The Other Side

Начало » Новини » Медии » “Край морето” от MUSIC M.A.G. PROJECT в “Картини от една изложба”

“Край морето” от MUSIC M.A.G. PROJECT в “Картини от една изложба”

Почерпете ни!

Почерпете жадния редактор и екипа на The Other Side! Благодарим и наздраве!

1,00 €

Концерт на Borknagar в София

Последни публикации

SÓLSTAFIR са специални гости на концерта на APOCALYPTICA в Пловдив, шоуто се мести на 3 септември

Концертът на TIAMAT в София се мести точно с 1 година – 29 октомври 2022 г.


Предаването за концептуални албуми „Картини от една изложба” с водещ Сергей Шишов представя “Край морето” от MUSIC M.A.G. PROJECT. Събота, 21:00 ч., програма „Хоризонт” на Българското национално радио.

През лятото на тази година ми се обадиха двама млади хора от Варна с питане дали имам интерес да представим в „Картини от една изложба“ техния концептуален албум „Край морето“. И ето за какво става дума.

Преди три години Мирослав Гочев и Яница Кънева, музиканти с впечатляващ опит, създават MUSIC M.A.G. PROJECT. Тях често ги сравняват с YANNI, VANGELIS, HAVASI, защото са силно повлияни от творчеството на тези музиканти и начина им на изразяване на живо. Мирослав, който е автор на музиката и аранжиментите, също и продуцент, признава влиянието на Jean-Michel Jarre, ENIGMA, както и на музикантите от ФОРМАЦИЯ СТУДИО БАЛКАНТОН.

Произведенията на MUSIC M.A.G. PROJECT са авторски и всъщност са своеобразен иновативен прочит на класическата електронна музика, свързвана у нас най-вече с изявите на Симо Лазаров, като съдържат в себе си също така елементи на Smooth Jazz, New Age, Pop. В този смисъл те умело съчетават изпълненията си с щрайхов оркестър в лицето на Варненския Камерен Оркестър с диригент Ганчо Ганчев, чийто оркестрации правят сами. Правят концерти, последният от които премина с успех в началото на ноември 2020 г.

Music M.A.G. Project - Край морето

Music M.A.G. Project – Край морето

Особено силно впечатление в представленията на тази формация прави surround sound. По този повод Мирослав и Яница са ходили няколко пъти до Германия, за да почерпят опит как да изградят тази аудио технология и да я представят у нас. Обикновено канят на сцената около 30 музиканти и балет, включват и светлинно шоу, за да се получи цялостен аудио-визуален спектакъл.

В съдържателно отношение албумът „Край морето“ представя любовта и морето, слети в нюансите на времето, усещаме различните настроения и емоции през житейския път на Мирослав. В някои от творбите долавяме романтиката от 80-те години, духа на френските и италианските филми с музиката на Ennio Morricone. Романтиката и носталгията по миналото са основно застъпени концептуално, Тяхното въздействие се засилва чрез добавянето на акустичния звук на струнните инструменти върху звука на аналоговите синтезатори. В заглавията на композициите е закодирана цялостната идея.

В записите освен Мирослав Гочев и Яница Кънева участват Станислав Стоянов – барабани, Веселин Солаков – саксофон, флейта, Диян Димов – бас китара, солисти трио MAGNIFIKA и Варненският Камерен Оркестър с диригент Ганчо Ганчев.

Албума „Край морето“ ще чуем в предаването “Картини от една изложба” по програма “Хоризонт” на БНР в събота, 28 ноември, след новините от 21:00 ч.


Елате в Telegram канала на The Other Side чрез следния линк t.me/theothersidezine и/или се абонирайте за нашия бюлетин!


Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Telegram канал на The Other Side

Running Free Festival 2022

Концерт на Atheist и Suicidal Angels в София

Концерт на Mgla в София

Enter your email address to follow this blog and receive notifications of new posts by email.

Join 195 other followers

Концерт на Primordial в София

Opeth live at Ancient Theatre Plovdiv 2022

W.A.S.P. отлагат юбилейното си турне за 2023 г.

Статистика

  • 633 123 hits
%d блогъра харесват това: