стремежи. Тук има твърде много добри банди, за да рискувам да ги изброявам в интервю. Със сигурност си струва да бъдат чути доста от тях!

R.Th. Кои са музикалните ви, а и не само вдъхновения? Имате ли групи – кумири?

CHRONOMANCY: Групите, които уважаваме и винаги ще бъдат вдъхновение за нас са BLIND GUARDIAN, MANOWAR, IRON MAIDEN. Има и много други банди, които ни вдъхновяват…  Всеки от нас има и индивидуални музикални и житейски извори на вдъхновение.

R.Th. Как се случи вашия издател FM Records да заложи на вас? Доволни ли сте от него? Кои са най-добрите му черти?

CHRONOMANCY: Поради смяната на вокалист нямахме възможност да се кандидатираме за голям издател. Така че ние подписахме с FM Records, който е малък, но надежден лейбъл. За съжаление, обаче, те все още не могат да подкрепят силните имена от нашата метъл сцена, както им се иска.

R.Th. Какви са близките  ви и по-далечни планове за развитието на CHRONOMANCY?

CHRONOMANCY: Вече работим по материала за втория си албум и смея да кажа, че нещата се развиват много добре. Разбира се, ще мине известно време, докато го реализираме. Така или иначе, не харесваме прибързаните неща и издания.

R.Th. Харесвате ли някоя българска група? Какви впечатления имате от българската сцена? Има ли наши  групи, които, както се казва, сте си пускали повече от веднъж?

CHRONOMANCY: Отдавна се стремим да правим съвместни концерти с български групи, защото мислим че ще е полезно за всички обмяната на опит. Запознавайки се със сцената ви, бяхме силно впечатлени от група BENDIDA. Но групата, която наистина ни допадна и покори се нарича RAMPART. Много бяхме развълнувани от чудесното им представяне в Солун!

R.Th. Имате ли определени очаквания как ще ви посрещне нашата публика?

CHRONOMANCY: Без заобикалки, ще ви кажем, че това ще е първото ни представяне пред публика извън Гърция. Така че сме нетърпеливи да видим реакцията на публиката у вас и тя ще е тест за бъдещите ни очаквания.

R.Th. Ще ви питаме още неща след участието ви в София. А сега отправете своето послание към феновете тук!

CHRONOMANCY: Благодарим ви много за това интервю! Надяваме се да се видим в Adam’s club!

Rock Thrashler

„Divine Command“

„Here & Now“ – album preview


1 коментар

  1. […] да прочетете интервю на Rock Thrashler с групата на страниците на The Other […]

    Харесвам

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Enter your email address to follow this blog and receive notifications of new posts by email.

Join 170 other followers

LAST HOPE и SAVAGE RAVAGE в Метъл Фабрика на 25 юни

FLESHGOD APOCALYPSE и EX DEO в София на 23 октомври

MACHINE HEAD в София на 1 ноември

PARADISE LOST в София на 3 декември

Статистика

  • 514 506 hits
%d блогъра харесват това: