The Other Side

Начало » Новини » Медии » “Inner Crisis” от Xenos в “Картини от една изложба”

“Inner Crisis” от Xenos в “Картини от една изложба”

Почерпете ни!

Почерпете жадния редактор и екипа на The Other Side! Благодарим и наздраве!

1,00 €

Концерт на Maltworm и Deadscape в Троян

Концерт на Ashes Of Ares

Концерт на Yarotz в София


Предаването за концептуални албуми „Картини от една изложба” с водещ Сергей Шишов представя “Inner Crisis” от Xenos. Събота, 22:00 ч., програма „Хоризонт” на Българското национално радио.

Гръцкият музикант Charilaos Xenodochidis приема артистичния псевдоним Xenos с намерението да даде изказ на своя интерес към прогресив рока и психеделичната музика в лицето на такива групи като PINK FLOYD и THE DOORS. Charilaos е родом от Комотини, Гърция, в България е от 2004 г., завършил е Пловдивския университет „Паисий Хилендарски“.

Ето какво споделя той специално за „Картини от една изложба“

„Винаги съм бил привлечен от дългите музикални композиции, в които авторите разгъват своята концепция и разказват история. Песни като „Child in Time“ (DEEP PURPLE), „This is the End“ (THE DOORS), „Riders on the Storm“ (THE DOORS), „Shine on You Crazy Diamond“ (PINK FLOYD), „Echoes“ (PINK FLOYD), „Stairway to Heaven“ (LED ZEPPELIN) и „Fade to Black (METALLICA)“ са моето вдъхновение за композиране на мелодии и рифове върху грифа на китарата ми. Лириките на тези и други изпълнения, развиващи идеята за духовен и емоционален упадък, са моята мотивация за създаване на проектите на Xenos.

Xenos - Inner Crisis

Xenos – Inner Crisis

Най-силно бях повлиян от творчеството на клавириста Richard Wright (PINK FLOYD) и органиста Ray Manzarek (THE DOORS). Това до голяма степен определи и психеделичния стил на музиката ми. В моите композиции интегрирам сола и рифове, повлияни и от китаристи като David Gilmour, Richie Blackmore, Joe Satriani и Gary Moore. Винаги обаче се стремя да композирам и свиря в прогресивен и психеделичен стил. Благодарение на всички тези музиканти успях да създам и реализирам идеите, записани в проекта “Inner Crisis” („Вътрешна криза“).“

Charilaos Xenodochidis продължава:

„Идеята за този концептуален албум се роди, когато за първи път чух философа Jiddu Krishnamurti, който в една от своите беседи казва: “Кризата, а в света винаги има криза, е криза на съзнанието. Светът е объркан, изпълнен с мизерия, конфликти, разрушителна бруталност, агресия. Хората следват тенденциите и създават социум около тези рамки”.

Музиката за мен е средство, чрез което душата се образова, тя е ритуал, чрез който човекът може да достигне най-висшата си форма. Мой дълг като артист е да не обръщам гръб на разделението и конфликтите в ежедневието, а да ги покажа с цел да се разберат и приемат от публиката като погрешен подход в начина на мислене.

На индивидуално ниво тези негативни черти и тенденции се отразяват в чувства като принадлежност. Тя винаги води и до зависимост. Притежателната любов е друг подобен проблем, който се изразява чрез доминиране и незачитане на чувствата на другия, а също чрез вътрешни и външни конфликти.

На социално ниво хората са разделени по националности, религии, класи, в това число бедност или аристократизъм, образование, професионален успех или неуспех… Виждайки и усещайки всичко това, разбрах, че човекът винаги се стреми към емоционална сигурност. Неговите действия се ориентират към този стремеж, без обаче човекът дори да помисли, че точно този стремеж създава хаос в него и около него. И води до негова вътрешна празнота и нещастие. Усилва вътрешната криза“ – завършва Charilaos Xenodochidis.

Албума “Inner Crisis”, или „Вътрешна криза“, ще чуем в предаването “Картини от една изложба” на програма “Хоризонт” в събота, 29 април, след новините от 22:00 ч.


Елате в Telegram канала на The Other Side чрез следния линк t.me/theothersidezine и/или се абонирайте за нашия бюлетин!

Реклама

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Telegram канал на The Other Side

Метълургия

Концерт на Nile в София

Tankard идват на Running Free Festival 2023

Enter your email address to follow this blog and receive notifications of new posts by email.

Присъединете се към 202 други абонати

Концерт на Watain

Концерт на Cult Of Occult в София

W.A.S.P. в София

Статистика

  • 661 861 hits
%d блогъра харесват това: