The Other Side

Начало » Новини » Медии » “Край морето” от MUSIC M.A.G. PROJECT в “Картини от една изложба”

“Край морето” от MUSIC M.A.G. PROJECT в “Картини от една изложба”

Telegram канал на The Other Side

Dark Sun And Winter Cold 2021

Концертът на FLESHGOD APOCALYPSE и EX DEO в София се мести за 2022 г.

Последни публикации

Категории

Архив

Концертът на TIAMAT в София се мести точно с 1 година – 29 октомври 2022 г.


Предаването за концептуални албуми „Картини от една изложба” с водещ Сергей Шишов представя “Край морето” от MUSIC M.A.G. PROJECT. Събота, 21:00 ч., програма „Хоризонт” на Българското национално радио.

През лятото на тази година ми се обадиха двама млади хора от Варна с питане дали имам интерес да представим в „Картини от една изложба“ техния концептуален албум „Край морето“. И ето за какво става дума.

Преди три години Мирослав Гочев и Яница Кънева, музиканти с впечатляващ опит, създават MUSIC M.A.G. PROJECT. Тях често ги сравняват с YANNI, VANGELIS, HAVASI, защото са силно повлияни от творчеството на тези музиканти и начина им на изразяване на живо. Мирослав, който е автор на музиката и аранжиментите, също и продуцент, признава влиянието на Jean-Michel Jarre, ENIGMA, както и на музикантите от ФОРМАЦИЯ СТУДИО БАЛКАНТОН.

Произведенията на MUSIC M.A.G. PROJECT са авторски и всъщност са своеобразен иновативен прочит на класическата електронна музика, свързвана у нас най-вече с изявите на Симо Лазаров, като съдържат в себе си също така елементи на Smooth Jazz, New Age, Pop. В този смисъл те умело съчетават изпълненията си с щрайхов оркестър в лицето на Варненския Камерен Оркестър с диригент Ганчо Ганчев, чийто оркестрации правят сами. Правят концерти, последният от които премина с успех в началото на ноември 2020 г.

Music M.A.G. Project - Край морето

Music M.A.G. Project – Край морето

Особено силно впечатление в представленията на тази формация прави surround sound. По този повод Мирослав и Яница са ходили няколко пъти до Германия, за да почерпят опит как да изградят тази аудио технология и да я представят у нас. Обикновено канят на сцената около 30 музиканти и балет, включват и светлинно шоу, за да се получи цялостен аудио-визуален спектакъл.

В съдържателно отношение албумът „Край морето“ представя любовта и морето, слети в нюансите на времето, усещаме различните настроения и емоции през житейския път на Мирослав. В някои от творбите долавяме романтиката от 80-те години, духа на френските и италианските филми с музиката на Ennio Morricone. Романтиката и носталгията по миналото са основно застъпени концептуално, Тяхното въздействие се засилва чрез добавянето на акустичния звук на струнните инструменти върху звука на аналоговите синтезатори. В заглавията на композициите е закодирана цялостната идея.

В записите освен Мирослав Гочев и Яница Кънева участват Станислав Стоянов – барабани, Веселин Солаков – саксофон, флейта, Диян Димов – бас китара, солисти трио MAGNIFIKA и Варненският Камерен Оркестър с диригент Ганчо Ганчев.

Албума „Край морето“ ще чуем в предаването “Картини от една изложба” по програма “Хоризонт” на БНР в събота, 28 ноември, след новините от 21:00 ч.


Елате в Telegram канала на The Other Side чрез следния линк t.me/theothersidezine и/или се абонирайте за нашия бюлетин!


Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Enter your email address to follow this blog and receive notifications of new posts by email.

Join 186 other followers

Devin Townsend Live in Sofia 2022

PARADISE LOST в София на 1 декември 2021 г.

Opeth в София на 25 септември 2021 г.

Статистика

  • 598 065 hits
%d блогъра харесват това: