The Other Side

Начало » Българска сцена » Heavy Metal мини-фест в Солун: Мпира и мпетон!

Heavy Metal мини-фест в Солун: Мпира и мпетон!

Telegram канал на The Other Side

Концертът на FLESHGOD APOCALYPSE и EX DEO в София се мести за 2021 г.

Категории

Архив

TIAMAT в София на 29 октомври 2021 г.


Хората, четящи този сайт и посещавали Солун знаят, че клуб Eightball, без да е мегаломанско място, впечатлява с това, което предоставя на клиентите и групите… На фона на града, приличащ на разрастнал се курорт, това е едно от местата – защитници на ъндърграунд културата.

Фестивалът, събрал Heavy Metal банди с различен отенък се организира съвместно от клуба и от солунските групари. Липсва какъвто и да е тормоз заради паркирането по тесните улички на града и ние усещаме топлото посрещане на едно общество, което милее за интересите си и за комфорта на гостите.

В 20:00 ч. концертът стартира по план с BLAZING LOTUS. Ние още се озъртаме, докато домакините настаняват българската група. Откриващите музиканти предлагат предразполагащ Southern Metal/Rock. Блусарски базираните парчета са оцветени с по-агресивни китари. Кавърите пък, определено клонят към по-комерсиалния рок. Лежерното и непретенциозно изпълнение на момчетата е ненатрапчиво. Изпускам част от него, защото беснея като джудже и обикалям колата като „голем камик“, докато успея да си взема фотоапарата… За всички групи е предвиден едночасов сет – днес основен под прожекторите е цар Heavy Metal.

Airheads

Airheads

Когато успявам да се „класирам“ към 21:30 ч., към сцената пъплят младежи, наковани като по учебник от 80-те. AIRHEADS демонстрират свеж хъс за свирене и много влияние от IRON MAIDEN. Те буквално взривяват обстановката с класически  Heavy Metal. Репертоарът им е подкрепен от доста кавъри, освен на MAIDEN, още на RUNNING WILD, DIO, BLACK SABBATH. Енергията от първичния им ентусиазъм взаимодейства алхимически с публиката и концерта добива вихрени размери. Вокалиста им Scarlet се хвърля във височини и силово пеене, което често вади гласът му от форма. Усещайки отново прилив на сила, той се хвърля пак напред в поза „Брус“ и отново полудява. Много силно визуално присъствие и много горещ клуб ни осигуриха тези момчета. (Скоро тук ще можете да прочетете и ревю на второто им демо.)

Chronomancy

Chronomancy

22:40 ч. интродукция възвестява появата на CHRONOMANCY. Актуалното им издание също е белязано от  IRON MAIDEN влияния. Но отскоро секстет, те са сменили вокалиста си и тези влияния вече не са така натрапчиви. Стилът напомня повече HELLOWEEN и има известен progressive елемент. Композициите им са многопластови и предлагат повече удоволствие за ухото, отколкото първична енергия. Високите чисти вокали подхождат повече на стила им Прави впечатление и инструменталната им прецизност, зрялото клавирно включване и баланса в изразните им средства! Цялата група притежава известна скованост на сцена, която подчертава по-арт нагласата им, но и „охлажда“ публиката. Предложиха интерпретация на BLIND GUARDIAN, а към края на сета се усетиха и влияния от ANNIHILATOR. В 23:30 ч. представиха българските гости. (Преди предстоящото участие в бар-клуб „Адамс“ на CHRONOMANCY, очаквайте тук интервю с тях!)

Rampart

Rampart

Към 23:50 ч. RAMPART вече вилнееха на сцената. Те успяха да предложат онзи баланс между прецизност и ентусиазъм, който, както писаха гръцките колеги „беше възможно най-добрия завършек на вечерта“. Динамичните им авторски неща, както и кавърите на RUNNING WILD, DIO и IRON MAIDEN бяха поднесени небезгрешно, но с доста жар. Нещата вървяха към перфектно взаимодействие с публиката, когато управата на клуба пришпори края на събитието. Оказа се, че има нощно мероприятие, което не бихме отразили тук… Така съкращавайки част от сета си, RAMPART завършиха това участие към 00:40 ч.

Интериорът на близкия метъл-бар

Интериорът на близкия метъл-бар

Фенове и групи се събраха в находящ се наблизо метъл-бар, където се осъществи културен обмен (да го наречем).

Rock Thrashler

05.07.2013 г.
Eightball Club, Thesseloniki

Heavy Metal мини-фест
С участието на:
RAMPART, CHRONOMANCY, AIRHEADS & BLAZING LOTUS


Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Enter your email address to follow this blog and receive notifications of new posts by email.

Join 182 other followers

ATHEIST, CADAVER, SVART CROWN и FROM HELL в София

PARADISE LOST в София на 1 декември 2021 г.

Opeth в София на 25 септември 2021 г.

Статистика

  • 568 214 hits
%d блогъра харесват това: