The Other Side

Начало » Новини » Предстоящи концерти » Клубове » ODDLAND и TROPE се присъединяват към концерта на SOEN в София на 16 октомври

ODDLAND и TROPE се присъединяват към концерта на SOEN в София на 16 октомври

Почерпете ни!

Почерпете жадния редактор и екипа на The Other Side! Благодарим и наздраве!

1,00 €

Концерт на Vader в София

Концерт на Cavalera в София

Концерт на Toxic Holocaust в София

Trap Fest 2024

Мото-рок фест Предел 2024

Шведската Progressive Heavy Rock супергрупа SOEN се завръща в България за концерт в столичния клуб Joy Station на 16 октомври 2024 г. ODDLAND и TROPE се присъединяват към тяхното европейско турне.

Концерт на Soen в София

Финландската Progressive Metal формация ODDLAND са създадена през 2003 г. в град Турку. Групата сплотява агресивни тонове, просторни текстури преплитащи се в мелодичност. Дебютният им албум „The Treachery Of Senses“ излиза през 2012 г., миксиран и мастериран от Dan Swanö (EDGE OF SANITY, KATATONIA, BLOODBATH). Записът бива посрещнат с множество критични овации, включително похвали и първокласни публикации в Rock Tribune, Metal Hammer и Inferno, възхваляван като един от най-добрите прог-метъл албуми в Финландия! През 2016 г. следва запис на великолепен втори албум – “Origin” във Fantom Studios (INSOMNIUM, KORPIKLAANI, ORANSSI PAZUZU), след което е смесен и мастериран от Daniel Bergstrand (MESHUGGAH, IN FLAMES, DIMMU BORGIR) и издаден по целия свят чрез Sensory Records. Третият албум на ODDLAND излиза през 2022 г. и носи името “Vermilion”. С безумно удивителна продукция, отвеждаща слушателя във вселената на TOOL. “Vermilion” не е нищо друго освен шедьовър от продуцентска гледна точка, който съчетава всичко, което любителите на прог музиката обичат. Миксиран и мастериран от Carson Slovak и Grant Mcfarland (BLACK CROWN INITIATE, RIVERS OF NIHIL).

Oddland
Oddland

TROPE е алтернативна рок група с прогресив елементи, включваща вокалистката Diana Studenberg и китаристът продуцент Moonhead. Групата е създадена през 2016 г. като през следващите няколко години се занимава с писане и запис на демота, които се превръщат в дебютния им албум “Eleutheromania”. През 2022 г. TROPE тръгват на дълго турне като съпорт на PINEAPPLE THIEF, последвано от щатско турне със SYMPHONY X и HAKEN. Тази година ще излезе официално и вторият албум на групата, който носи името “Dyad” . В него участие ще вземат световно признати музиканти като Gavin Harrison (PORCUPINE TREE, THE PINEAPPLE THIEF), Ryan Van Poederooyen (DEVIN TOWNSEND), Gunnar Olsen (PUSCIFER).

Trope
Trope

SOEN са създадени първоначално през 2004 г. от Martin Lopez (ex-OPETH и ex-AMON AMARTH) и Kim Platbarzdis, но са официално обявени като група през 2010 г., когато се включва вокалистът на групата – Joel Ekelöf (WILLOWTREE). След няколко месеца се присъединява и басистът Steve Di Giorgio (ex-DEATH, TESTAMENT). Самият барабанист и създател на SOENMartin Lopez описва музиката на групата като “мелодична, тежка и сложна“, а музикалните медии и фенове намират в структурата на песните и записите на групата очевидни асоциации с TOOL и OPETH.

Голяма част от идеите опасващи албумите на SOEN разглеждат през философска перспектива анализа към себе си и обществото, животът и смъртта, себепознанието и личното емоционалното пътешествие. Композициите залагат на поетика с фино проектиран хаос и засягат проблемите за съвременното общество, разгърнати в концептуален експресионизъм.

Билетите за концерта на SOENODDLANDTROPE могат да бъдат намерени в мрежата на Epay.Go. Цената на един билет е 50 лева, като в деня на концерта на 16 октомври и на място ще са по 60 лева


Елате в Telegram канала на The Other Side чрез следния линк t.me/theothersidezine и/или се абонирайте за нашия бюлетин!


Вашият коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Telegram канал на The Other Side

Метълургия

Концерт на Austere в София

Концерт на Батюшка в София

Enter your email address to follow this blog and receive notifications of new posts by email.

Присъединете се към 204 други абонати

Sofia Metal Fest 2024

Концерт на Cytotoxin в София

Концерт на Eluveitie в София

Концерт на Evergrey в София

Статистика

  • 699 684 hits