The Other Side

Начало » Новини » Медии » “Reign of Elements” от CELESTY в “Картини от една изложба”

“Reign of Elements” от CELESTY в “Картини от една изложба”

Почерпете ни!

Почерпете жадния редактор и екипа на The Other Side! Благодарим и наздраве!

1,00 €

Концерт на Maltworm и Deadscape в Троян

LEFT TO DIE с концерт в София на 30 март

Концерт на Yarotz в София


Предаването за концептуални албуми „Картини от една изложба” с водещ Сергей Шишов представя “Reign of Elements” от CELESTY. Събота, 21:00 ч., програма „Хоризонт” на Българското национално радио.

Музикантите от финландската Power Metal група CELESTY замислят проект от четири албума за планетата Крайън и нейните обитатели. Тази сага разказва за четирите елемента (вода, земя, въздух, огън) и как чрез обединяването им се появява петият елемент и дава енергията да се създаде почти всичко, което можем да си представим.

Продуцентът и барабанистът Jere Luokkamäki, който също така е автор на текстовете на групата, споделя:

„Идеите ми идват от книги, които чета, сериали или филми, а също и от мои фантазии. Винаги съм обичал да пиша и, знаете ли, да създавам истории за герои и техните сили. Така в първия албум от сагата се разказва как се е появила планетата Крайън. По средата на Крайън Великите духове създават четири камъка и определят четирима богове, като всеки от тях има силата на един от тези камъни – Земя, Въздух, Огън и Вода. Разбира се, трябва да има лош човек, в нашия случай той се казва Делином, който жадува да завладее силата на елементите.

Celesty - Reign of Elements

Celesty – Reign of Elements

Всъщност в началото великите духове (Вивиатан) сами властват над Крайън. Но когато забелязват, че зли хора се появяват сред населението на Крайън, те дават властта на четиримата богове, боговете на Елементите – Мейгон, Бретон, Шемин и Тарине, като Шемин и Тарине са жени.

В северната част на Крайън има област, наречена Драмар, място, където боговете изпращат зли хора и престъпници. Границите се охраняват от доверени стражи, така че никой от престъпниците не може да се върне в Крайън.

Владетел на Драмар е злодеят Делином. Боговете го изпращат в Драмар, защото предизвиква размирици в село Елгер и убива много хора там. Делином се опитва да избяга от Драмар през Лабиринта на мрака, където открива магическия меч. Атакува Крайън и унищожава охраната, след което се отправя към град Федориа и убива бог Мейгон. Изпраща съобщение до боговете от името на Мейгон да се срещнат в Дейл, където Делином ги убива и обединява енергиите им. Само ранената Шемин успява да избяга и се опитва да стигне до град Андория, където иска да се свърже с великите духове Вивиатан. По пътя обаче се изгубва и се озова в село Елгер, среща Амардон, вожда на Елгер, който решава да ѝ помогне и да я отведе до Андория.

В Андория Шемин установява контакт с Вивиатан и заедно създават меч и щит от магическите камъни. Амардон се въоръжава с тях, след което Шемин го изпраща в град Грейнъл, където бог Бретон е оставил своята армия, с която да тръгне на поход. На бойното поле Амардон се изправя срещу Делином и разпознава в него родния си брат. Амардон си спомня за бунта на брат си и за убитата си жена, и сразява Делином. Злото е унищожено, Амардон и Шемин се влюбват и стават крал и кралица на Крайън“ – завършва Jere Luokkamäki.

Албума “Reign Of Elements”, или „Царството на елементите“, записан с хор и солисти, ще чуем в предаването “Картини от една изложба” на програма “Хоризонт” в събота, 29 януари, след новините от 21:00 ч.


Елате в Telegram канала на The Other Side чрез следния линк t.me/theothersidezine и/или се абонирайте за нашия бюлетин!


Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Telegram канал на The Other Side

Метълургия

Концерт на Eufobia, Polygon и Shambless в Пловдив

Tankard идват на Running Free Festival 2023

Enter your email address to follow this blog and receive notifications of new posts by email.

Присъединете се към 199 други абонати

Концерт на Vomitory в София

Концерт на Cult Of Occult в София

RSS Метълургия

 • Метълургия еп. 14, 26.01.2023
  Бяха представени актуалните издания на норвежките трашери UNDER THE OAK и канадската Sludge група ALIENATOR. Върнахме се в „нулевите“ години с ANAL DISSECTED ANGEL и INNERHELL. Слушателите чуха нова музика от VISITANT, OBITUARY, TROLLFEST,  C.E.F.A и разбераха новини за предстоящите концертни събития. В предаването звучаха песни на VRANI VOLOSA, EUFOBIA, MAL […]
 • Метълургия еп. 13, 19.01.2023
  Бяха представени актуалните издания на испанската Doom/Stoner група BIS·NTE и канадските трашери SCARS OF ATHROPY. Слушателите чуха нова музика от BLAZE OF SORROW, OBITUARY, NANOWAR OF STEEL и разбераха новини за предстоящи концерти. В предаването звучаха песни на TROLLFEST, FORGOTTEN FORESTS, VELIAN, BENDIDA, YAROTZ, SÓLSTAFIR и др.  […]
 • Метълургия еп. 12, 12.01.2023
  Бяха представени песни от новите албуми на GRÁ, IRON KINGDOM и ANACHRONISM. Слушателите чуха новите сингли на KATATONIA, TROLLFEST, HUNTING GIANTS и SLEGEST, ще разберат новини за предстоящи концертни събития. В предаването ще звучи музика на MALTWORM, 37 BLACK, DEADSCAPE, VELIAN, EMBRACE BY DARK и др.  […]
 • Метълургия еп. 11, 05.01.2023
  Бяха представени песни от новия албум на ирландската Doom Metal група EL MORTA. Слушателите чуха нови песни от INSPELL, FROZEN TEARS и CARNIVAL OF FLESH, разбраха новини за предстоящи концертни събития. В предаването звуча музика на GOMORRA, 37 BLACK, OBSIDIAN SEA, REACTOR, LUNATIC THEATRE, SPIRITUAL FRONT, KATAR, SAMAEL, DEATH и др.  […]

W.A.S.P. отлагат юбилейното си турне за 2023 г.

Статистика

 • 649 160 hits
%d блогъра харесват това: