The Other Side

Начало » Новини » Медии » “Collections from the Whiteout” от Ben Howard в “Картини от една изложба”

“Collections from the Whiteout” от Ben Howard в “Картини от една изложба”

Почерпете ни!

Почерпете жадния редактор и екипа на The Other Side! Благодарим и наздраве!

1,00 €

HAMMERHEAD (BG) с концерт в памет на Cliff Burton на 27 септември

SÓLSTAFIR са специални гости на концерта на APOCALYPTICA в Пловдив, шоуто се мести на 3 септември

Концертът на TIAMAT в София се мести точно с 1 година – 29 октомври 2022 г.


Предаването за концептуални албуми „Картини от една изложба” с водещ Сергей Шишов представя “Collections from the Whiteout” от Ben Howard. Събота, 21:00 ч., програма „Хоризонт” на Българското национално радио.

Със своя четвърти студиен албум британският музикант Ben Howard затвърди позициите си сред по-младите слушатели не само в Англия, но и у нас, и именно по тяхно предложение ще слушаме неговата музика. Ben е известен като певец, автор на песни и мултиинструменталист, носител на две отличия Brit, чийто албуми два пъти оглавяват британските музикални класации и се продават дори при дебюта му със статус двойно платинен.

Стилистиката на своята музика той самият определя така: „Винаги съм имал склонност към келтските и английските фолклорни традиции. Слушам много стара ирландска бунтовническа музика – това обикновено е моето неделно матине. Но вместо да копирам нечий стил, аз се интересувам от съчетанието на стилове, как може да ги слея в нещо ново.“

Ben Howard - Collections from the Whiteout

Ben Howard – Collections from the Whiteout

В най-новия му албум „Collections From The Whiteout“, или „Истории от бялата мъгла“, откриваме сборник с наблюдения, направени по време на обществени сътресения, и тяхното интерпретиране в публичното пространство. Ben Howard ни представя екстремни случаи на трагедии и тревожни ситуации. Подобни събития, както повечето новини, са раздувани от медиите, окарикатурени са до политически абсурд и предизвикват рязко поляризирани мнения. Свидетели сме как статии с противоположни позиции се използват всеки ден, за да се оформи обществената гледна точка по определени въпроси. Изчезва фокусът и на важните за обществото теми, постигне ли се ефектът на полярната бяла мъгла, когато се губи хоризонтът. А това е най-опасната ситуация според полярните изследователи.

“Всъщност ние нямаме верните отговори, защото винаги се опитваме да стигнем до действителността, и след като липсват достатъчно основания, я обясняваме по свой си начин.“

Първоначалното намерение на Howard е да подготви концептуален албум с истории за други хора, но в крайна сметка открива, че това, което за пише, неволно е станало нещо лично. Такава е историята на Анна Сорокина, осъдена на затвор в Съединените Щати за това, че се представя за богата социалистка, само за да натрупа няколкостотин хиляди долара дълг. Ben обаче я насърчава да запази парите, скъпоценностите и известността.

Той ни разказва и за Ричард Ръсел, служител на летището Сиатъл-Такома, който открадва самолет и се разбива час по-късно в остров. Howard пренаписва случката като спасява Ръсел и моли всеки, който го намери, просто да го върне у дома.

В друга песен темата е за загубата на живот заради мечтите, борбата със пристрастяването и зова за помощ, когато няма никой наблизо.

Най-добре кредото на Ben Howard е изложено във финалната песен: „Аз бързо говоря, остро говоря и съм мечтател.“

Албума „Collections From The Whiteout“, или „Истории от бялата мъгла“, ще чуем в предаването “Картини от една изложба” на програма “Хоризонт” в събота, 26 февруари, след новините от 21:00 ч.


Елате в Telegram канала на The Other Side чрез следния линк t.me/theothersidezine и/или се абонирайте за нашия бюлетин!


Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Telegram канал на The Other Side

Концерт на Акцент

Концерт на Mgla в София

Metal Force HMC обяви четири екстремни концерта тази есен в София

Enter your email address to follow this blog and receive notifications of new posts by email.

Join 195 other followers

Концерт на Primordial в София

Opeth live at Ancient Theatre Plovdiv 2022

W.A.S.P. отлагат юбилейното си турне за 2023 г.

Статистика

  • 639 227 hits
%d блогъра харесват това: