The Other Side

Начало » Българска сцена » SHADOWMASS, DECIPHER и EMBRACE BY DARK с концерт в София на 25 май

SHADOWMASS, DECIPHER и EMBRACE BY DARK с концерт в София на 25 май

Почерпете ни!

Почерпете жадния редактор и екипа на The Other Side! Благодарим и наздраве!

1,00 €

Концерт на Vader в София

Концерт на Cavalera в София

Концерт на Toxic Holocaust в София

Trap Fest 2024

Мото-рок фест Предел 2024

SHADOWMASS и DECIPHER отново обединяват нечестивите си сили за да разпространят черната чума в София. С тях ще бъдат и българите EMBRACE BY DARK. 

Събитието ще е на 25 май 2024 г., събота, в клуб Live & Loud. 

SHADOWMASS е Blackened Heavy Metal група от Атина. Първият им удар идва през декември 2019 г. с издаването на едноименния им албум, последван от турнето Europe Under Black Metal Fire II заедно със SUFFOCATION, BELPHEGOR и HATE. През септември 2021 г. се появява и EP, което носи заглавието „Oculus Diaboli“.

DECIPHER е Black Metal група, създадена през 2017 г. в Атина, Гърция. Дебютното им EP „Of Fire and Brimstone“ е издадено през 2019 г. и оттогава те са свирили в цяла Гърция на фестивали и са откривали за други групи (Chania Rock Festival, Wolves in the Throne Room, Arcturus, Misþyrming и други). През 2019 г. влизат в студио за да запишат дебютния си албум „Arcane Paths to Resurrection“, който е издаден на 21 април 2023 г. от Transcending Obscurity Records. През май 2023 г. те тръгват на минитурне „Worshippers of the Void“ заедно с SHADOWMASS в София, България и Северна Гърция.

EMBRACE BY DARK е мрачна авангардна метъл група от България. Те са от онзи рядък вид проекти, чието съществуване отрича ограниченията на времето и пространството, за да се превърне в нещо много по-трайно и значимо от обикновена метъл група. Започнали през далечната 1995 г., с годините те се превърнаха в едни от най-впечатляващите и характерни имена в рамките на българската екстремна сцена – статус, запазил се и до днес. Малко след началото влизат в студиото, за да запишат първия си албум “Inlaid Dark Arches”, който предизвика голям отклик сред феновете и пресата и все още е търсен колекционерски артикул.

Изпълнени с идеи и нетърпеливи за пробив, създават още нов материал, който им печели солиден договор с култовия български лейбъл 0.4.3. през пролетта на 2001 г.

Две години отнема завършването на втория албум „Sculpture of the Godforsaken Aeons“. Последният щрих е нанесен от Стюарт Анситс (ex-CRADLE OF FILTH) от Steelcagesounds (UK) студио, който довежда с мастеринга цялата продукция до световните стандарти.

Междувременно, материалът за последния, трети албум “Extrasensory” постепенно се събира, усъвършенства и записва, като през 2023 г. донася на групата договор с италианския лейбъл WormHoleDeath за официалното му издаване.

Концерт на Shadowmass, Decipher и Embrace by Dark

Входът е 20 лева, втатите отварят в 20:00 ч.

Сцената се намира на адрес ул. Позитано 8, София.


Елате в Telegram канала на The Other Side чрез следния линк t.me/theothersidezine и/или се абонирайте за нашия бюлетин!


Вашият коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Telegram канал на The Other Side

Метълургия

Концерт на Austere в София

Концерт на Батюшка в София

Enter your email address to follow this blog and receive notifications of new posts by email.

Присъединете се към 204 други абонати

Sofia Metal Fest 2024

Концерт на Cytotoxin в София

Концерт на Eluveitie в София

Концерт на Evergrey в София

Статистика

  • 700 985 hits