The Other Side

Начало » Новини » Медии » “Kojiki” от Kitaro в “Картини от една изложба”

“Kojiki” от Kitaro в “Картини от една изложба”

Почерпете ни!

Почерпете жадния редактор и екипа на The Other Side! Благодарим и наздраве!

1,00 €

Концерт на Maltworm и Deadscape в Троян

LEFT TO DIE с концерт в София на 30 март

Концерт на Yarotz в София


Предаването за концептуални албуми „Картини от една изложба” с водещ Сергей Шишов представя “Kojiki” от Kitaro. Събота, 16:00 ч., програма „Хоризонт” на Българското национално радио.

…В началото небето и земята са едно. Небето е грамада от гневни черни облаци и морето не е нищо повече от кипящо тъмно тресавище. Животът, какъвто ние го знаем, още не съществува. Един ден облаците се завихрят и нарастват, изтрещява гръмотевица и започва да вали пороен дъжд. Вали ден и нощ, седмици и месеци като че ли винаги е било така. Най-накрая, когато дъждът утихва, небето и земята са разделени. Боговете започват да се появяват от водата и калта, както младите стръкчета трева поникват от земята. Това е началото на света…

Ето така започва „Коджики“, свещената книга на японците, която е и тяхната първа книга въобще, написана през 712 г. след н.е. и посветена на „делата от древността“ – митове, легенди и история тук са вплетени в едно. „Коджики“ може да се преведе на български като „Летопис на древното време“, или „Хроники на древността“ и е създадена от придворния историограф О-но Ясумаро. Представлява сборник от японски митологични вярвания и исторически факти, който има за цел да проследи историята на Япония от създаването на архипелага до царуването на император Темму (673 – 686). Целта на текста е да затвърди авторитета на все още младата японска държава както в рамките на нейните граници, така и пред останалия свят, в частност пред могъщата Китайска империя.

Японският музикант Kitaro е силно вдъхновен от тази книга и записва албума “Kojiki” заедно с оркестъра “Sky-Walker” на George Lucas в Сан Франциско.

Kitaro - Kojiki

Kitaro – Kojiki

За целта Kitaro адаптира книгата в седем композиции, в които оживяват сътворението на света и раждането на Земята, образите на боговете Изанаги и Изанами, техния син Микото и неговата битка с дракона Орочи за да спаси девойката Кушинадахиме, сестрата на Микото – Хикару (иначе Аматерасу) и хитрият Таджикаро, който избавя света от царството на мрака за да настъпи новата зора в Ямато или Япония.

Албума “Kojiki” във версията от 2019 г. ще чуем в събота, 23 юли, в предаването “Картини от една изложба” на програма “Хоризонт” на БНР, след новините от 16:00 ч.


Елате в Telegram канала на The Other Side чрез следния линк t.me/theothersidezine и/или се абонирайте за нашия бюлетин!

Реклама

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Telegram канал на The Other Side

Метълургия

Концерт на Eufobia, Polygon и Shambless в Пловдив

Tankard идват на Running Free Festival 2023

Enter your email address to follow this blog and receive notifications of new posts by email.

Присъединете се към 200 други абонати

Концерт на Vomitory в София

Концерт на Cult Of Occult в София

RSS Метълургия

 • Метълургия еп. 19, 23.03.2023
  Водещият Mrazek върна слушателите назад във времето с песни на IMPALED NAZARENE, WATAIN и THE KOVENANT. 
 • Метълургия еп. 18, 16.03.2023
  Слушателите се върнаха назад във времето с класики на TYPE O NEGATIVE, LUCYFIRE, ARCTURUS, BOLT THROWER, SARKOM, MY DYING BRIDE и др.
 • Метълургия еп. 17, 02.03.2023
  Бяха представени нови песни от AVULSED, CRADLE OF FILTH, ISOLE и LORDS. Слушателите разбраха новини за предстоящи събития на живо и новини за българската сцена. В предаването звуча музика на BENDIDA, GODS OF ANCIENT, ГОРЯНИ, VOMITORY, BLAZE OF SORROW, HYPERBOREA и др. […]
 • Метълургия еп. 16, 16.02.2023
  Бяха представени новите песни българския Black Metal проект INSPELL. Слушателите разбераха новини за предстоящите събития на живо и новини за българската сцена. В предаването звуча музика на NILE, DYING FETUS, SENZAR, VOMITORY, ROTTING CHRIST, БАЛКАНДЖИ, EUFOBIA, DJEVEL и др.  […]

W.A.S.P. отлагат юбилейното си турне за 2023 г.

Статистика

 • 654 787 hits
%d блогъра харесват това: