The Other Side

Начало » Новини » Медии » “Triumph or Agony” от RHAPSODY OF FIRE в “Картини от една изложба”

“Triumph or Agony” от RHAPSODY OF FIRE в “Картини от една изложба”

Почерпете ни!

Почерпете жадния редактор и екипа на The Other Side! Благодарим и наздраве!

1,00 €

Севи празнуват 13 години

LEFT TO DIE с концерт в София на 30 март

Концерт на Spiritual Front в София


Предаването за концептуални албуми „Картини от една изложба” с водещ Сергей Шишов представя “Triumph or Agony” от RHAPSODY OF FIRE. Събота, 21:00 ч., програма „Хоризонт” на Българското национално радио.

В „Картини от една изложба“ досега сме представили 8 албума на италианската Symphonic Power Metal група RHAPSODY OF FIRE и нейните производни с Luca Turilli, и те бяха приети с одобрение от нашите слушатели. Съчетанието на класика, хеви метъл и фолклор, което въведоха талантливите италианци, често пъти е наричано „кинематографичен метъл“ заради сходството с музикалните съпроводи на Hans Zimmer и Danny Elfman.

“Triumph Or Agony“ („Триумф или агония”) е техният седми студиен албум, като и той е концептуален, подобно на предишните заглавия на групата. Това обаче не е продължение на сагата „The Emerald Sword Saga“ („Сагата за смарагдовия меч“), която представихме в цялост, а е втора част от новата сага на групата „The Dark Secret Saga“ („Сагата за мрачната тайна“), която ще завърши с деветия им албум „From Chaos to Eternity“.

Rhapsody of Fire - Triumph Or Agony

Rhapsody of Fire – Triumph Or Agony

Китаристът Luca Turilli, автор на текста, ни въвежда така:

„В „Триумф или агония“ Каас, герой от средните земи, Тариш, кралят на елфите, принцеса Лотен, Даргор, Повелителят на сенките, и мъдрият магьосник Ирас Алгор са готови да влязат в тъмните пещери на Дар-Кунор, подземен лабиринт от ужаси, разположен в сърцето на мъгливите мрачни земи. Героите трябва да предизвикат тайните на предците на Дар-Кунор, за да търсят последната от седемте черни книги, написана с кръвта на ангелите, която съдържа „Мрачната тайна“, зло пророчество“.

Ето какво е то:

… Древното пророчество разказва как малко преди поражението си във войната между силите на небето и ада злият син на адския бог Крон, известен като Некрон, се оттегля в леговището си в подземния свят. Там, усещайки предстоящата си смърт, той пише завет за чистото зло в седем черни книги. Некрон заповядва на седем безсмъртни демона да изпълнят пъкления му план. Една по една шест от тези книги са открити през вековете, но седмата, последната и най-страшната от всички, която съдържа тайната на неговото възкресение, остава скрита.

След като открива черните книги, ангел на име Ериан има видение, в което боговете на космическата светлина му казват как да спре пророчеството. Ериан написва със собствената си кръв Бялата книга, която разкрива как да спре пророчеството. Книгата представлява заплаха за адското пророчество и е скрита в Тъмните земи, на място, известно само на магьосниците от Черния орден.

Има надежда обаче, че седмата черна книга съдържа следа за това къде е скрита Бялата книга на Ериан и така е основан Орденът на Белия дракон, посветен на защитата на Омагьосаните земи от Тъмните земи. Рицарят Ирас Алгор решава да търси седмата черна книга и така започват неговите приключения, в които ключова роля играе Даргор, Повелителят на сенките, който, макар и наполовина демон, застава на негова страна.

В „Triumph Or Agony“ действието се развива така:

Групата спира пред непроходим пролом над червената река. Ирас обаче открива, че името на Некрон е ключът за преминаване – буквите в името му съответстват на различни числа от азбуката на Некранос, подредени в съответствие с черната геометрия, и така те прекосяват реката по невидим мост. Намират книгата, но изваждането ѝ от постамента кара ръце от гниеща плът да избуят от земята. Групата е ужасена, бяга и отново стига до реката. Този път нямат време да разрешават загадката и направо скачат в реката, смятайки, че всяка смърт е по-добра от тази, която ги чака от ръцете на демоните зад тях. За щастие всички успяват да избягат с последната черна книга. В Орин, градът на сивите стени, ги приема Ханос, един от мъдрите крале, които вярват в плана на Ордена на белия дракон да спаси познатия свят. След почивка те започват дългото си пътуване обратно към дома. Време е да отворят седмата черна книга“…

В записите на албума участва внушителен състав от около 150 гост музиканти, сред които певицата Bridget Fogle, китаристите Dominique Leurquin и Johannes Monno, три хора (The Epic Choir, The Opera Choir, The Brno Academy Choir), и чешката филхармония The Bohuslav Martinů Philharmonic Orchestra, The Baroque Ensemble, а звучат и гласовете на осем артисти, сред които Christopher Lee и Susannah York.

Албума “Triumph Or Agony“, или „Триумф или агония”, ще чуем в предаването “Картини от една изложба” на програма “Хоризонт” в събота, 17 декември, след новините от 21:00 ч.


Елате в Telegram канала на The Other Side чрез следния линк t.me/theothersidezine и/или се абонирайте за нашия бюлетин!


Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Telegram канал на The Other Side

Метълургия

Velian представят на живо новия си албум

Tankard идват на Running Free Festival 2023

Enter your email address to follow this blog and receive notifications of new posts by email.

Присъединете се към 199 други абонати

Концерт на Vomitory в София

Концерт на Cult Of Occult в София

RSS Метълургия

 • Метълургия еп. 14, 26.01.2023
  Бяха представени актуалните издания на норвежките трашери UNDER THE OAK и канадската Sludge група ALIENATOR. Върнахме се в „нулевите“ години с ANAL DISSECTED ANGEL и INNERHELL. Слушателите чуха нова музика от VISITANT, OBITUARY, TROLLFEST,  C.E.F.A и разбераха новини за предстоящите концертни събития. В предаването звучаха песни на VRANI VOLOSA, EUFOBIA, MAL […]
 • Метълургия еп. 13, 19.01.2023
  Бяха представени актуалните издания на испанската Doom/Stoner група BIS·NTE и канадските трашери SCARS OF ATHROPY. Слушателите чуха нова музика от BLAZE OF SORROW, OBITUARY, NANOWAR OF STEEL и разбераха новини за предстоящи концерти. В предаването звучаха песни на TROLLFEST, FORGOTTEN FORESTS, VELIAN, BENDIDA, YAROTZ, SÓLSTAFIR и др.  […]
 • Метълургия еп. 12, 12.01.2023
  Бяха представени песни от новите албуми на GRÁ, IRON KINGDOM и ANACHRONISM. Слушателите чуха новите сингли на KATATONIA, TROLLFEST, HUNTING GIANTS и SLEGEST, ще разберат новини за предстоящи концертни събития. В предаването ще звучи музика на MALTWORM, 37 BLACK, DEADSCAPE, VELIAN, EMBRACE BY DARK и др.  […]
 • Метълургия еп. 11, 05.01.2023
  Бяха представени песни от новия албум на ирландската Doom Metal група EL MORTA. Слушателите чуха нови песни от INSPELL, FROZEN TEARS и CARNIVAL OF FLESH, разбраха новини за предстоящи концертни събития. В предаването звуча музика на GOMORRA, 37 BLACK, OBSIDIAN SEA, REACTOR, LUNATIC THEATRE, SPIRITUAL FRONT, KATAR, SAMAEL, DEATH и др.  […]

W.A.S.P. отлагат юбилейното си турне за 2023 г.

Статистика

 • 648 808 hits
%d блогъра харесват това: