The Other Side

Начало » Новини » Медии » “Collections from the Whiteout” от Ben Howard в “Картини от една изложба”

“Collections from the Whiteout” от Ben Howard в “Картини от една изложба”

Почерпете ни!

Почерпете жадния редактор и екипа на The Other Side! Благодарим и наздраве!

1,00 €

Концертът на FLESHGOD APOCALYPSE и EX DEO в София се мести за 2022 г.

SÓLSTAFIR са специални гости на концерта на APOCALYPTICA в Пловдив, шоуто се мести на 3 септември

Концертът на TIAMAT в София се мести точно с 1 година – 29 октомври 2022 г.


Предаването за концептуални албуми „Картини от една изложба” с водещ Сергей Шишов представя “Collections from the Whiteout” от Ben Howard. Събота, 21:00 ч., програма „Хоризонт” на Българското национално радио.

Със своя четвърти студиен албум британският музикант Ben Howard затвърди позициите си сред по-младите слушатели не само в Англия, но и у нас, и именно по тяхно предложение ще слушаме неговата музика. Ben е известен като певец, автор на песни и мултиинструменталист, носител на две отличия Brit, чийто албуми два пъти оглавяват британските музикални класации и се продават дори при дебюта му със статус двойно платинен.

Стилистиката на своята музика той самият определя така: „Винаги съм имал склонност към келтските и английските фолклорни традиции. Слушам много стара ирландска бунтовническа музика – това обикновено е моето неделно матине. Но вместо да копирам нечий стил, аз се интересувам от съчетанието на стилове, как може да ги слея в нещо ново.“

Ben Howard - Collections from the Whiteout

Ben Howard – Collections from the Whiteout

В най-новия му албум „Collections From The Whiteout“, или „Истории от бялата мъгла“, откриваме сборник с наблюдения, направени по време на обществени сътресения, и тяхното интерпретиране в публичното пространство. Ben Howard ни представя екстремни случаи на трагедии и тревожни ситуации. Подобни събития, както повечето новини, са раздувани от медиите, окарикатурени са до политически абсурд и предизвикват рязко поляризирани мнения. Свидетели сме как статии с противоположни позиции се използват всеки ден, за да се оформи обществената гледна точка по определени въпроси. Изчезва фокусът и на важните за обществото теми, постигне ли се ефектът на полярната бяла мъгла, когато се губи хоризонтът. А това е най-опасната ситуация според полярните изследователи.

“Всъщност ние нямаме верните отговори, защото винаги се опитваме да стигнем до действителността, и след като липсват достатъчно основания, я обясняваме по свой си начин.“

Първоначалното намерение на Howard е да подготви концептуален албум с истории за други хора, но в крайна сметка открива, че това, което за пише, неволно е станало нещо лично. Такава е историята на Анна Сорокина, осъдена на затвор в Съединените Щати за това, че се представя за богата социалистка, само за да натрупа няколкостотин хиляди долара дълг. Ben обаче я насърчава да запази парите, скъпоценностите и известността.

Той ни разказва и за Ричард Ръсел, служител на летището Сиатъл-Такома, който открадва самолет и се разбива час по-късно в остров. Howard пренаписва случката като спасява Ръсел и моли всеки, който го намери, просто да го върне у дома.

В друга песен темата е за загубата на живот заради мечтите, борбата със пристрастяването и зова за помощ, когато няма никой наблизо.

Най-добре кредото на Ben Howard е изложено във финалната песен: „Аз бързо говоря, остро говоря и съм мечтател.“

Албума „Collections From The Whiteout“, или „Истории от бялата мъгла“, ще чуем в предаването “Картини от една изложба” на програма “Хоризонт” в събота, 26 февруари, след новините от 21:00 ч.


Елате в Telegram канала на The Other Side чрез следния линк t.me/theothersidezine и/или се абонирайте за нашия бюлетин!


Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Telegram канал на The Other Side

MOONSPELL, DARK TRANQUILLITY и ENSIFERUM на Sofia Metal Fest 2022

Enter your email address to follow this blog and receive notifications of new posts by email.

Join 194 other followers

Opeth live at Ancient Theatre Plovdiv 2022

Концерт на Dream Theater и Devin Townsend в София

W.A.S.P. отлагат юбилейното си турне за 2023 г.

Статистика

  • 618 601 hits
%d блогъра харесват това: