The Other Side

Начало » Новини » Медии » “Reign of Elements” от CELESTY в “Картини от една изложба”

“Reign of Elements” от CELESTY в “Картини от една изложба”

Почерпете ни!

Почерпете жадния редактор и екипа на The Other Side! Благодарим и наздраве!

1,00 €

HAMMERHEAD (BG) с концерт в памет на Cliff Burton на 27 септември

SÓLSTAFIR са специални гости на концерта на APOCALYPTICA в Пловдив, шоуто се мести на 3 септември

Концертът на TIAMAT в София се мести точно с 1 година – 29 октомври 2022 г.


Предаването за концептуални албуми „Картини от една изложба” с водещ Сергей Шишов представя “Reign of Elements” от CELESTY. Събота, 21:00 ч., програма „Хоризонт” на Българското национално радио.

Музикантите от финландската Power Metal група CELESTY замислят проект от четири албума за планетата Крайън и нейните обитатели. Тази сага разказва за четирите елемента (вода, земя, въздух, огън) и как чрез обединяването им се появява петият елемент и дава енергията да се създаде почти всичко, което можем да си представим.

Продуцентът и барабанистът Jere Luokkamäki, който също така е автор на текстовете на групата, споделя:

„Идеите ми идват от книги, които чета, сериали или филми, а също и от мои фантазии. Винаги съм обичал да пиша и, знаете ли, да създавам истории за герои и техните сили. Така в първия албум от сагата се разказва как се е появила планетата Крайън. По средата на Крайън Великите духове създават четири камъка и определят четирима богове, като всеки от тях има силата на един от тези камъни – Земя, Въздух, Огън и Вода. Разбира се, трябва да има лош човек, в нашия случай той се казва Делином, който жадува да завладее силата на елементите.

Celesty - Reign of Elements

Celesty – Reign of Elements

Всъщност в началото великите духове (Вивиатан) сами властват над Крайън. Но когато забелязват, че зли хора се появяват сред населението на Крайън, те дават властта на четиримата богове, боговете на Елементите – Мейгон, Бретон, Шемин и Тарине, като Шемин и Тарине са жени.

В северната част на Крайън има област, наречена Драмар, място, където боговете изпращат зли хора и престъпници. Границите се охраняват от доверени стражи, така че никой от престъпниците не може да се върне в Крайън.

Владетел на Драмар е злодеят Делином. Боговете го изпращат в Драмар, защото предизвиква размирици в село Елгер и убива много хора там. Делином се опитва да избяга от Драмар през Лабиринта на мрака, където открива магическия меч. Атакува Крайън и унищожава охраната, след което се отправя към град Федориа и убива бог Мейгон. Изпраща съобщение до боговете от името на Мейгон да се срещнат в Дейл, където Делином ги убива и обединява енергиите им. Само ранената Шемин успява да избяга и се опитва да стигне до град Андория, където иска да се свърже с великите духове Вивиатан. По пътя обаче се изгубва и се озова в село Елгер, среща Амардон, вожда на Елгер, който решава да ѝ помогне и да я отведе до Андория.

В Андория Шемин установява контакт с Вивиатан и заедно създават меч и щит от магическите камъни. Амардон се въоръжава с тях, след което Шемин го изпраща в град Грейнъл, където бог Бретон е оставил своята армия, с която да тръгне на поход. На бойното поле Амардон се изправя срещу Делином и разпознава в него родния си брат. Амардон си спомня за бунта на брат си и за убитата си жена, и сразява Делином. Злото е унищожено, Амардон и Шемин се влюбват и стават крал и кралица на Крайън“ – завършва Jere Luokkamäki.

Албума “Reign Of Elements”, или „Царството на елементите“, записан с хор и солисти, ще чуем в предаването “Картини от една изложба” на програма “Хоризонт” в събота, 29 януари, след новините от 21:00 ч.


Елате в Telegram канала на The Other Side чрез следния линк t.me/theothersidezine и/или се абонирайте за нашия бюлетин!


Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Telegram канал на The Other Side

Концерт на Акцент

Концерт на Mgla в София

Metal Force HMC обяви четири екстремни концерта тази есен в София

Enter your email address to follow this blog and receive notifications of new posts by email.

Join 195 other followers

Концерт на Primordial в София

Opeth live at Ancient Theatre Plovdiv 2022

W.A.S.P. отлагат юбилейното си турне за 2023 г.

Статистика

  • 639 229 hits
%d блогъра харесват това: