The Other Side

Начало » Новини » Медии » „Етноелектрокласик – звуци от вселената“ на Мануела Бончева в “Картини от една изложба”

„Етноелектрокласик – звуци от вселената“ на Мануела Бончева в “Картини от една изложба”

Почерпете ни!

Почерпете жадния редактор и екипа на The Other Side! Благодарим и наздраве!

1,00 €

Севи празнуват 13 години

LEFT TO DIE с концерт в София на 30 март

Концерт на Spiritual Front в София


Предаването за концептуални албуми „Картини от една изложба” с водещ Сергей Шишов представя „Етноелектрокласик – звуци от вселената“ на Мануела Бончева. Събота, 21:00 ч., програма „Хоризонт” на Българското национално радио.

През 2015 г. доцент д-р Мануела Бончева посещава за първи път Мароко и е впечатлена от приликите ни с културата на берберите. През периода ноември 2021 – януари 2022 г. тя отново е там и се среща с мароканския цигулар Хишам Телмуди, с когото обсъждат идеята за реализирането на съвместен проект. По-късно Мануела привлича към замисъла и тунизийския цигулар Зиед Зуари, и така се появява нейният авторски проект „Етноелектрокласик – звуци от вселената“. В неговата основа е синтезът между класика и електроника с етно елементи, чиято световна премиера се състоя на 10 юни 2022 г. в рамките на МФ „Софийски музикални седмици“.

Специфичното за този проект е, че се основава на идеята за метаморфозата през призмата на импровизационни диалози в периметъра на саунд дизайна. Това го прави отворен за участие на различни музиканти в изпълненията на живо, така че тези изпълнения да се осмислят като отделни проекти. Цветната музикална палитра на Магреб се отразява в семплираните майсторски интерпретации на двамата цигулари от Мароко и Тунис – Хишам Телмоуди и Зиед Зоуари.

Специалното участие в премиерата на солиста на Оркестъра за народна музика при БНР Недялко Недялков не е случайно. Той е специфичен музикант, който по време на живото изпълнение на сцената умело импровизира, при което неговите изпълнения с кавал майсторски се преплитат с цигулките на Хишам и Зиед, така че да успеем да доловим синтеза и синергията между музикалните култури на Балканите и страните от Магреб.

Мануела Бончева - Ethnoelectroclassic

Мануела Бончева – Ethnoelectroclassic

„Етноелектрокласик – звуци от вселената“ съдържа седем пиеси, които представят типичната за Мануела Бончева еклектична електронна среда, издържана в стилистиката на космическата безтегловност на Intelligent Electronic Music – електронна музика с високо качество от жанровете Ambient, Downtempo, House, Trance, Drum And Bass.

Албума „Етноелектрокласик – звуци от вселената“ ще чуем в събота, 26 ноември, в предаването “Картини от една изложба” на програма “Хоризонт” на БНР, след новините от 21:00 ч.


Елате в Telegram канала на The Other Side чрез следния линк t.me/theothersidezine и/или се абонирайте за нашия бюлетин!


Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Telegram канал на The Other Side

Метълургия

Velian представят на живо новия си албум

Tankard идват на Running Free Festival 2023

Enter your email address to follow this blog and receive notifications of new posts by email.

Присъединете се към 199 други абонати

Концерт на Vomitory в София

Концерт на Cult Of Occult в София

RSS Метълургия

 • Метълургия еп. 14, 26.01.2023
  Бяха представени актуалните издания на норвежките трашери UNDER THE OAK и канадската Sludge група ALIENATOR. Върнахме се в „нулевите“ години с ANAL DISSECTED ANGEL и INNERHELL. Слушателите чуха нова музика от VISITANT, OBITUARY, TROLLFEST,  C.E.F.A и разбераха новини за предстоящите концертни събития. В предаването звучаха песни на VRANI VOLOSA, EUFOBIA, MAL […]
 • Метълургия еп. 13, 19.01.2023
  Бяха представени актуалните издания на испанската Doom/Stoner група BIS·NTE и канадските трашери SCARS OF ATHROPY. Слушателите чуха нова музика от BLAZE OF SORROW, OBITUARY, NANOWAR OF STEEL и разбераха новини за предстоящи концерти. В предаването звучаха песни на TROLLFEST, FORGOTTEN FORESTS, VELIAN, BENDIDA, YAROTZ, SÓLSTAFIR и др.  […]
 • Метълургия еп. 12, 12.01.2023
  Бяха представени песни от новите албуми на GRÁ, IRON KINGDOM и ANACHRONISM. Слушателите чуха новите сингли на KATATONIA, TROLLFEST, HUNTING GIANTS и SLEGEST, ще разберат новини за предстоящи концертни събития. В предаването ще звучи музика на MALTWORM, 37 BLACK, DEADSCAPE, VELIAN, EMBRACE BY DARK и др.  […]
 • Метълургия еп. 11, 05.01.2023
  Бяха представени песни от новия албум на ирландската Doom Metal група EL MORTA. Слушателите чуха нови песни от INSPELL, FROZEN TEARS и CARNIVAL OF FLESH, разбраха новини за предстоящи концертни събития. В предаването звуча музика на GOMORRA, 37 BLACK, OBSIDIAN SEA, REACTOR, LUNATIC THEATRE, SPIRITUAL FRONT, KATAR, SAMAEL, DEATH и др.  […]

W.A.S.P. отлагат юбилейното си турне за 2023 г.

Статистика

 • 648 807 hits
%d блогъра харесват това: