The Other Side

Начало » Концертни репортажи » Black Holocausto – съчетание от уникалност и прецизност (WÖMIT ANGEL & GOAT VOMIT NOISE Tour)

Black Holocausto – съчетание от уникалност и прецизност (WÖMIT ANGEL & GOAT VOMIT NOISE Tour)

Почерпете ни!

Почерпете жадния редактор и екипа на The Other Side! Благодарим и наздраве!

1,00 €

Концерт на Maltworm и Deadscape в Троян

LEFT TO DIE с концерт в София на 30 март

Концерт на Yarotz в София


Две групи, седем човека, един тур-мениджър/шофьор, един нает бус с естонска регистрация и камара инструменти и усилватели. Така изглежда европейското турне на ъндърграунд бандите, преминаващи и през софийската си дата, под домакинството на Metal Force MC! Италианската агенция Etrurian Legion Promotion не за пръв път организира софийска дата на артистите си, които най-често са от дъбоките мазета, но не и безинтересни. Финско-италианската колаборация е родила едно латиноамериканско заглавие на турне…

Концертът е обявен от доста рано и най-лютите фенове се пласираме в района на клуба, където има доволно забавления… (Малоумното разширение на зелената зона в София също е фактор в такива ситуации…) Както и в други случаи, италианският тур-мениджър закъснява с пристигането, но имаше ползотворни разговори с домакините и отбрано метъл общество… Когато тур-бусът пристига, се разгръща истинската картина на концертиращата работа – повече влачене, блъскане и мъкнене, отколкото време за удоволствия. Кратки стегнати чекове демонстрират ясната концепция на бандите. Два часа по-късно е време за представлението.

Goat Vomit Noise
Goat Vomit Noise

Когато GOAT VOMIT NOISE излизат малко след 21:10 ч., гръмват с бавнотемпов Blackened Punk. Триото се е съсредоточило върху Black Metal визията, но ползва широк диапазон от жанрови цитати. Преливайки във втория си трак, набляга на Doom/Death-а, който се забързва до норвежки Black Metal. Седемструнната китара на италианците произвежда повече шум, отколкото хармония, но това не е случайно. Не съм чувал как повръща коза и не съм убеден, че козата въобще някога повръща, но е факт, че момчетата си избрали изключително подходящо име! Козата определено е с музикални заложби, но „пръдналото” усещане ту се усилва, ту се преодолява в приятни хармонии. Песните се разгръщат в разнообразни, но повтарящи се музикални фрази, докато изчерпат посланията на текстовете си. Харшовите вокали между песните имат претенции за някакви социални позиции на бандата, но емоционалното им артикулиране бяга от по-задълбочена конкретика… GOAT VOMIT NOISE се лутат сред вдъхновения от Black, Speed, Death, Doom Metal и Punk, но го правят съвсем целенасочено. Аз не бих избрал такъв вид звукоизвличане за банда, която претендира да свири Black Metal, но на триото не му липсва харизмата на уникална група! За довиждане, момчетата ни трясват един Speed Black със среднотемпови припеви Deathnroll и утвърждават у нас напоителното щение в рамките на 45 минутния си порив!

Goat Vomit Noise
Goat Vomit Noise

Сетлист GOAT VOMIT NOISE:

 1. Exalted Demontongues
 2. Silence of the Sniper
 3. Ritual Plague
 4. Wrong Side Discipline
 5. Triumph Of Negation
 6. Compulsive Necrocult
 7. Celtic / Underchrist Revenge
 8. Modern Age Extermination
Wömit Angel
Wömit Angel

Финландската банда WÖMIT ANGEL са трио, което смята, че свири Black/Thrash Metal Punk, като актуалният им тазгодишен албум се казва „Sadopunk Finland”. Излизането им на сцена в 22:10 ч. също е съпроводено с изригване, но изригването е префинено с чуваеми мелодии и рифове! Ниските харшове на основния вокал се съчетават с високи бекове от китариста. Те също забъркват миш-маш от Blackened Punk, Speed Rocknroll, Black & Epic Metal. По-шумните им избухвания навяват усещане за GEHENNAH, докато музикантските им епики определено носят духа на BATHORY! Прави силно впечатление, че свиренето е прецизно, хармониите чуваеми, а някои от композициите и китарните им сола, спокойно, могат да бъдат приписани на някои от майсторите в Heavy Metal-а. А триото, за чието равнище могат да мечтаят повечето български Black Metal банди, смята че свири Punk… (Тук ще ви спестя разказ за музикалните кабинети в училищата на Финландия…) Между песните се разнасят наздравици на фински, на които българските фенове отвръщат с някои фински попръжни. На песента „Total Ordeal” (Не особено завладяваща садо-мрачна лирика…) вокалистът започва с противогаз. Традиционно, WÖMIT ANGEL завършват сета си с два кавъра, които доста точно отразяват всеобхватните им търсения: на CARPATHIAN FOREST и на GG ALLIN. Вторият е изпълнен под формата на бис. Стегнати 35 минути, но пък изпълнени със съдържание!

Wömit Angel
Wömit Angel

Сетлист WÖMIT ANGEL:

 1. Religion Latex Suffocate
 2. Mr. Barbie
 3. Heretic
 4. Goat Hellfire
 5. Lured into Red
 6. Planetary Destruction
 7. Total Ordeal
 8. Nailgun Crucified
 9. Warhead Evocation
 10. Carpathian Forest (CARPATHIAN FOREST cover)
  Бис:
 11. Kill Everything I F*ck (GG ALLIN cover)
Wömit Angel
Wömit Angel

Скромното присъствие на около 40 човека ни превърна в избрана маса посветени и просветени. Да не слушам после как в България нямало интересни концерти на европейски black metal банди с актуални издания и творчество!?! Приятният и ненатоварващ концерт, по-късно, ни оставя в напоително общение с музикантите.

Rock Thrashler
09.06.2022, София, Grindhouse Skateboard Club


Елате в Telegram канала на The Other Side чрез следния линк t.me/theothersidezine и/или се абонирайте за нашия бюлетин!

Реклама

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Telegram канал на The Other Side

Метълургия

Концерт на Eufobia, Polygon и Shambless в Пловдив

Tankard идват на Running Free Festival 2023

Enter your email address to follow this blog and receive notifications of new posts by email.

Присъединете се към 200 други абонати

Концерт на Vomitory в София

Концерт на Cult Of Occult в София

RSS Метълургия

 • Метълургия еп. 19, 23.03.2023
  Водещият Mrazek върна слушателите назад във времето с песни на IMPALED NAZARENE, WATAIN и THE KOVENANT. 
 • Метълургия еп. 18, 16.03.2023
  Слушателите се върнаха назад във времето с класики на TYPE O NEGATIVE, LUCYFIRE, ARCTURUS, BOLT THROWER, SARKOM, MY DYING BRIDE и др.
 • Метълургия еп. 17, 02.03.2023
  Бяха представени нови песни от AVULSED, CRADLE OF FILTH, ISOLE и LORDS. Слушателите разбраха новини за предстоящи събития на живо и новини за българската сцена. В предаването звуча музика на BENDIDA, GODS OF ANCIENT, ГОРЯНИ, VOMITORY, BLAZE OF SORROW, HYPERBOREA и др. […]
 • Метълургия еп. 16, 16.02.2023
  Бяха представени новите песни българския Black Metal проект INSPELL. Слушателите разбераха новини за предстоящите събития на живо и новини за българската сцена. В предаването звуча музика на NILE, DYING FETUS, SENZAR, VOMITORY, ROTTING CHRIST, БАЛКАНДЖИ, EUFOBIA, DJEVEL и др.  […]

W.A.S.P. отлагат юбилейното си турне за 2023 г.

Статистика

 • 654 787 hits
%d блогъра харесват това: