The Other Side

Начало » Новини » Медии » „Етноелектрокласик – звуци от вселената“ на Мануела Бончева в “Картини от една изложба”

„Етноелектрокласик – звуци от вселената“ на Мануела Бончева в “Картини от една изложба”

Почерпете ни!

Почерпете жадния редактор и екипа на The Other Side! Благодарим и наздраве!

1,00 €

Концерт на Maltworm и Deadscape в Троян

Концерт на Ashes Of Ares

Концерт на Yarotz в София


Предаването за концептуални албуми „Картини от една изложба” с водещ Сергей Шишов представя „Етноелектрокласик – звуци от вселената“ на Мануела Бончева. Събота, 21:00 ч., програма „Хоризонт” на Българското национално радио.

През 2015 г. доцент д-р Мануела Бончева посещава за първи път Мароко и е впечатлена от приликите ни с културата на берберите. През периода ноември 2021 – януари 2022 г. тя отново е там и се среща с мароканския цигулар Хишам Телмуди, с когото обсъждат идеята за реализирането на съвместен проект. По-късно Мануела привлича към замисъла и тунизийския цигулар Зиед Зуари, и така се появява нейният авторски проект „Етноелектрокласик – звуци от вселената“. В неговата основа е синтезът между класика и електроника с етно елементи, чиято световна премиера се състоя на 10 юни 2022 г. в рамките на МФ „Софийски музикални седмици“.

Специфичното за този проект е, че се основава на идеята за метаморфозата през призмата на импровизационни диалози в периметъра на саунд дизайна. Това го прави отворен за участие на различни музиканти в изпълненията на живо, така че тези изпълнения да се осмислят като отделни проекти. Цветната музикална палитра на Магреб се отразява в семплираните майсторски интерпретации на двамата цигулари от Мароко и Тунис – Хишам Телмоуди и Зиед Зоуари.

Специалното участие в премиерата на солиста на Оркестъра за народна музика при БНР Недялко Недялков не е случайно. Той е специфичен музикант, който по време на живото изпълнение на сцената умело импровизира, при което неговите изпълнения с кавал майсторски се преплитат с цигулките на Хишам и Зиед, така че да успеем да доловим синтеза и синергията между музикалните култури на Балканите и страните от Магреб.

Мануела Бончева - Ethnoelectroclassic

Мануела Бончева – Ethnoelectroclassic

„Етноелектрокласик – звуци от вселената“ съдържа седем пиеси, които представят типичната за Мануела Бончева еклектична електронна среда, издържана в стилистиката на космическата безтегловност на Intelligent Electronic Music – електронна музика с високо качество от жанровете Ambient, Downtempo, House, Trance, Drum And Bass.

Албума „Етноелектрокласик – звуци от вселената“ ще чуем в събота, 26 ноември, в предаването “Картини от една изложба” на програма “Хоризонт” на БНР, след новините от 21:00 ч.


Елате в Telegram канала на The Other Side чрез следния линк t.me/theothersidezine и/или се абонирайте за нашия бюлетин!

Реклама

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Telegram канал на The Other Side

Метълургия

Концерт на Nile в София

Tankard идват на Running Free Festival 2023

Enter your email address to follow this blog and receive notifications of new posts by email.

Присъединете се към 202 други абонати

Концерт на Watain

Концерт на Cult Of Occult в София

W.A.S.P. в София

Статистика

  • 662 186 hits
%d блогъра харесват това: